Saturday nigth fiasco!!

Den gågna lördagen hamnar knappast i kategorn " lyckade utgångskvällar ", snarare tvärtom.....Det började redan när vi  ( Jag o Bäck )körde frisbee golf runt 6.....Jag kände redan på mitt första kast att det kändes helt fel o inte blev det bättre....Efter 6 hål kastade jag in handuken, för det gick så jävla dåligt och det var då bara en tidsfråga innan jag skulle kasta bort frisbeen och bli ersättningskyldig eller få nåt tok-utbrott....

....Det enda jag lyckades med resten av rundan var att göra Bäck sällskap, spilla ut 2 av mina egna öl och träffa en husvagn med ett plojkast där en respektabel barnfamilj befann sig....

...Resten av kvällen blev inte så mycket bättre...Det var inte speciellt bra väder ute, ingen sport att kolla på o vi hade svårt att hitta den rätta stämningen....Precis som förra helgen hamnade vi på O Learys och det var fan lite för ålderstiget folk där alltså....Pricken över i var när jag klockan 1:55 tog fel öl och började klunka ur nån som inte var min, när jag druckit 1/3 av den så upptäckte jag att det låg 3 fimpar i den.......Fy fan vad vidrigt, jag mår illa bara jag tänker på det än!!


Veckans Film.




Kommentar : En fin bild av den svenska sommaridyllen!!


Jag funderar starkt på att flytta in till Örebro.....Har även haft vissa tankar på att flytta iväg ordentligt till exempelvis Göteborg, men får nog bli Örebro som det känns nu.....Det finns inte mycket som gör att jag vill bo kvar här längre egentligen.....Jag har alltid varit hemmakär, men det är inte som förrut o den här sommaren har verkligen fått mig att känna att det räcker nu, tiden för att röra på sig är inne.......Fotbollen har jag också slutat med nu, så där har vi en sak till som inte binder mig att vara kvar......Dessutom ska jag med största sannolikhet börja plugga i Örebro till hösten.....Ska sannerligen försöka hitta nåt alla fall, men det blir nog inte det lättaste, men försöka det kommer jag att göra!!

Nu är klockan snart 2 så ska nog ta o sova här nu....Kumlanytt har ett möte kl 11 imorgon, har inte gjort så mycket där på ett tag nu eftersom de tar det rätt lugnt på sommaren, kombinerat med att jag varit rätt upptagen med mitt jobb på gruppboendet, så vi kan behöva prata igenom några saker....Ha det fint!!

Korta inlägg!!

Det här blir mitt andra korta inlägg i följd...Tidigare har jag alltid skrivit längre inlägg, men kanske är det en svunnen tid??

Snarare beror det nog på att jag inte har så mycket att skriva om och är lite stressad....Det är Lördag idag, vädret är grått o mulet.....Ska förmodligen åka in till Örebro till min compadre Bäck och spendera kvällen där....Nånting annat är jag inte så sugen på faktiskt.....

...Några av mina " närmsta " vänner hade tydligen en trevlig kväll i Onsdags ihop.....När jag smsade en av dem vad han skulle göra, om han var sugen på att hitta på nåt, svarade han kortfattat....det blir att grilla!!

Jaha kul, men inget om var eller med vilka, eller om jag ville komma med??.....Trevligt att värden bjuder in en en med....Nej, dåligt tycker jag, bonnfasoner,....Att känna sig utanför är bland det värsta jag vet  och speciellt om det är ens " kompisar " som man känner så med......Nu ska jag in till Bäck alla fall, man kan säga mycket om den mannen, men jag känner mig alla fall aldrig utanför ihop med han!!





Das war alles.......Nu ska jag ut o fixa lite saker....Ha det fint!!


En film , en bild , en kommentar!!



Veckans film : Sandbergs gamla tjejbil får sig en åktur i trädgårn!!




AIK - Rosenborg 28 / 7 Råsunda, retur veckan efter!!

Frisbee i regnet!!

Sitter och kollar finalen från Båstad mellan Söderling och spanjoren Almagro.....Gringon leder med 1-0 i set, men nu har Söderling setboll här i andra.....Nu är det 1-1 i set, lite trist man aldrig spelar tennis själv längre.....Det är faktiskt ganska kul och jag spelade mycket när jag var runt 20, men nu är det alla fall två år sen senaste matchen....

