En klassisk fredag!!

Nu är min praktik klar, har varit 2 lärorika och roliga, men mer om det längre fram......Här följer en kort beskrivning av veckan som varit....

Tisdag : Hämtar min bil som blivit reparerad på Hydro....En stor del av avgasröret har bytts ut och notan hamnade på 5800.....Fy fan..,,,Hade allvarliga funderingar på att strunta i att rusta upp bilen och köpa en ny istället, men det blev enklast såhär.......På kvällen åkte jag och tränade i Kumlaby på en plan som kunde få världens största fotbollsälskare att tappa lusten....Den var blöt, geggig och hal och jag ångrade mig direkt jag åkt ner när jag såg vilket skick planen var i........Efter det åkte jag förbi BuffelGilde där det samlats ett stort grabbgäng för att se Inter - Man Utd.......Som vanligt så var Inter och Zlatan helt harmlösa när det väl gällde nåt, nog ligger det nåt i den kritik som är att Zlatan inte presterar i de viktiga matcherna??

Onsdag : Hade tänkt träffa Jenny, men det blir inställt vilket gör mig besviken.......Åker ner och spelar lite pingis istället och sen är jag med på Sandbergs boxningsträning för jag känner jag vill ta ut mig, röra på mig, skingra tankarna så jag slipper tänka på annat.....Det hela slutar med att jag stukar handen när jag slår på sandsäcken, fiasko!!

Torsdag : Efter praktiken åker jag förbi Idrottsparken, den ser precis lika inbjudande ut som Kumlaby i Tisdags......Bestämmer mig för att strunta i träningen, det ger inget att springa runt i sån där jävla sörja....Drar ut och springer en runda istället.......Efter det kollar jag på hockey, knäpper några pilsner och blir av med pengar på tipset!!

Idag : Har varit en klassisk fredag som det var länge sen jag hade.....En klassisk fredag ser ut ungefär så här 1. Korpen 2. Sola 3. Dricka öl/ Läsa tidningen 4. Dricka öl/ basta 5. Kolla hockey på TV.....

.....Vi hade match kl 5 mot Kylström.......Jag vann min singel mot den rullstolsbunde Örjan med 3-1 i set.....Låt er dock inte luras av att han sitter i rullstol, faktum är att han tillhör världseliten bland rullstolsbundna så dålig är han absolut inte.....För övrigt så avslutade jag matchen med att piska in en stenhård forehand i hans ansikte som befinner sig knappt över bordshöjd.......Efter 5 matcher har vi 5 segrar och 15-0 i målskillnad, vi sköter oss än så länge........

....Efter det är det dags att sola i Kumlahallens bad......Tycker det är skönt att sola där, det är inte bara själva solandet som är avkopplande utan ävenatt sitta och läsa tidningen efteråt, att suga på ett par öl och att basta.......Det enda minuset var att det var några suspekta fläckar i solariet som kan ha varit spermafläckar.....Fy fan........!!


Praktiken :  Som sagt så är praktiken till ända nu.......Faktum är att jag trivts väldigt bra och min uppfattning att jag passar som fritidsledare/pedagog har bara stärkts.......Annars när jag är på nya jobb så har jag alltid haft en förmåga att se det negativa istället för det positiva, men här har det kännts tvärtom........Jag tror jag passar som fritidsledare för jag är lekfull, har lätt prata med ungdomar och att jag är rätt lugn......Har fått mycket positiv kritik också av de andra som jobbat där vilket självklart känns bra.....Blir faktiskt lite tråkigt att lämna gården nu när man lärt känna några ungdomar, men förmodligen kommer jag vara där vecka 15-16 när vi med har praktik!!




Kommentar : Till höger min korppartner Minta....Till vänster den temperantsfulle legenden Ström!!

 

Efter pingisen blev det sol och bastu!!                                 Hobbe ser trött ut, men när vi skulle gå ut blev han pigg!!



Kommentar : Jennys vackra sida...Ha Ha Ha!!


Imorgon så har vi match mot Askersund kl 11....Sen på kvällen är det tid för Norens 30-års fest, som börjar i bowlingen och sen fortsätter hemma hos han.......Ryktena säger att han haft lite ångest och börjat känna sig gammal, för att pigga upp han och få han på andra tankar ska jag därför ge fanskapet en rullator i present!!


Veckan Youtube



Kommentar : En del ur en dokumentär om Freddie i Arsenal, gjord i England!!



Kommentar : Blir lite Arsenal tema här......Bergkamps 10 snyggaste mål......Jag har alltid haft enorm respekt för den elegante holländaren.......En riktig artist.....Kolla in ettan på listan, det målet känns lite typiskt Bergkamp!!

Nu ska vi sova.......Skriver nog igen om några dagar, tjing!!

En pokerhelg!!

Ska skriva ner några ord här innan Fotbollskanalen börjar på tv 4 om drygt 30 min.........Igår så spelade vi vår första match för säsongen vann med 1-0 mot Div 4 laget Mellringe Eker......Var väl ingen höjdarmatch, men det hade man väl inte förväntat sig heller då det var säsongens första match på en snöig och kall plan........Men vi känns stabil, speciellt där bak.......Har träffat flera " fotbollsprofiler " de senaste veckorna som tror att vi kommer vara med i toppen av serien.......För egen del kändes det lite tveksamt, men ändå klart bättre än det gjorde förra säsongen vid samma tidpunkt för då var jag inte alls bra........Efter matchen fick mina lagkamrater sig ett gott skratt när jag gick och letade efter min handuk innan jag hittade runt min egen kropp under långkalsongerna, kul man kan bjuda till skratt ibland!!


