Gympalärare!!

Under den gångna veckan har jag fått hoppa in som gympalärare i Odensbacken, skolan där jag är fotbollstränare. Det var visst en lärare som var bortrest på semester och en som blivit sjuk så de ringde de mig som nödlösning och det passade ju rätt bra med tanke på att jag bara hade 1 lektion i universitetet under hela veckan.

Min gode vän Puskas är ju gympalärare och jag fick mig här en försmak av hur hans liv är. Om vi ska ge oss på en kort sammanfattning av de positiva och negativa intryck jag fick så låter det då här.

Positivt : Ofta ett kul jobb, kan ge bra självförtroende, chans att påverka - göra nytta, dagarna går fort.

Negativt : Det tar på psyket att försöka hålla koll på vissa gapiga jävlar, vissa ungdomar skulle minst sagt behöva ändra sitt betendee, det blir montomt att vara i samma sal dag efter dag.


Sen är det ju självklart skönt att dra in lite pengar då jag kännt mig orolig över min framtida ekonomi, men nu känns det ljusare när jag dessutom dragit in några annonser på Kumlanytt den senaste veckan.




Kommentar : Igår hade Bäck o Johanna inflyttningsfest för att de flyttat ihop.Det här var de bästa bilderna som  min katastrofala kamera på mobilen, som jag köpt av Bäck, kunde få fram.....Notera Klingen i rödrutig western skjorta.....Trots bildernas grummliga kvalitee så syns ändå hans svarta zigenarögon!!

Eftersom det enda jag fick av Bäck när jag fyllde 30 var en begagnad DVD med Papphammar ( Ja det är inget skämt ) så tyckte jag inte att fanskapet var värd nån present. Tråkigt om Johanna drogs in i detta, men så ligger det till. Det blev en trevlig kväll hos paret Bäck/Glimmerbeck, men det där lilla extra som skiljer en kul fest från en riktigt kul fest saknades.....Det mesta var sig likt bland fest deltagarna som var där.....Sandberg försökte vara respektabel, Andre försökte ta över hela tillställningen, Kling såg hotfull ut, Puskas satt och smög och Sussana var bäst när det blev tävling...

....Vid 11 så drog ungefär hälften hemåt och hälften fram mot stan. Jag tillhörde de som drog fram mot stan. Hade dock ingen lust att köa i en halvtimme för att gå in på Ritz så drog ensam till O Learys och det blev inte så jävla kul alltså. Det var mycket folk där, men knappt nån jag känner igen och jag tycker inte det är speciellt kul att gå ut längre. Minns hur det var förr, spänningen och förväntningarna man jämt kände inför en utekväll eller när man precis kommit in på ett ställe. Dem känslorna existerar inte idag.

Idag hade Loden och Liselott bjudit hem för att fira dottern Lykkes 1-års dag. Hade inte besökt deras nyinköpta hus utåt Hagaby än så var första gången idag och det var riktigt fint tycker jag. Bättre än förväntat. Ser fram emot kommande besök där. Kanske rent av en inflyttningsfest??
Drabbades även av en vidrig " svett attack " där. Det kändes som det blev 70 grader varmt, vet inte om det hängde ihop med min bakfylla eller det faktum att jag börjat fylla ut mina kläder till bristningsgränsen, eller nåt annat....Jävligt olustigt kändes det alla fall.

Det ryktas......Att någon skruvat bort muttrarna på däcken till Norens bil ( Läs mer i kommande reportage )

Det ryktas....Att Sandberg ska gå boxnings match i April, vi får hoppas att det går bättre än hans senaste möte då han orkade 1 rond sen stod utmattad och hängde på ringrepen och föll mot en fet turk!!

Det ryktas....Att Sandberg lovat att fixa till en löptävling som ska vara runt 5-7 km. Men vi har hört Sandberg lova saker förr så det där tror jag på först när jag ser det!!

Det ryktas....Att redaktörn var den som avslöjande missförhållandena på Kungsgården, som sedermera blev en nyhet som toppade Text TV....Redaktörn är en stor journalist!!

Det ryktas....Att jag satte på mig tröjan bak och fram till Bäck och Johannas inflyttnings fest!!

Det ryktas....Att några bittra KBK:are konfronterade mig på O Learys och undrade varför jag aldrig skrev om dem!!