Det nya AIK vann med 2-0 igår mot Malmö inför futtiga 10000 åskådare på en av Sveriges mest nergågna arenor Råsunda.....Många har gnällt över att Bojan o Mutumba har försvunnit, jag känner inte likadant.....Fotbollsmässigt har de bidragit med väldigt lite i år....Hoppas juggarna de köpt håller klassen nu bara, o hoppas verkligen att det inte blir nåt fiasko mot det där Luxenburg gänget i kvalet till Champions League, vore kul se AIK i Europa!!

Igår så var jag inne i Örebro och Bäck och jag drog o spelade frisbeegolf vid halv 6....Det är riktigt kul med frisbee golf faktiskt, igår var dock fiaskot ett faktum när jag lyckades kasta bort min frisbee på hål 12......När vi gick o letade där bland träd och grenar så började det spöregna....Fy fan.....Det var bara ge upp och ge sig av mot busshållsplatsen som låg ungefär en kilometer därifrån.....När vi klev på bussen såg vi ut som två uteliggare dyngsura, halvpackade och med varsin ica kasse i handen......

....Det största fiaskot var dock att min mobil blev så blöt att den inte gick att få igång sen.....Min trogna gamla mobil som överlevt både det ena o andra innan!!



Kommentar : Knappt kom man iväg på semester trippen innan en stor jävla orörlig kö väntade och frustrationen lös igenom!!



Kommentar : Kumlas bidrag till Elitserien Emil Kåberg!!

Fan också Söderling förlorade avgörande set med 6-2, han spelade inte alls bra i sista set, så gringon vann.....Hade egentligen tänkt åka ner till Kungshamn den här helgen, morsan o farsan skulle dit o besöka våra kusiner o då tänkte jag följa med för har kännt mig så otroligt trött o instängd av att bara gå runt här hemma de senaste veckorna......Nu åkte dem dock idag istället för på Fredag o då kunde jag inte följa med eftersom jag jobbar i veckan......Den enda resa som är planerad är att vi ska åka iväg ett gäng till Målilla i några dagar och kolla när det är GP i speedway där, det ser jag verkligen fram emot.....Men vill iväg nån mer stans, tyvärr är det lite si och så med resesällskapet....Det är inte som när man var 20 och bara drog iväg nånstans, det kan jag verkligen sakna!!

Det ryktas......Att Puskas tycker man ska släppa en bomb över Södertälje!!

Det ryktas....Att Anis är singel igen!!

Det ryktas.....Att Puskas o Noren åker till nudistränder ihop!!

Det ryktas....Att jag redan är sugen på att åka till ett ställe om 4 år....Brasilen när VM är där...Går Sverige dit då ska jag fan vara där!!

Nu ska jag iväg o kolla Elfsborg-ÖSK på TV här.....Det kan mycket väl bli en kebabrulle till...Ha det fint!!



VM över!!

Klockan är snart 12 och jag jobbar dag imorgon, men va fan måste uppdatera lite här, det var väl nån vecka sen.....Finns dock inte så mycket att skriva om egentligen, har inte gjort så mycket mer än att jobba den senaste tiden...

Idag var jag på nåt som heter DV ( daglig verksamhet ) det är i samma hus som gruppboendet och några av dem som bor där jobbar även där....Eller jobbar kan man väl inte säga att de gör, men de sitter där och trycker alla fall......Idag var det bland annat musikstund, då lyssnade vi på låtar som " Jag vill bo i en svamp, annars får jag kramp " och " Mors lilla olle " och satt och slog med skallror i en halvtimme.....Det var en makaber känsla att sitta i mörkret och lyssna på dessa låtar och skaka på skallror ihop med dem här individerna!!

Vad är det då för typer som bor där??

Jag vill inte avslöja för mycket, men vi har en person som jämt har porrfilm på när man kommer med mat till han o det är ingen puss o kram direkt om man säger så....Har kommit på fanskapet  en 3 gånger nu, fattar inte att personalen inte beslagtar filmerna...Fy fan!!

Sen har vi han som äter allt, idag när vi var ute och gick stoppade han i sig en näve med löv....Gott!!