På kvällen så bestämde vi oss faktiskt för att träffas och ta några öl och spela kort några ur laget, annars brukar det vara så oerhört svårt att få till nåt sånt i Yxhult......Men nu har vi fått in några partyprissar i laget och det är bra......Vi träffades hemma hos mig 5 personer och spelade Cash-game, något jag tycker är klart roligare än att spela turnering.......Som vanligt gick det dåligt för mig, det käns som att ju mer poker jag spelar ju sämre blir jag........Det finns många spel jag är bra på Bordshockey, kinaschack, monopol......Men poker är absolut inte ett av dem, det är bara att inse.......Men var en kul kväll alla fall, det är roligt att umgås med lagkamrater under lite andra förutsättningar än på planen eller i omkl.rummet........Lite senare drog vi hem till min lagkamrat Andy för fortsatt spel......Andra som var med var Dilan, Micke E och legenden Tomas A som kom dit i Juventus-halsduk, juggeskägg och Argentina-tröja........Tomas började direkt tracka stackars Dilan vid pokerbordet och fortsatte med det under hela kvällen Ha Ha Ha!!

Idag har jag kollat på herrarnas 30 km, Södergren tog silver, grattis, men han förtjänar verkligen ett guld nu......Sen var jag på bio i Kumla med R med.......

Veckans recension : Film : Yes Man   Betyg : 2.

Kommentar : Den här filmen var en besvikelse, jag tycker alltid att filmer med Jim Carrey brukar vara bra, men den här var fan inte det......Trots att det var en komedi så hörde jag knappt ett skratt under hela filmen i biosalongen, visserligen var det bara en 10 personer där men ändå........Handligen var dessutom snudd på katastrofal......Lite bonusinfo var att han som spelar Hyde i that 70 show hade en ganska stor roll i filmen!!


Här är några bilder från helgen....




Kommentar : Pokergänget på plats hemma hos mig....Notera Andys fina prilla ha ha!!

     

Kommentar : Pissepaus från balkongen till vänster,.....Till höger ser vi en fokuserad Andy!!

   

Kommentar : Så här ser det ut från min balkong.....Har en bra pulkabacke alldeles utanför som är populär bland ungarna!!


Det ryktas......Att BuffelGilde är bjuden på 30-års festen enligt Noren, men BuffelGilde själv påstår att han inte hört nånting!!

Nu måste vi släcka ner här, Fotbollskväll började för 2 min sen.......Auf Wienerschitzel!!


Första veckan klar!!

Då var den första av 2 veckors praktik över på Skogstorps Fritidsgård......I början kändes det lite sådär, men ju längre jag har varit där ju mer trivs jag......Igår anordnade jag en pingisturnering som blev väldigt uppskattad, 9 deltagare var det......Här nedan följer några plus och minus med jobbet....

Plus : Spela biljard, pingis, titta på Tv.....Ja tråkigare arbetsuppgifter kan man ha!!........Det här är ett jobb där det verkligen känns som du gör nytta på ett helt annat sätt än om du är telefonförsäljare, lagerarbetare eller annat, du har verkligen chansen att påverka ungdomars liv bara genom ditt sätt att vara............Arbetet är väldigt fritt, vill man anordna nånting vad det nu må vara en pingisturnering, utflykt, porrfilmsinspelning så är det bara att köra på......!!

Minus : Fick reda på att de inte anställt nån Fritidsledare i Kumla på 3 år nu, lät inget bra.........Arbetstiderna, 1-9 som jag haft denna vecka är ju inget annat än piss..........Det faktum att de bara anställer på heltid här i Kumla.........Skulle jag få välja skulle jag hellre ta en tjänst på 65-70 %, då jag inte vill jobba mer och gärna vill behålla de extrajobb jag har nu..........Dessutom vet alla som känner mig att jag knappt kan röra mig utan att det börjar klia........Då är kanske inte en stojig Fritidsgård det bästa alernativet med pingis, biljard och ungar som springer runt!!


Nästa vecka jobbar jag 8-4, lite roligare tid.....Då kan man träna exempelvis, något jag missat hela den här veckan.......Idag så har jag kollat Skid VM 15 km herrar.......Naturligtvis lyckades hela Sverige valla bort sig, varför är det vara Sverige som lyckas med sånt och inga andra länder??   Om vi inte hade vallat bort oss så hade Johan Olsson tagit guld lät det som, men det känns lite symtomatiskt för svensk sport överhuvudtaget som det är nu........Det är stolpe ut hela jävla tiden, vilken jävla sport det än är!!

Skulle sen följa med in och kolla på Safirs Internationella, pingisturneringen i Örebro med J-O och Äpplet, men seg som jag är så var jag inte klar i tid till när farsan och Puskas skulle åka in, klantigt........Åkte ner till Eva och Jimmy och hälsade på istället på eftermiddagen.......Jimmy verkar alltid tycka det är så kul när jag kommer ner dit och Eva klippte mig eller försökte klippa mig, frågan är om det blev så bra??