Det ryktas.....Att AIK säkrade nytt kontrakt idag......Behåll Bangura, få hit Obolo och förstärk vårt svaga mittfält till nästa år så kommer vi hamna där uppe där vi hör hemma!!

Det ryktas....Att två olika personer har hälsat på mig de 2 senaste dagarna....2 personer som jag inte har en aning om vilka de är!!


Nu ska jag kolla på Fotbollskväll, sen ska det bli skönt att lägga sig och sova. Godnatt!!

Bar Rundan!!

Har haft en otroligt långsam och tråkig dag. Visserligen är jag ursäktad att ta det lugnt idag eftersom det blev en riktig skiva igår, men hade gärna haft nånting att sysselsätta mig med alla fall. Jag var bjuden till Andys tjej som hade 25 års fest, men dit orkade jag inte gå. En lugn TV kväll i soffan kändes mer lockande, tyvärr så har det inte varit nånting överhuvudtaget värt att se på hela kvällen, förutom Skellefteå - Luleå från Elitserien.

Gårdagen ja, lekledaren Puskas hade anordnat en " barrunda " inne i Örebro. Samling kl 7 på Stallyktan. Jag kom dock dit vid 9, dels för att jag tyckte det kändes som att kasta pengar i sjön och sitta och dricka ute en kväll, men även för att jag hade pingis innan. Farsan körde in mig och Jonas. Denna Jonas som var tydligt påverkad och  på resan in jämförde sig själv med farsan i och med deras gemensamma nämnare fängelset. Skillnaden dem mellan är bara den att Jonas jobbat där några månader, medans farsan är en av kåkens största legendarer som gjorde 40 år där. Som neutral lyssnare var jag tvungen att gå in och markera och förklara för Jonas att en sån jämförelse inte är godtagbar.

Väl inne vid 9 så satt hela gänget på Bishops Arms. Det var ett ganska lustigt gäng som samlats ihop för kvällen. Där fanns gamla suputer som Gilde och Molle, men även lugna småbarnsföräldrar som Fiske Fredrik och Henka. Efter nån timme på Bishops gick vi vidare. Det kändes som hela puben och framförallt vakten drog en lättnadens suck när vi gick, för vi hade inte direkt varit tysta och Bishops är väl inget högljutt partyställe direkt.

Hade gärna redovisat lite bilder från kvällen, men  kameran i min telefon, som jag köpte av Bäck, har rasat ihop fullständigt. Först slutade zoomen fungera och nu blir dessutom alla bilder suddiga. Det är inte första gången Bäck lyckats sälja nåt för överpris till mig. Alla fall vi gick vidare till Pitchers. Stämningen var vid denna tidpunkt euforisk och ett fullsatt bord drog bland annat igång den barnförbjudna ramsan

" Henke Berg slickar fitta, Henke Berg slickar fitta "

Den vanligtvis så näbbige Berg såg skakad ut. Henrik Berg är förutom att vara lite näbbig även en bra kille bör nämnas. Men efter detta så gick det utför kändes det som, jag lyckades bland annat välta ett bord och fick panik och drog därifrån. Kände därefter bara att jag ville hem till min säng och fixade skjuts hem vid 1. Blev lite för full  den här kvällen, till stor del beroende på att jag knappt ätit nåt under dagen, då är det lätt hänt att man blir för påverkad.



Kommentar : Eftersom bilderna lyser med sin frånvaro, så tar vi några klipp istället. Här är en favorit i repris!!

Klassikern.

Två riktigt stora idoler har jag haft. Två genier inom sin sport. Peter  " Foppa " Forsberg och J-O Waldner. Det här var hösten 1993 vill jag minnas och jag var 13 år. AGA hade lyckats fixa en landskamp i pingis mellan Sverige och Tyskland. En extraläktare byggdes upp i Kumlahallen för att kunna ta emot allt folk som skulle komma och kolla.

J-O stod här på toppen av sin karriär. Han hade året innan vunnit OS Guld i Barcelona och han var och är allmänt erkänd som det kanske största bollgeniet vi haft i Sverige. I Kina kallas han för  " Lao Wa ", som betyder det evigt grönskande trädet. Kina har ALLTID varit en supermakt inom pingisen, men 1989 krossade J-O och Sverige det kinesiska blocket i VM och Sverige tog Lag VM guld och J-O vann guld i singel. Alla fall, J-O var min första riktiga idol och varje år när han kom till Örebro för att spela sin årliga tävling där så fanns jag självklart på plats.