Sen har vi min kamrat som jag umgicks med hela tiden igår......Han brukar skrika  " Kooope kee kaaaii ", eller " Babbbbbaaggooogggaaa ".....Igår när vi var ensamma så tyckte jag det var dags att börja svara han så vi satt och skrek " Koooop Kee Kaaai ", till varann....Ha Ha Ha!!



Bilden : Här är större delen av gänget som deltog i Fotbolls VM 2010....En rätt tragisk samling om du frågar mig!!

VM är slut, ett VM som knappast går till historien som ett av de bättre.....Man får väl säga att rätt lag vann alla fall, jag tycker Tyskland och Spanien var de två bästa lagen.....Här följer Topp 3 och Flopp 3 från VM

Topp 3

1. Tyskland - Det var mäktigt att se när den gamla maskinen började mala igång och körde över England och Argentina....Är det VM då är Tyskland bra, det ligger i deras gener att alltid vara som bäst när det gäller...Deutschland fur alles!!

2. Det bortdömda målet - Helt otroligt hur Lampards 2-2 som var så långt inne inte kan bli godkänt när vi har kommit så långt med tekniken, häpnandsväckande!!

3. Nya Zeeland - Enda obesegrade laget i VM....Respekt!!

Flopp 3

1. Frankrike - Usla jävla grodätare!!

2. England - Överskattade bleka jävlar!!

3. Känslan - Hade svårt att hitta nån riktig VM känsla, dels för att Sverige inte var med, men även för att det gick på andra sidan jorden....Hade svårt hitta den riktiga VM känslan!!


Det ryktas.....Att jag kom in på Universitet till höst, får se om jag tackar ja!!

Det ryktas.....Att mina föräldrar såg Sandberg vara ute och gå med barnvagnen.....Mamma sa att hon tyckte han såg stolt ut......Farsan tyckte han såg pressad ut och tillade även att nu är han fast!!

Det ryktas.....Att Berg blev åksjuk av en barn attraktion på Sunne Vattenland!!

Det ryktas....Att den olustige och mustaschprydde alkolisten Kumla-Ljungan jämt kommer fram til farsan när han ser han och det första han säger är jämt dessa ord......" Du den där Enander, han borde man hugga ner "!!

Det ryktas.......Att jag trodde det var klart vi skulle spela frisbee golf ett gäng imorgon......Men som vanligt så kommer Puskas med sin standardfras " Vi får se vad som händer ".......Den frasen har jag hört i 10 år nu....." Vi får se vad som händer "........När vi hade kompiscupen i fotboll för några helger sen så satt nästan alla vi från cupen och drack öl ihop....Förutom Puskas som när klockan var 12 på kvällen fortfarande höll fast vid...." Vi får se vad som händer ".........Puskas " Vi får se vad som händer " Jakobsson!!

Är nog tid att avsluta det här nu......Finns visserligen lite mer att skriva om, men klockan har dragit iväg så får hoppa det......På 4:e plats för övrigt på VM listan kommer smeknamnet på Tysklands VM lag...." Die Mannschaft ".....Enkelt, rakt, hårt....Precis vad man förväntat sig......Ha det bra!!


Fotbolls VM avgjort!!

Denna Lördag avgjordes den klassiska kompis cupen Fotbolls VM för 5:e året.....En cup som i år samlade 12 deltagare och spelades på årets varmaste dag.....Efter att ha lottat ihop lagen så såg de ut så här...

Tyskland : Jag ( härföraren ), Andre " Hösäcken " Svensson och Christian " Raul " Annis!

 
Bafana, Bafana : Johan " Invalido " Bäck, Klingen = Vann skytteligan, men struntade som vanligt i att betala startavgiften, Noren =  Bröt kanske benet enligt sig själv, ett mindre skrubbsår enligt oss andra.

Färöarna : Kimboll : Lyckades snubbla in en felträff i första matchen och den gick han och tjatade om resten av cupen.....Det var också allt han lyckades med........Bjebbe : Med för första gången, stod i mål i finalen.......Andres bror : Började starkt, men precis som fiasko laget Färöarna blev han bara sämre och sämre......Sammantaget : Kanske det största fiaskolaget i cupens historia, tror de hade 0 poäng och minus 14 i målskillnad efter 3 matcher i gruppen....Katastrof!!