Senare ringde BuffelGilde och sa att det var poker på gång hos Putte Jonsson, medlem i Kumlas kanske arrogantaste/drygaste familj.......Den ökända familjen Jonsson.........Knallade dit och lirade några partier......Gick 50 minus.......Kvällens hjälte blev helt klart värden Putte Jonsson som vann båda turneringarna och framförallt slog ut BuffelGilde i första given i såväl turnering 1 som turnering 2........Knäck han för fan!!

Men Putte är en skön kille, även om det är roligare att se Gilde knäcka han än tvärtom........Tog lite fina bilder därifrån med, men min kamera verkar inte funka så bra i dunkel belysning så blev bara suddigt......Måste försöka fixa det....

.....Imorgon har vi säsongens första match då vi möter Mellringe Eker kl 12 i Vivalla på grus.....Känner mig sådär lagom uppspelt över det just nu.....På kvällen vet jag inte vad som händer, kan säkert bli en öl eller 2 eller 3 eller 4 eller ännu fler!!

Det ryktas......Att Noren sägs vara väldigt stressad inför sin 30-års fest!!

Det ryktas......Att Puskas ska resa till Hawaaii och Las Vegas i sommar!!

Det ryktas......Att jag förmodligen kommer sommarjobba som lantbrevbärare på natten!!


    

Kommentar : På väg ut med Hobbe.......Till höger, min syster Eva håller på och klipper mig!!



Kommentar : Fick par i ess....American Airlines, den andra handen för kvällen......Men det räckte inte och jag fick som vanligt när det gäller poker vända hem utan att ha vunnit!!


Veckans Youtube.




Kommentar : Robins är en skön pratshow....Här är en sketch därifrån!!



Kommentar : Känns som den här kille får ett utbrott....Eller vad ska man kalla det??


Nu är klockan halv två, samling halv elva imorgon så dags att sova.......Tack och hej!!

Praktiken!!

Nu har jag varit två dagar på min praktik som är på Skogstorps Fritidsgård.......Har varit där mellan 1-9 både Måndag och Tisdag, kass tid för övrigt.......Igår min första dag så var det en specialdag för handikappade och utveckllingstörda som var där.......Först var vi ute och åkte pulka och grillade korv.....Jag hade naturligtvis min blåa Adidas sommar skor, som för övrigt har gått sönder där framme, så jag frös som en giraff pån Grönland när vi pulsade runt i snön.......

.....Sen när vi gick in fick jag i uppgift att hjälpa en 9:de klassare med matteläxa som han hade med sig, jag lyckades klura ut ett par tal i början och kände hur min tuppkam växte.....Men efter ett tag var det mer han som satt och förklarade för mig!!

Idag så var vi på nån matlagningskurs med cirka 15 andra personer, förstod inte riktigt varför vi var där.....Vi blev uppdelade i lag och skulle göra nån pizza och pastasallad.....Jag hamnade med 2 surkärringar i 40-årsåldern, fan vad jobbiga den typen av kvinnor kan vara.....Eftersom jag inte är nån stjärna i köket så började jag skära paprika, vilket för övrigt var det enda jag bidrog med...

....Sen kl 5 öppnade Fritidsgården......Personalen hade varnat mig och sagt vilka busar som brukade hålla till där så jag hade nästan förväntat mig att det var Original Gangsters som skulle kliva in genom dörren.......Men det var helt vanliga ungdomar, vissa med lite för mycket energi kanske.....Lirade biljard, pingis och kollade på TV........Råkade även säga min bror Peters hemnummer till en av " ligisterna " där.........1 min senare hade han ringt upp och sagt att " du är en skithög, hälsningar Anders ".........Jag insåg mitt misstag och lyckades skrämma han till tystnad genom några förtäckta hot....

.....Km hem nu och kollade på Mästarnas mästare med min nya idol Per Fosshaug, fan va skön den mannen är.........Såg även att Foppa fick avbryta ännu en comeback....Tragiskt varför kan Foppa aldrig få en ärlig chans??

Det ryktas.......Att Mr 80-tal planerar ännu en Tysklands-resa med sin 62-åriga kompis, vad dem gör där är dock oklart!!

Det ryktas.....Att den ovane fiskaren Kimboll imponerade med ett spö i handen......Det sägs att han redan är bättre än Sandberg!!

Det ryktas......Att en Bra dag att dö med Simon Kernick är en riktigt bra bok!!


Veckans historia : Sandbergs andra boxningsmatch i karriären i Katrineholm och jag och Bäck åker dit för att stötta honom.......Sandberg har pratat upp den här matchen så man kan tro att det är en VM-Final i fotboll så vi har höga förhoppningar inför matchen.........Väl där så exploderar hallen när Sandbergs motståndare gör entre, medans man kan höra en knappnål falla när Sandberg gör entre.....Inte ens jag eller Bäck jublar.....

......Men efter en titt på hans motståndare så känner vi oss positiva, en kort lite fet pizzabagar-turk, fan det här tar Sandberg säger vi till varann........1 ROND OCH 1 min senare.......Sandberg hänger på ringrepen, han är så trött så att han inte ens orkar hålla upp händerna.........Bäck och jag sitter och skrattar och då upptäcker Sndberg oss för första gången.......Nån minut senare har domaren brutit........Sandberg har gjort sitt..........Efter matchen kommer ursäkterna......" Jag var nedtränad " Jag hade druckit för lite vatten " Jag hade druckiot för mycket kaffe "........Fiaskot är ett faktum och Sandberg radar upp tänkbara ursäkter..........När vi ser fanskapet på vägen hem stå och tanka vid en mack åker vi förbi utan att stanna, såväl Bäck som jag är rörande överrens om att SAndberg inte är värd mer av vår tid.....Fy helvete!!