Sjävklart var J-O uppassad när han kom hit. Det var tränare, journalister, lagkompisar, klubbfolk runt han hela tiden. Det är ju ändå en världstjärna vi talar om. Jag smög efter han i 2 dagar, men fick aldrig riktigt tillfälle att gå fram och prata med han. Eller så var jag för blyg, minns inte vilket. Alla fall matchen spelades. Sverige vann naturligtvis, vi hade ett världslag inom pingisen den här tidpunkten. Efter matchen var J-O precis lika uppassad som han varit innan. En presskonferens följde i AGA:S klubblokal. Jag visste att nu var tiden knapp. Efter det här skulle J-O lämna lokalen och jag skulle kanske aldrig få en chans att träffa min stora idol igen. Presskonferensen tog slut. Hopen av folk runt J-O blev allt mindre. Den krympte från 8 personer till 5. Från 5 till 2. Plötsligt var han ensam och kom gående emot mig. Jag kände hur mitt hjärta bultade så hårt att det höll på att hoppa ut ur kroppen. Samlade alla mina krafter och sa.

- Får jag ta ett kort på dig?

J-O svarade inte, men rättade upp sig och log mot kameran jag höll i. Perfekt. Det var bara ett problem. Kamerajäveln verkade inte funka.Jag tryckte och tryckte, men det hände inget. Jag tittade på den och drog till nån knapp och trodde jag fixat problemet. Nytt försök. Samma resultat. Fanskapet vägrade funka. J-O hade stått i säkert 30 sekunder men utan att säga nåt så försvann hans lätta leende han haft. Han slängde upp sin väska över axeln och gick iväg. Jag kände mig sämst. När han gått för nån minut sen så tog jag en ny titt på kameran och upptäckte en sak. Jag hade inte tagit bort linskyddet. Jag svor ungefär 100 svordomar inombords. Den här händelsen mådde jag dåligt över flera år efteråt bara jag tänkte på den. Jag gjorde bort mig när jag träffade min stora idol. Idag är det 2010. J-O Waldner är 45 år, men pingis det spelar han än. Som kineser säger. Lao Wa.....



Bonusinfo om J-O : Han har varit spelmissbrukare och har på sin högra kind ett ärr efter att ha blivit knivskuren i New Dehli 1987 under VM. Ett VM där han som 22 åring föll i finalen mot kinesen Jiang Jilijang.

Det ryktas.....Att Sandberg när han var och besökte H i Karlstad för några helger sen urinerade på H:s TV - bänk!!

Det ryktas.....Att jag såg den största skillnaden jag nånsin bevittnat i längd mellan pung och p.n.s i omklädningsrummet i Fredags efter pingisen.....En äldre och bastantare herre hade en pung som var 5 gånger så stor som p.n.s...Det var en ingen vacker syn!!

Det ryktas...Att jag bestämmt mig för att börja springa minst 1 gång varannan dag nu tills jag gått ner minst 2 kilo!!





Kommentar : Bloppers från tidernas bästa svenska komdeiserie. Varan TV!!



Kommentar : Stackarn, han försöker rädda sin kompis. Man blir rörd!!


Klockan är 01:29, nu ska här sovas.....God natt!!

Hockey före fotboll!!

Igår så var jag och kollade när serieledande Vita Hästen gästade Kumla och vann med 1-5.....Helt klart några mål för mycket, jag drog efter andra perioden när det stod 1-4, men då hade det lika gärna kunnat stå 3-3....Men Vita Hästen leder serien och då är det knappast en tillfällighet att man har stolpe in, lagen som ligger itopp har som regel alltid det annars skulle de inte leda serien......Vill dock inte påstå att de vann oförtjänt, visserligen var spelet ganska jämnt, men Vita Hästen kändes betydligt starkare och hetare framför båda målen...