Ghana : Pelle = Labil 40 åring som vägrar skjuta hur fri han än är....Säker = Back i Yxhult, nattarbetare, rutten......Andy : Hade enligt egen utsago druckit 6 öl innan cupen startade kl 3....Cupens store målsumpare!!

Ut i gruppspelet som enda lag åkte alltså fiaskolaget Färöarna med fiaskospelaren Kimboll i spetsen......I semi möttes Tyskland och Ghana....På papperet klar fördel Ghana som bestod av 3 aktiva fotbollspelare, men Tysklands " cattenacio " taktik lyckades till fullo och vi vann med 4-2!!

I finalen möttes alltså Bafana, Bafana - Tyskland = Finalens store spelare blev Christian Annis, jag har aldrig sett han bättre.....Han spelade enkelt, jobbade hårt, var säker i passningspelet, hade lika vassa och knotiga armbågar som vanligt och stod dessutom för 2 av våra 4 mål.......Matchen gick till straffar efter 4-4 vid full tid......Det måste varit det sämsta straffavgörandet som någonsin skådats....1 av 6 straffar gick i mål och de flesta, inklusive min, var så dåliga att det gjorde ont i kroppen.....Den enda som satte sin, var CHRISTIAN ANIS, vilket betydde att Tyskland segrade......Deutschland fur alles!!



Kommentar : Eftersom min kamera är paj efter att ett fetto tappat den i marken fick jag sno några bilder av Eric som jag är kontaktperson till från vår resa till Göteborg!!


Efter cupen var jag grymt trött, hade jobbat ett låååångt pass innan, sen följt upp det med fotboll i 30 grader.....Men vi tog oss in till bäck alla fall......Jag, Andy, Kimboll och Noren.......Kändes lite bögigt faktiskt när 5 grabbar satt där i kalsonger, men det var ju så jävla varmt.....Fotboll på TV och utslagspoker stod på schemat.....Noren och Kimboll blev kvällens vinnare med två vinster var, eller som vi valde att namnge dem : Odensbacken Hillbillys!!

Resten av kvällen är preskriberad!!

Innan cupen hade jag jobbat hela fredagen, natt ( sovande ) och lördag från 7 till 14.......Det är rätt mysigt att jobba där, personalen är som sagt kanon och de flesta verkar vara väldigt ödmjuka.....Eftersom man jobbar själv när man gör natt så fick jag se till så att alla hamnade i säng......Egentligen skulle de ligga vid 9-9:30, men det var en jävel som vägrade gå och lägga sig.....En olustig en som jag hört många historier om hur han utan förvarning kan hoppa på personalen.......Jag försökte säga till han flera gånger att " nu ska vi sova ".....Men han bara tittade på mig, gjorde nån grimas och fortsatte stå och svinga med sitt rep som han hade stått med i 5 timmar......Vid 12 gick jag in till han igen och försökte få han att sova, men det var omöjligt, men stängde hans dörr efter mig denna gång och det var tydligen signalen för han att sova, när dörren stängdes så jag lyckades och kunde därefter själv krypa ner i sängen!!


Det ryktas.....Att jag fick en mindre chock när jag morgonen efter var på väg upp med frukost till en brukare och upptäckte att han satt och kollade på porrfilm!!

Det ryktas....Att Puskas har köpt ett hus!!

Det ryktas.....Att det är bränboll inne i parken hos Kimboll imorgon!!

Det ryktas....Att Noren kanske inte kan vara med på brännboll eftersom han " måste klippa sin häck för att grannarna klagat "!!

Det ryktas......Att Bäck o jag spelade frisbee golf inne i Hästhagen igår....Riktigt kul var det och banan höll mycket hög klass...Han vann med 2 slag efter 18 hål!!

Det ryktas.....Att jag idag fick ett telefonsamtal med beskedet att jag blir lärare i Odenskolan som fotbollstränare.....Det gället dock bara 4-5 timmar i veckan, men förhoppningsvis kan det kombineras med ett eller annat pass i fritidsgården, men där är inget bestämmt än!!

Det ryktas....Att jag gick fram och hälsade på Indian legenden Henka Gustafsson igår när han låg och solade i Hästhagen, han var jävligt solbränd!!

Det ryktas.....Att Andy gick runt barfota på Pitchers!!

Det ryktas.....Att Tyskland - Spanien slutar 1-1!!