Just uppkommen ur sängen....Ha Ha!!


             



Kommentar : För ovanlighetens skull så käkade jag hemma idag hos mamma.........Några av ungdomarna vid pingisbordet och nedan Fritidsgårdens biljardbord!!


Nu är det dags att sova.....Klockan är snart 1.....Tack och hej!!

Min första bandymatch!!

Ännu en helg lider mot sin ände.......Ute är det bedårande vackert med solsken och vit snö, inte just nu i och för sig för nu är klockan 11 på kvällen.....Men det har varit det......Så här har helgen sett ut....

Fredag : Pratar en del om den resa vi ska göra med klassen till fjällen i början av Mars.......Det börjar kännas som priset har skenat iväg en aning nu, för det dyker upp nya avgifter hela tiden......Hoppas det blir kul alla fall, som det ser ut nu ska jag bo som ensam kille i en stuga ihop med 6 tjejer.....Skidskolan 4 kanske??

Spelade korpen på kvällen, efter några veckors uppehåll......Vi vann båda våra matcher med 3-0 och Minta såg svartare ut än en neger från Burkina Faso efter att ha återvänt från Thailand.......Firade segern med en kall 7,2 :a och fortsatte ta några öl hemma framför Malmö - AIK........Mitt i matchen så får jag kontakt med Svensson som också sitter och dricker i sin ensamhet.......Efter matchen drar jag dit och vi bastar lite, kollar en film och spelar kort.......Svensson lyckas trimma upp mig i bastun genom att säga att klarar du 15 min här utan att gå ut då är du tuff........Jag antar utmaningen och lyckas omtöcknad och vimmelkantig härda ut i 15 min i hans kokande bastu.......Får gå hem sen, riktigt jävla kallt, jag håller på att frysa ballen av mig!!

Lördag : Är trött hela dagen, ligger och halvsover i soffan och kollar sport.....Ser färjestad med en insprirerad Kåberg krossa Frölunda med 8-1........Även Luleå tar ett stort steg mot slutspel via 0-4 borta mot Södertälje.......Vad har du att säga om det Mr 80-tal??

Dem flesta av kompisarna är upptagna med att fira alla hjärtans dag med sina respektive.......Kan inte låta bli att känna mig lite ensam där jag ligger i min soffa!!

Söndag :  Ser Helena Jonsson ta VM-Guld i skidskytte, äntligen en svensk idrottsframgång......Det5 började kännas som svenska idrottare bara kunde stå för fiaskon nästan........På eftermiddagen åker jag in för att kolla min första bandymatch någonsin live då ÖSK spelar mot Motala.......Åker dit ihop med Jenny.......Det tar inte lång tid att komma fram till att det är en speciell kultur inom bandyn.......Åskådarna har bandymössor, termosar och ÖSK-halsdukar......Det är skön stämning.........

.....I andra halvlek så sjunger Motala-klacken " Full fart framåt, håll tätt bakåt ".......Jenny tittar på mig och frågar varför sjunger dem sådär??

Hur då sådär svarar jag??

Full fart framåt, våldtäkt bakåt, svarar hon!!

Ha Ha Ha......Det där ska du få höra om länge Jenny!!

ÖSK vinner med 7-3 och har chansen att hänga kvar än, men det behövs förmodligen vinst i båda de kvarvarande matcherna för att lyckas......När vi kommer ut är fiaskot ett faktum, mina lysen står på!!

Jag svär några hundra gånger och misslyckas med att starta bilen.......Till råga på allt så har pengarna på min mobil, tagit slut och Jenny har glömt sin, så vi kan inte ens ringa efter hjälp......Får gå iväg till Statoil och låna en telefon och lyckas få tag i Sandberg som lite surt lovar försöka fixa startkablar och komma förbi......Det gör han också efter ett tag och efter några fruktlösa försök så startar bilen till slut.......Skönt!!

Det ryktas......Att jag ska börja min praktik imorgon, på Skogstorps fritidsgård!!

Det ryktas......Att Bäck lyser med sin frånvaro från Yxhults träningar!!

Det ryktas......Att det inte är nåt bra tecken att dricka 7;2 :0r på vardagskvällen!!




Blev en dag och kväll i soffan under Lördagen!!


          

I arktisk kyla på ÖSK - Motala......Jenny väl klädd, jag klädd i skinnjacka och sommarskor, kylan var stundtals enorm!!


Innelistan...

1. Canal Plus : Förlängde idag mitt kontrakt med dem i ett år!!

2. Sandberg : Ofta upptagen nu för tiden, men när jag var i knipa och behövde hjälp, då ställde han upp!!

3. Ingo : Sveriges kanske coolaste idrottare genom alla tider.......Grymma bilder när han knockar Eddie Machen på Ullevi, Vila i frid champ!!

Utelistan...

1. Skidskytte VM : Pyonjang??  Vem fan kom på att lägga VM i ett asiatiskt land där inte en jävel verkar intresserad och publikintresset är lika med noll??

2. Mitt slarv : P-böter, bortappade handskar, bortappade nycklar, glömda billysen......Nu är det för mycket!!

Veckans Youtube.