Har varit och kollat på 3 matcher i rad nu med Kumla Hockey, det känns som mitt intresse för dem börjat stiga igen efter att han varit nästintill obefintligt några år......Mycket är sig likt nere i BOB-hallen när man åker dit för match ( Vet om att det inte hetat BOB-Hallen på 10 år, men jag kommer nog alltid kalla den för BOB-Hallen, likväl som jag alltid kommer kalla ICA Maxi för Kvantum )

Hockeyfarsor i 40 års åldern med klubbjacka, Chipsgängsledaren och hans miserabla crew gastande från samma plats som 15 år sen, hockey ungdomar i mysbrallor och för stora mössor.....Vissa saker förändras aldrig.....När Kumla var på topp var det dock ofta lapp på luckan och runt 800-1000 personer i den trånga isladan, igår var det 250 där....Rätt dåligt faktiskt.....Jag ljög och sa att jag skulle skriva om matchen och visade upp en legitmation från Kumlanytt.....Jag skulle inte skriva om matchen, jag ansåg bara att jag var värd att komma in gratis och det fick jag också.....På senare år har jag känt ganska klart att jag tycker det är roligare att kolla på hockey än fotboll.....Främst på TV, där är det stor skillnad. Jag har svårt att orka mig igenom exempelvis en genomsnittlig Premier League match, men en normal Elitseriematch fixar jag utan problem....Jag provade aldrig på hockey själv, förmodligen beror det på att jag växte upp i en familj där ingen hade någon som helst anknytning till hockey, däremot var banden till fotboll och pingis starka. Ibland har jag kännt det var tråkigt att jag aldrig provade på hockey.



Klassikern.

Vilket år kan det ha varit 2000, 2001, nåt i den stilen. Kumla hade alla fall ett riktigt bra lag i hockeyn och på den här tiden så vill jag minnas att det inte fanns någon allsvenska, utan det var 2 olika allsvenska serier som var under Elitserien. Vill inte påstå att Kumla var nära Elitserien, men drömmen fanns ju alla fall där. Vi hade ett bra lag den här säsongen, riktigt bra på papperet. Men på nåt sätt hade vi lyckats trassla till det och allt hängde nu på en helt avgörande match borta mot ÖIK ( Jag vet att de inte heter ÖIK längre, men för mig kommer de alltid heta ÖIK )......Det lag som vann matchen skulle gå upp, eller ÖIK skulle gå upp eftersom de kom underifrån, Kumla skulle hänga kvar......När jag som 12-13 åring började fatta riktigt intresse för Kumla Hockey var vi fortfarande lillebror till ÖIK och förlorade ofta med 4-5 mål, men sen hände nånting.....Kumla fick fram en gyllene generation av spelare som Mattias " Mess " Andersson, Rickard " Feta Ekbom " Ekbom, Micke Nilsson, Marco Tennberg, Emil Kåberg med flera. Ledda av demontränaren Bo " Kulon " Lennartsson blev det succe och Kumla utvecklades kraftigt under några säsonger och plötsligt var det ÖIK som var lillebror till oss....

Matcher mot Bofors, Mora och Troja/Ljungby blev vardagsmat. Men nu hade det alltså gått sämre en säsong och Kumla tvingades kvala för sin existens. Det lustiga var att Kumla just denna säsong, på papperet, hade ett lag som var kanske bättre än någonsin. Alla fall, en fullsmockad kokande Toyota Hallen. ÖIK - Kumla, helt avgörande match. Det här var så mycket derby det kan bli. Kumla var det mer rutinerade och namnkunniga laget. ÖIK mer anonymt, men med unga och förmodligen hungrigare spelare.

I ÖIK stod då min gode gamle vän Jens Loden. Det här var på den tiden Jens var riktigt lovande. Det här var 7-8 år innan  han satt med 70 centilter sprit i kroppen på sin svensexa och ringde upp sin sportchef Staffan Tholsson som spolat honom och kallade honom en åsna och annat smått och gott.

ÖIK vann matchen med 3-0. Min gode vän Jens var fullständigt fenomenal och kändes omöjlig att lista. Förmodligen gjorde han sitt livs match här. Han sänkte sin moderklubb. Jag kände mig helt mållös. Kraftlös. Tom. Jag visste att det var över. Kumla Hockeys glansdagar var över. Mitt stora intresse för Kumla Hockey var över. Efter det har mitt och väldigt många andras intressen för Kumla Hockey svalnat. För min del kommer nog intresset aldrig bli som det en gång var. Men den här säsongen har kännts som ett steg på vägen uppåt alla fall.

 

Kommentar : Din jävel!!