Kommentar : En skön låt med Aerosmith!!



Kommentar : Läste idag på Text TV att den legendariske slagskämpen Bob Probert fått en hjärtinfarkt och kastat in handskarna vid 45 års ålder....Tragiskt.....Probert var den kanske mest fruktade spelaren i ligans historia.....Komplett galen......Här ger han sig på Foppa!!


Ska skriva två artiklar idag, först om nån gammal italensk moped, sen ikväll Indianerna - Dackarna....Är viktig match för Indianerna, de har satt sig i klistret med tanke på hur dåligt de kört i slutet.....Ha det fint!!


Alla heter Glenn i Göteborg!!

Lite lätt stressad här, har mycket att fixa och många tankar som rör sig i huvudet, men klart att man kan klämma in ett inlägg i bloggen när man är som mest stressad.....Ska snart iväg och göra ett monsterpass på gruppboendet, börjar 13:30, jobbar till tio....Sen sovande ( förhoppningsvis sovande ) natt och sen lördag mellan 07:00 till 15:00......

Förhoppningsvis så får jag gå nån timme tidigare, för har min fotbolls cup som börjar kl 3, vi ska spela i Idrottsparken i Kumla och just nu är det 12 namn anmälda, men hoppas få klart med ett par namn till under dagen.......12 är alla fall för litet, det är absolut minimum.....


I veckan har jag varit på en resa i Göteborg i 3 dagar med en kille från Örebro jag är kontaktperson till.....Gillar verkligen Göteborg, det känns som en avslappnad stad fast den har storstadens puls.....Det är mysigt där, mycket vatten och grönska runt hela staden och folket är trevliga och tjejerna är söta, vilken otrolig skillnad på tjejer om man jämför med Kumla, det är som att jämföra div 8 med champions league!!

Vi åkte bil ner dit och resan dit gick väl bra, men när jag väl kom in i centrala Göteborg så lyste min orutin vid storstadskörning igenom......Hotellet vi bodde på låg mitt i smeten, så var tufft att hitta dit och hamna på rätt väg........Hamnade helt fel alla fall en 2-3 gånger och pricken över i var när jag gjorde en U-vändning mitt i stan och började köra mot enkelriktat på ett spårvagnspår!!

Killen jag är kontaktperson åt som är väldigt snäll och lugn och som jag aldrig sett brusa upp, mumlade några sura fraser för ovanlighetens skull!!

När vi åkte paddan under dagen så började det naturligtvis regna och blåsa, trots att det varit strålande solsken under hela dagen innan......Men när man satt oskyddad i en båt utan chans att fly då jävlar kom naturligtvis regnet....



På kvällen så kunde jag inte undgå att gå ut för att ta en öl eller två......Hamnade på Dubliners som ligger långt ner på Avenyn.......Började snacka med en irländare och australiensare som var där.....Jag gillar faktiskt att gå ut själv, alla fall i städer som ma sällan är i, alla fall....Dem var trevliga och generösa så det blev mer än ett par öl under kvällen.......Försökte även få andra gäster lite senare att tro att jag var australiensare, jag var från Canberra och jobbade som säljare, men min svenne banan engelska lurade nog ingen!!

Andra dagen gick vi till Liseberg där vi bland annat Collerade eller vad den heter som jag sitter i på bilden, jag hade studerat flera som åkt innan och alla verkade studsa in på precis samma väg så de undvek det värsta vatten sprutet så jag kände mig lugn.....När vi närmade oss där så hade jag tankarna på andra håll, men när jag tittade upp så såg jag att vi var på väg mitt in i ett stort vattenfall........Jag försökte skydda mig, men förgäves, jag blev dyngsur , samtidigt som barnfamiljer stod ovanför och hånskrattade!!




Det ryktas.....Att Kim Olsen bryter sitt kontrakt med ÖSK eftersom hans satt på en annan tjej och hans fru då drog hem till Danmark!!

Det ryktas.....Att det satt två negress horor på Dubliners, det var ingen tvekan om vad de gjorde där!!

Det ryktas.....Att jag fick p-böter på 400 i Göteborg!!


Skulle vilja skriva mer, men  måste sätta fart nu, har en hel del att göra.....Holland - Brasilen 2-1 är mitt tips.....Ha det fint!!

Det ry