Kommentar : Varan TV imiterar VM 94....Kolla in när Tommy Svensson headbangar!!




Kommentar : Top 10 mest konstiga, misslyckade interjuver!!


Nu är det dags att sova......Tack och hej!






Snart helg!!

Blir några korta rader om veckan som varit här bara.......Klockan närmar sig 12 och är trött så ska inte skriva mycket.......I Tisdags var jag på möte angående att bli ledsagare åt en 15-årig kille.......Han verkade inte vara så utflippad som jag hade förväntat mig då jag fått veta att han har AD/HD, Aspbergers syndrom och nåt mer syndrom.......Men känns inte som våra intressen klickar direkt, hans största intressen var lastbilar och mopeder.........När jag försökte föra in samtalet på speedway som ju är en motorsport avbröts jag av ett " UUUUUÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ "..........Vi får väl se hur vi funkar ihop....Efter jag varit där så plingade jag på hos Jenny för att låna toaletten då min bil stod alldeles utanför henne.......Öppna gör en Jenny i pyamas och den kroppen måste gud ha jobbat länge med......Jag blev alldeles mållös och ville inte lämna lägenheten, men efter att ha plockat upp min haka från golvet så åkte jag alla fall.....

Igår så var jag så uppe i varv när jag kom hem, kunde inte sitta still en sekund utan mina tankar hamnade hela tiden på samma ställe.......Var därför tvungen att åka iväg och köpa några öl att kyla ner mig med.......Struntade i fotbollsträningen och åkte och spelade pingis istället........Kom hem och knäppte upp några kalla, det satt fint......Blev lite halvlurig samtidigt som jag kollade på Sverige mot Österrike......Bra match av Sverige för övrigt!!

Idag hade vi som uppgift att hålla i en lektion i 40 min......Tycker min del gick ganska hyfsat, jag fick höra att jag är bra på ställa följdfrågor och att det känns intressant när jag pratar för man aldrig vet vad som ska hända bland annat.....Efter skolan var jag hemma hos min favoritjej Jenny i nån timme eftersom jag hade en läkartid kl 2 i Örebro......Trivs bra där........Nu på kvällen har jag gjort min första uteträning, fan va skönt att slippa springa och alla jävla fyspass........Kände mig ganska pigg med även om mina grusskor såg ut att vara hämtade från soptippen med stora hål i och knappt några skosnören.....




I Onsdags blev det några öl




Min lagkamrat Stillfors i Yxhult innan träningen....En kille som är 100 % gay!!




Delar av mitt vardagsrum, bland annat mitt barbord som är något av min personliga favorit i hemmet!!


I helgen är det dåligt med planer....Blir korpen imorgon alla fal, Minta är tillbaka efter sitt träningsläger i Thailand.....Och på Söndag ska jag och Jenny in och kolla på bandy när ÖSK spelar, blir min första bandymatch någonsin.....

Det ryktas......Att Berg ska få barn!!

Det ryktas......Att jag funderar på dra ihop en stor fest här snart!!

Det ryktas......Att en tjej i kassan på Willys råflörtade med Jenny idag!!

Det ryktas.......Att Fredriksson inte är bjuden på 30-års festen.......Skandal!!

Nu måste jag sova, klockan har blivit mycket.......Tack och hej!!

Revoulotion på bloggen!!

Chansen är överhängande att dena blogg kommer att förändras en del ifrån och med nu.......Anledningen är att jag köpt en ny digitalkamera så kan därför börja lägga ut mer betydligt mer bilder än jag gjort innan......Detta i sin tur kan innebära att inläggen blir fler, vissa kommer nog inte bli så långa, utan innehålla mer bilder, men jag kommer ha kvar alla fall ett långt inlägg per vecka....

....Som ni ser så har jag haft veckans första gästbloggare här då Puskas Jakobsson skrev inlägget här under, gensvaret har varit enormt än så länge med 0 kommentarer......Ha Ha Ha......Näste man  eller kvinna som vill vara gästbloggare??,bara säga till i så fall, exempelvis i gästboken.....

Igår så spelade vi bandy i Kumlahallen, arrangören Puskas hade dragit dit oss till 4, men när tävlingarna som var innan vägrade ta slut började det spridas ett misnöje hos oss som väntade, ett missnöje som främst riktade sig mot arrangören Puskas.......Först halv 6 kom vi igång, var ganska kul, men hann bara spela nån timme innan jag var tvungen att dra iväg ihop med Bäck.....Skulle ju in på en fest i Örebro....

Festen  vi skulle till var hos Jenny, eller hos hennes gamla lägenhetskompisar och det var en fest med rocktema.......Jag hade en svart peruk, bruna glasögon, AC/DC tröja och en rödsvart kjol, som dock såg ut som en AC/DC  -kilt..........Noren som hängde med hade svarta raggarbrillor, en fuskpiercing i läppen, ett armband och ett nitbälte........

Vid 9 ungefär kom vi dit och jag hann inte vara där mer än 5 min innan jag tillsammans med en annan festdeltagare gjorde upp om kvällens bästa...eller var det värsta??  klädsel........Tyvärr vann han, men det var för att han kände många fler där, själv kände jag knappt en människa........Var hyfsat kul fest, men tycker det var lite tråkigt att inte jag och Jenny kunde umgås mer, vi sa knappt ett ord till varandra på hela kvällen.......Hon satt mest och pratade med nåt gäng från Nora.......Och visst, dem jag pratade med var väl trevliga, men var ju henne jag helst ville prata med......Men kul, man blev bjuden alla fall!!