Det ryktas......Att Gilde tror att barrundan på Fredag blir ett fiasko!!

Det ryktas....Att Fredriksson iförd jättelika polisonger och helskägg spelar polis i en kommande svensk storfilm!!

Det ryktas....Att Sandberg först skyllde på at han var hårt hållen hemma, sen att han inte hade pengar som ursäkt för att inte komma med på Barrundan.....Vad blir nästa ursäkt??

Det ryktas.....Att Noren tydligen hade mer upplysningar än Tommy Lindström på Efterlyst gällande en av Sveriges mest eftersökta män!!

Det ryktas....Att Bäck förmodligen inte kommer att hålla sitt ord!!

http://www.kumlanytt.se/nyheter.php?subaction=showfull&id=1287422384&archive=&start_from=&ucat=1,8,10,42&

Här är senaste reportaget om boxningsgalan.

Fan också jag börjar om 50 min i Odensbacken. Måste packa väskan, hoppa in i duscen, åka dit, plus planera lektionen så är nog bäst att man snor på nu.......Kram.


Kul kortkväll!!

Det var ett bra tag sen jag lirade kort, men igår så körde vi hemma hos mig......Det blev riktigt kul faktiskt och för ovanlighetens skull så gick jag plus.....Deltagarna under kvällen var undertecknad, Andy, Tomas " Caniggia " Andersson, den brajrökande gamle skatelegenden Brikell och en granne som jag lånade kortlek av....

    

Kommentar : Till vänster ser vi Andy, eller " Steaming Andy " som han döptes till under kvällen....Andy gick plus och bjöd dessutom på några sköna gamla skrönor........Till vänster har vi Tomas som hade en tung kväll vid bordet och gick mest minus.....Tomas kompenserade dock detta med att bära en iskall polsk landslagströja!!

      

Kommentar : Till vänster ser vi Brikell som så ofta hade en tung kväll vid kortbordet.....Brikell tog spelet på allvar och drack inte en droppe under hela kvällen, men det gick som vanligt för han ändå.....Lite bonusinfo om Brikell är att han är ett orakel vad gäller musik och att han är uppväxt i en familj fylld med vänsterpartister......Till höger ser vi mina finaste kalsonger....Jag bar dem med stolthet idag då AIK hade en stor dag och tog viktiga segrar i framförallt fotbollen, men även hockeyn!!

Vi får heller inte glömma grannen som lite oväntat dök ner hit....Han hade bara spelat på nätet innan och aldrig live, men det behövdes inte....I vårt sällskap gick han plus ändå.

Klassikern

EM 2004 gick i Portugal. Sverige hade vid denna tidpunkt ett riktigt bra lag. Klart bättre än vårt landslag idag. Henke Larsson och Ljungberg stod på toppen av sina karriärer och Zlatan fick sitt definitiva genombrott som världsklasspelare här. Vi var där. 5 personer. Det var undertecknad, Puskas, Gilde, Berg och Erland.

Det var en riktigt klassisk och kul resa. Vi flög ner till Spanien och bilade därifrån till Portugal. Kommer ihåg hur fascinerad jag blev av portugals natur som flöt förbi utanför bilrutan. Det var stora kaktusar och palmer överallt och landskapet påminde mig om gamla western filmer med Clint Eastwood.

Vi bodde i Porto på en stor camping med massor av fans nån mil utanför stan. Nån kilometer från campingen låg ett litet strandställe som var hur mysigt som helst. Dit gick vi och kollade på matcher, bettade på målskyttar, drack öl och käkade varma mackor ( som bara kostade 1 euro, men var riktigt goda ).....Utanför tränade ofta kvinnliga beach volley spelare, jag gillade att stå där och flukta.

Första matchen var mot Italien.Jag var grymt bakis den dagen. Hade haft en riktig helkväll dagen innan. Zlatan kvitterade med 5 minuter kvar med sin klassiska klack i krysset och stadion exploderade verkligen. Nästa match var mot Danmark och om det jublades mycket när Zlatan gjorde mål så jublades det om möjligt ännu mer när Mattias Jonsson ( av alla spelare ) i sista minuten kvitterade till 2-2 i ösregnet. Ett mål som tog oss till slutspel.

Sverige skulle möta Holland i kvarten och de spelade i ett ställe som hette Faro, som låg i södra Portugal om jag minns rätt. Arenan såg ut som ett rymdskepp och låg mitt ute i ingenting, nån mil från stan. Det var dock väldigt glest med svenskar där, mot Italien ägde vi stadion. Nu dominerade Holländarna ganska klart. Jag satt dock på en liten taverna nån kilometer därifrån och hinkade nervöst öl och följde matchen. Det kunde gått hur som helst, men vi föll på straffar.

Dagarna nere i Faro var dock grymt sköna. Vi bodde i en stor lägenhet med pool utanför och havet ganska nära. Noterbart är även att jag endast vägde 73 kg när jag kom hem. Normalt sett då låg jag runt 80-81, men gick ner 7-8 kilo där på 2 veckor. Såg ut som jag levt i ett koncentrationsläger när vi kom hem. En grymt kul resa var det alla fall som jag har många bra minnen från!!



Kommentar : Portugal kändes riktigt exotiskt och vackert!!




Kommentar : Lite sällskap på Kanal 5 som går nu är ett grymt skönt programm, ett av de bästa på länge!!



Kommentar : Fotbollsgodis!!


Imorgon ska jag göra ett inspelat reportage om boxningsgalan i Folkets Hus. Är alltid lite extra spännande att göra inspelade inslag istället för att bara skriva text.....Godnatt.


Pinsamt Sverige!!

Sitter och funderar här när jag ska börja skriva på vad jag egentligen gjorde igår för minns fan ingenting innan fotbollen Holland - Sverige som började halv 9......Det är bara ett tomt blankt papper jag ser framför mig och det här är alltså igår vi pratar om....Undra om jag inte håller på att bli senil på allvar??

Helgen som var blev lugn....Lördagen var en heldag för Kumlanytt med bevakning av fotboll, innebandy och simning...Söndagen, ja söndagen.......Nu när jag försöker tänka på vad jag gjorde i söndags så minns jag absolut ingenting av den dagen heller....Vad fan är det här, jag blir nästan orolig??

Igår alla fall så såg jag likt många andra svenne bananer runt om i landet hur Sverige blev fullständigt utspelade i Amsterdam mot Holland.....Jag har aldrig sett ett sämre svenskt försvar än igår.....Dem såg onyktra ut hela bunten.....Markeringspelet och samspelet var under all kritik, kolla bara Hollands 3-0 mål som Huntelaar nickar in.....Majstorovic och Granqvist står helt handfallna och bara tittar på när Huntelaar, som är helt ensam i straffområdet, får nicka in den.......Vi lärde oss förmodlige en läxa, nu vet vi inte kan eller ska försöka föra spelet när vi möter starkt motstånd.....Vi klarar av det mot lag som Ungern och Finland, men absolut inte Holland borta.....Den kvaiteen har vi helt enkelt inte, jag vill dock inte såga Hamren för att han gick in med den tron och inställningen.....Skulle han gå in med samma taktik och inställning till nästa match mot ett storlag så är han värd att sågas, men inte nu.......Jag tror fan inte nån var bra i Sverige, inte en enda spelare.....Kalles Kaviar, undrar om han ens rörde bollen i första halvlek innan han blev utbytt??

Safari har jag aldrig sett så dålig, samspelet mellan mittbackarna Majstorovic-Granqvist var obefintligt....Sebastian Larsson sprang mest och spelade över med sina gester när han drog på sig solklara frisparkarar och Toivonen såg ut som en pojklagspelare bland män....

   

Kommentar : Till vänster ser ni vad Jonas Sandberg har på fötterna när han är ute och spatserar i Kumla en helt mulen onsdagseftermiddag.....Till höger ser vi Anis lite mer spartanska Rysslandsskor i mocka!!

Här ska nu presenteras en ny kategori bloggen......Klassikern = Det kan handla om vad som helst, en idrotts händelse, en pinsam upplevelse, ett barndoms minne, ramarna är fria när det gäller...

...Klassikern!!

OS i Salt Lake 2000 hade varit ett stort jävla fiasko för svenskt vidkommande. Inte ett enda guld hade vi samlat ihop när spelen närmade sig sitt slut, men vi var ju fortfarande kvar i hockeyn och vi var inte bara kvar, vi hade imponerat oerhört dessutom, bland annat genom att krossa Kanada med 5-1.....Hardys torpedhockey hade gjort succe......Visst var det tungt att det gått så otroligt dåligt i andra sporter för Sverige, men hockeyn var ändå i en klass för sig och ett guld där skulle vara mer värt än 10 övriga guld....Vägen mot final låg dessutom öppen efter ett bra slutspel, i kvarten väntade Vitryssland.