Det ryktas.......Att hypokondrikern Sandberg ÅTERIGEN är sjuk!!

Det ryktas........Att Kimboll ser ut som en 60 åring när han kör bil med båda händerna hårt runt ratten, långt nerdragen mössa och näsan klistrad mot vindrutan!!

Det ryktas.......Att Magic Ehn sökt jobb på fängelset och säger sig vara säker på att få det!!

Det ryktas.....Att Loden slog Puskas i pingis igår, till 5 bara visserligen, men ändå!!




Kommentar : Hemma hos mig innan vi drog till Örebro......Jag oduschad och svettig efter bandyn, Noren i toppform!!


 

Kommentar : Älskade AC/DC kilten.....Visserligen var det mormors gamla kjol, men va fan det såg ju ut som en kilt!!

 



Kommentar : Min far......Min systerson Bjässe Zack som sitter och lindar klubban.......Och längst ner jag framför datorn!!

Nu ska jag gå in och kolla på NHL hockey och göra mig lite kvällsmat.......Tack och hej!!


Förste gästbloggare ut - Puskas

Ja, då var det dags att göra entré i Björks uppmärksammade och ibland bitska blogg. Rykten, sanningar och osanningar sprids i en härlig mix på den här sidan, men det är alltid läsvärt, bara man tar det som står med en nypa salt.

Den som är bakom tangentbordet är i alla fall Puskas, eller Fredrik som de utanför mitt kompisgäng brukar säga. Jag bor i en radhuslägenhet i Hagaområdet tillsammans med min sambo Victoria. Vi bor lite trångt, ytorna är i minsta laget, det blir lätt rörigt... men va fan... det får gå tills vi båda jobbar och tjänar pengar. Då ska vi hitta nåt bättre större alternativ!!
Jag är numera 31 år. Låter för jävla gammalt, men med åren har man lärt sig att siffrorna på pappret är helt oväsentligt. Trivs bra med min tillvaro som ung i sinnet istället. Jobbar som idrottslärare på vardagarna, i Laxå av alla ställen, men jag trivs bra med jobbet.

- Gillar all form av idrott men speciellt fotboll. Det finns inte mycket som går upp mot att se en härlig fotbollsmatch, live eller på TV.
- Att sitta i bastun med en kall pilsner är heller inte fel.
- Att fly Sverige för några veckor i främmande land är ju också bland det bästa man kan göra. Är alltid öppen för nya resor såväl korta som långa och blir än gladare om flera vill följa med! Hör av er med förslag!

_________________________________________________________



Kan väl ta och berätta om ett mycket roligt minne som ägde rum för några år sedan. Det handlar om hur smeknamnet Puskas blev ett känt begrepp även hos mina lärarkolleger på jobbet . Läs...

All skolpersonal skulle gå ut och äta strax innan jul och jag med flera vara sugna på Socrates i Kumla. Hur som haver Laxå-lärarna packade in sig i bilar och styrde kosan mot Kumla. Väl där så var alla glada och uppåt. Vi gick in och satte oss vid ett långbord som var ordnat för oss. Det här var en av de första gångerna jag träffade mina kolleger på tu-man-hand utanför arbetstid, och jag ska inte säga att situationen var nervös och spänd, men ändå lite annorlunda än när man "bara" träffas på jobbet. Vid andra väggen var ett annat långbord placerat. Där satt Ellege Emballage och hade middag, det vill säga Gilde och kompani!

Vi fick in maten och nån öl, alla vara belåtna och hade trevligt. Stämningen var hög på restauarangen och än högre blev den ju mer sprit, öl och annan alkohol det beställdes in och särskilt då till bordet där "snickarna" satt. Helt plötsligt hörs ett vrål över lokalen...... PUUUUSSKKAAAAAASSSS. Kyparna och restaurangen mer eller mindre stannade upp... Och situationen blev än pinsammare för mig när en av de vid "snickarbordet" reste sig upp och började vingla över mot oss. Det skulle visa sig vara det irländske Charlton-fanet John Hayes som ville berätta för alla lärare hur stor Puskas är och vilken ikon han en gång var. Mina kolleger skrattade ljudligt, och det blev inte mindre skratt när han gick ner på knä och kysste min vänstersko.

Jag kan säga att jag var rätt röd i ansiktet vid det laget...

Roligt var det i alla fall! Fick ju höra det där ett antal gånger på jobbet efteråt...


Puskasstatus just nu:

Morgonrock på framför datorn. Ska snart diska även om det tar lite emot. Är mör i benen sedan igår, när jag med flera spelade innebandy i Kumlahallen. Roligt!

Tre bilder:


Anders Björk slår in julklapp. En kurs i graciös inslagning kanske vore nåt?



Ferenc Puskas - The hero himself!



Gilde vill man inte möta vid pokerbordet!



TACK FÖR ORDET!

Friday nigth!!

Min status just nu, ont i magen, lite ont i huvudet efter några öl, ganska trött och dessutom svettig.....Vi kan summera här varje jag känner mig så här.......Först lite kort om veckan som varit...