....Ett lag vi normalt skulle slå med 5-6 mål och jag såg fram emot en match där Sverige skulle få glänsa och våra stjärnor få tillfälle att öka på poängskörden....Programmenligt gjorde vi 1-0 efter 3 minuter genom Niklas Lidström, dem kvitterade dock rätt omgående och jag minns att jag då tänkte " kul dem kvitterade, inte roligt om vi avgör för tidigt ".......Drygt 2 timmar senare, ställningen är 3-3 och vi befinner oss i slutet av 3:e perioden....Jag svettas, jag skriker, jag är orolig....Spelarna på isen ser panikslagna ut, alla är livrädda för att göra bort sig.......En vitryss avlossar ett skott från mittzonen mot Salo för att få till ett byte......Resten är ett stycke klassisk svensk idrottshistoria, kanske rent av det största idrottsliga fiaskot genom alla tider......

....Mitt skrik när pucken sakta dansar över mållinjen hör hemma på en skräckfilm, jag hör uppifrån hur min syster upprört säger " Han måste vara sjuk i huvudet "......Jag ser nån halv minut till, men med 2 minuter kvar av matchen orkar jag inte se mer, jag vet att det är över.......Jag drar på mig skor, glömmer jacka och går ut och går....Jag pratar med mig själv, jag är i chock......Efter nån kilometers gående på en väg söderut som inte leder nånstans så åker Anis ( som var där och kollade hockeyn ) upp bredvid mig med bilen.......Han stannar, utforskar mig, ser att jag är helt borta.........Den jäveln börjar hånskratta innan han med en rivstart kör därifrån......Jag står mumlande kvar och pratar med mig själv, jag vänder hemåt, tar av mig skorna vid ytterdörren, men orkar inte ta av mig nåt mer utan lägger mig i sängen med alla ytterkläder på.......Nästa dag på mitt dåvarande jobb på Posten är jag helt knäckt, som en zombie, det var som att förlusten i hockeyn blev droppen under detta katstrofala OS som fick bägaren att rinna över.......Sverige - Vitryssland 2000 var ett idrottstrauma för en stor del av befolkningen, för egen del är det den tyngsta förlust jag upplevt inom idrotten och jag var riktigt nere flera dagar efteråt!!





Kommentar : Träffade den gamle busen och Cannigia - fantasten Tomas förrut........Tomas hade sparat ut ett skägg som förde tankarna till Clark Olofsson......Vi bestämmde att ses i helgen och lira lite kort!!


Det ryktas.....Att Kimboll i sista stund blivit inbjuden med armbågen som speaker till boxningsgalan!!

Det ryktas....Att när jag frågade Sussana hur dags festen efter deras bröllop skulle starta, sa hon att MIDDAGEN startar kl 17......Efter att ha konfronterat Sandberg om saken så framgick det dock att det blir fest, varför Sussana skrev middag till mig är för tillfället oklart!!

Det ryktas....Att Anis idol är Tiger Woods!!

Det ryktas.....Att Kimboll och Noren vart vettskrämda i Lördags när fans till Kumla innebandy marscherade förbi dem på väg till match!!

Det ryktas.....Att Dulee Johnson är avstängd i AIK igen...Vad fan har du nu gjort??.....Bra att ni stänger av alla viktiga spelare AIK när de behövs som mest!!

Det ryktas....Att den ökända våldtäktsmannen från Örebro går under namnet Niklas Eliasson!!

Det ryktas.....Att programmet Kungarna av Tylösand får mig att må illa......Det är ett programm som präglas ytlighet, mobbning, noll privatliv, utsendeefixering, snobbighet, barnslighet, och respektlöst uppträdande!!

Det ryktas.....Att Loden totalt oväntat dök upp i Ekebys matchtröja under innebandymatchen mot Kumla.....Fanskapet ramlade över målvakten 2 gånger, andra gången drog han med sig hela buren, åskådarmassorna hade förmodligen aldrig sett nåt liknande.....1 mål gjorde han med!!

http://www.kumlanytt.se/nyheter.php?subaction=showfull&id=1286658486&archive=&start_from=&ucat=3,8,10& - Så här blev innebandy derbyt jag skrev om!!