I måndags var jag på bio i Kumla med min kontaktperson R, såg Australia, en film som fått bra kritik av alla jag pratat med, själv tyckte jag mest den var seg, satt bara och väntade på den skulle ta slut.....R gav som vanligt filmen en 4:a i betyg........Men när vi kom ut därifrån så väntde en chock för mig.......Jag ser hur en folksamling står och stirrar på min bil i vintermörket.........Vad fan håller dem på med tänker jag??

Kommer lite närmare och ser hur en vit lapp sitter på mitt fönster.......Jag kopplar direkt till det rätta men sorgilga svaret, P-böter.....Helvete........Tar upp lappen och tittar på den.......En av gubbarna som står och tittar försöker vara rolig, men jag fnyser mest åt han och går in och sätter mig i min bil.......Börjar häva ur mig en lång harang av svordomar samtidigt som jag ser att beloppet är på 500.......Kunde varit värre ändå och jag har bara mig själv att skylla, då jag kunde ställt mig precis vart som helst förutom där jag nu ställde mig......Men man måste ändå fråga sig, är inte lapplisor denna jords avskum??

I onsdags hade vi en värderingsdag i skolan.....Vi skulle svara på frågor om saker som rör ungdomar som kompisar, alkohol, dataspel, sex och annat.......En lek var att man skulle byta stol om man höll med om det påstående som klasskamraten läste upp, Heta stolen........Det bör nämnas att en stor del av frågorna handlade om sex och det bör även nämnas att jag denna dag var ensam kille i klassen ihop med 7 tjejer.......Det tog inte långt tid innan jag kände hur svetten började krypa nerför kroppen.....Det kändes som jag representerade hela manligheten och flera av frågorna var dessutom väldigt personliga.......Jag bad en bön till mamma och knäppte mina fingrar, men det gick rätt bra ändå till slut.......Men för en stund när frågorna var som värst, när blickarna riktades mot mig och när strålkastarljuset var som starkast så kände jag en viss press!!

Sen på kvällen efter träningen blev jag sjuk.......Blev illamående och det kändes som jag låg för döden ett tag, som så ofta är fallet när jag är sjuk.......Var därför hemma igår från skolan och träningen.......Men idag åkte jag även om jag fortfarande inte känner mig helt hundra......

....Efter skolan var jag hemma hos Jenny ett tag, sist jag var där åt jag popcorn och satte i halsen så jag började gråta, nu drabbades jag av en plötslig svettattack som gjorde att jag började svettas som en gris och var tvungen att öppna balkongdörren och ta av mig tröjan........Vad ska komma härnäst jag besöker henne, kommer jag att svimma då eller??

Nu på kvällen fick jag för mig lite spontant att åka iväg och köpa en kamera så drog iväg till Allanssons och 10 min senare kom jag ut med en Samsung Digitalkamera plus tillbehör som jag köpt för 1100......Inte ofta jag står för såna spontana köp, men jag överraskar mig själv ibland....

Efter det drog jag förbi Eva och Jimmy......Gamle Jimmy är vass på teknik och tycker det är roligt så han visade mer än gärna hur den funkade, men är bra många knappar att hålla reda på.......Blev kvar där i några timmar och käkade hos dem och tog en 4 öl och det var trevligt att sitta och snacka lite.......Man känner sig alltid välkommen där.......Eva och jag är lite olika har jag skrivit tidigare........Men det betyder inte att jag älskar henne och Jimmy är en kanonkille som har bra koll på det mesta!!

Det ryktas........Att Norens 30-års fest blir i bowlingen......Vem hamnar i rännan först??

Det ryktas.......Att Sandberg inte säger nånting om något ämne överhuvudtaget längre av rädsla för att bli uthängd här!!

Det ryktas........Att Bäck håller sig undan från Yxhults löpträningar, vissa är gjorda av svagt virke!!

Det ryktas........Att Kimboll fortfarande har gått under jorden!!

Det ryktas........Att jag aldrig mer ska klippa mig själv.......Tunnt, kort, ojämnt, ser ut som nån släppt en handgranat......Jävla helvete!!

Det ryktas......Att min käre mor fyllde 61 nu i veckan.....Grattis världens bästa mamma!!


Nu imorgon så ska jag först försöka lära mig mer om hur kameran funkar, sen ska jag nog spela bandy med nåt gäng som Puskas känner....Efter det blir det nog nån timme och några öl i bastun......Efter det kan det bli en tripp till Örebro där Jenny tillsammans med sina 2 bästa kompisar har anordnat en fest........En fest med rocktema, när jag var hos Eva och Jimmy så lånade jag nån svart lång peruk och några gamla brillor som jag kanska ska ha imorgon......När lille Dennis såg mig utbrast han direkt......." Ha Ha, vad ful du är Anders "..........Tack Dennis då vet jag det inför imorgon, din lille terrorist ;)


Veckans Youtube




Kommentar : Arctic Monkeys....Probably the best band in the world!!




Kommentar : Här är misshandeln fångad på band som fällde Premier League psykopaten Joey Barton!!

Veckans Lista

3 ord jag gillar.

1. Barfota
2. Tips
3. Säng.

Klockan är över 12....God natt!!


Revy och Fylleslag!!

Ja det har ju det, efter att ha varit igenbommat i några månader så öppnade det nu till helgen och jag var där, mer om det längre fram......Här är en summering av de senaste dagarna....

Torsdag : Hade friluftsdag i skolan så åkte ut till Rynningeviken för att lyssna på nån filur som tog med oss på rundvandring där......Efter det drog jag och Jenny och sprang i Oset, var riktigt fint där, första gången jag sprang där.....På kvällen var det ganska lugn träning, men jag kände mig riktigt stark när vi sprang ändå.......Men det får börja komma ner lite fler äldre nu, dem lyser med sin frånvaro!!

Fredag : Eftersom Minta rest till Thailand så blev det ingen korpen som det brukar vara på Fredagar......Däremot åkte jag och Jenny iväg på Lekebergsrevyn för at se vår klasskamrat Rebecka som är med där......Hon var schyst och släppte in oss gratis.....Revyn var klart godkänd och Rebecka visade sig vara en fena på att sjunga.....Men det värsta var nåt nummer när 5 gubbar, alla 50+, körde en striptease där de tog av sig allt utan pilotbrillorna och stringkalsongerna.......Alla försökte se stenhårda ut och till råga på allt stod gubbjävlarna och juckade mot publiken.....Fy helvete.......Kunde inte haft ett bättre sällskap med mig heller, jag och Jenny har verkligen kul ihop och hon hade klätt upp sig med så hon var väldigt fin.....Hoppas vi åker iväg på fler såna här utflykter!!

Lördag : Fick inte mycket gjort första delen av dagen.......Men efter att ha pratat med Bäck så kom vi överrens om att gå ut alla fall.......Han skulle ta sig hit sen skulle vi dra hem till Andre och kolla in hans nya hus........Som så ofta så var jag ute i sista minuten när det gällde att fixa dricka, Puskas körde utpressning mot mig och tvingade mig att köra in han till Örebro i utbyte mot öl.....Därför blev jag lite sen........Väl hemma hos Andre så visade det sig att han bland annat hade en bastu, den vill jag testa nästa gång jag är där.......Vi bunkrade upp bordet med chips, popcorn, sprit och en hel platta med Red Bull........Man såg direkt vartåt det skulle barka........Bäck var tillbaka i sitt gamla vanliga jag och hade lämnat körgossen hemma, eller hade det nåt att göra med att tjejen inte var med idag??

Efter ett tag när vi pratade om en aktuell sak så blev det ett jävla kackel, det blev som en hönsgård.....Alla satt och pratade i munnen på varandra.......Bäck sa säkert 10 gånger på 30 min att " Jag har varit neutral hur länge som helst nu, kan ja få säga en sak bara ".......Medans Andrevar sitt vanliga föreläsande jag och körde med " Lyssna på mig nu, lyssna på mig nu........Det här tar 2 sek att säga "..........Sen tog det 5 min varje gång efter att han sagt så......Fy fan....

.....Strax efter 12 drog vi till Hotellet, efter att ha hotat taxichauföören klev vi ur, ingen kö alls, lite förvånande.......Var bra drag där inne och flera oväntade namn som dök upp....Bland annat BuffelGilde.......Efter ett tag vart Andre utslängd, som de fina kompisar vi är så skrattade vi och enades om att vakten gjort rätt.......Efter stägning drog vi hem till mig och spelade Chicago.......Jag, Bäck, BuffelGilde och en kille som heter Gustaf.......Mitt i spelet så somnade dock Bäck med huvudet i glasbordet och vi fick avbryta......Innan det hade han lagt 2 kort istället för 1 säkert 5 gånger i rad.........Fanskapet lyckades dessutom förstöra mitt duschdraperi, hela jävla stången är sned, hur fan lyckades du med det din jävla sopa??

Det bör även nämnas att MN kom hit kl 3 och det faktum att han hade beväpnat sig med en vit Mexi Tegel sten försämrade ju inte direkt hans rykte som paranoid.......Sen satt fanskapet här i soffan med nåt jävla pappers halsband och Bröderna Djup mössa och stirrade bara och såg psykotisk ut innan han gjorde Bäck sällskap och somnade......Hur som haver en ganska kul kväll blev det!!

Idag pallrade jag mig upp för att se Bjässe Zack spela hockey, dem vann med 13-2 tror jag mot Bofors och Bjässe Zack gjorde 1 mål.......Pappa piggade upp mig med att säga att " du ser ut som du inte sovit en minut "........Efter det har jag mest legat i soffan, vilat, kollat på fotboll....En typisk Söndag.........

Det ser ut att bli Jag, Jenny, Puskas och Victoria som åker iväg på Springsteen nu......Blir den 5:e Juni istället för 4:e......Fredag istället för Torsdag, äntligen får jag se Bossen Live!!




Det ryktas......Att vi ska spela många av våra seriematcher på Tisadagar.....Det är inget annat än en stor katastrof.......Tisdagar är och har alltid varit den dag då speedwayen och Indianerna kör.......Fan det här ser inte bra ut!!

Det ryktas......Att Kling ska få barn.......Frågan man måste ställa sig är om världen är redo för en Kling till??

Det ryktas......Att Kimboll gått under jorden!!


Veckans Youtube




Kommentar : Raul är en spelare jag alltid gillat, idag eller om det var igår så tangerade han klubbrekordet för gjorda mål i Real Madrid......Här är 10 av hans snyggaste mål!!

För övrigt kan vi meddela att veckans gästbloggare snart drar igång, först ut är förmodligen Fredrik " Puskas " Jakobsson.......Är det nån mer som är sugen på att följa i hans fotspår så får ni hojta till.......Nu ska jag lägga mig framför TV:n, Fotbollskväll börjar snart......Auf Wienerschitzel!!