Nu ska jag se klart på Bonde söker fru.....sen göra en läxa som ska vara klar till imorgon......Tjing!!


Snabb vecka!!

Den här veckan har gått grymt fort, känns som det var Måndag igår typ....Idag har jag ingen inspiration att skriva och inte mycket att skriva om, men är så uttråkad så jag hamnade här ändå så får väl försöka få ner några rader...

Imorgon är det en fullspäckad dag med Kumlanytt....Först på morgoen eller förmiddagen ska jag ner o kolla in nån simtävling, efter det spelar Yxhult, sista matchen för säsongen mot Latorp och kl 5 är det innebandy derby IFK Kumla mot Ekeby....Jag ska kolla in och skriva om allt så lär bli en del att göra...Så tveksamt om de blir att gå ut ikväll eller imorgon, verkar ändå inte vara nåt på gång....

Den här kursen jag går i universitetet är ju bara en termin så den tar slut snart....Har dock sökt 8 andra kurser till vårterminen så nån kommer jag väl förhoppningsvis in på....En av de kurser jag sökte hade namnet " bejaka din sexualitet "......Har inte världens roligaste klass nu faktiskt så ser redan fram emot att börja i en ny...



AIK fortsätter att ha precis allt emot sig, det är helt otroligt hur mycket stolpe ut vi har den här säsongen....Både i mötena med Djurgården och Helsingborg som slutade 1-2 respektive 2-3 skulle vi vunnit.......Men motståndarna gör mål på precis ALLTING.....Jag har varit med om det som spelare i Yxhult med några säsonger, speciellt en säsong, då det kändes helt förgjort att spela.....Vi behövde hur många chanser som helst att göra mål, medans det ofta räckte att motståndarna närmade sig straffområdet för det skulle kännas livsfarligt, det är otroligt frusterande och det är en sån säsong AIK har i år....Nu går det inte att blunda för sanningen längre, vi kan mycket väl åka ur!!

Det har gått 8-9 månader sen vi senast sågs, men jag har väldigt svårt att få en viss person ur huvudet.....Förstår inte varför de måste vara så......Saknar den personen väldigt mycket på ett sätt, men inte alls på ett sätt heller....De som känns mest tråkigt är att jag till stor del har tappat förtroendet och har väldigt svårt att lita på och öppna mig för tjejer efter vi slutade ses ;(

Holland - Sverige: Tips, 2-2, spela en hundring på de!!


Det ryktas....Att både kompisar och mina syskonbarn har börjat mobba mig för att jag har en gubbil!!


Det ryktas....Att Sandberg har petat Kimboll som speaker till kommande boxningsgala nästa helg!!


Det ryktas....Att Fylle Robban sågs så full utanför Kvarngården häro dagen så han inte kunde resa sig....Till hans undsättning kom dock Spök Åke som la upp han på sin eldrivna rullator och körde iväg!!




Kommentar : J-O!!



Kommentar : Wahlbeck är min typ av humor, det här är klass!!


De får räcka, nu ska här ner o spelas korp pingis....Puss!!


Korpen igång!!

Igår drog årets korpsäsong igång......Jag fick tag i den solbrände brandmannen Minta i veckan och vi bestämde att köra ett år till.....Första matchen blev tuffast tänkbara då vi mötte legenderna, vilka är farsan och Nisse Fors....Vi lyckades dock vinna med 3-1, jag vann mina två singlar, Minta vann sin enda singelmatch, men vi förlorade i dubbeln....Korpen på fredagar är så klassiskt de kan bli.....Jag har nog varit med i en 10 år nu och det känns väl inte direkt spännande eller som nån större utmaning längre, men det är alltid skönt och avkopplande o komma ner och spela några matcher, snacka lite skit och sitta o bevittna den ena spelstilen konstigare än den andra...

Efter pingisen var jag rätt trött och tänkte ha en skön hemmakväll och bara ta det lugnt....Men vid halv 8 stövlade Bäck in utrustad med lite dricka......Jag hade inte haft en tanke på att gå ut innan, men tänkte...

" Va fan kan väl lika gärna gå ut o svinga några bägare som att sitta hemma o glo "

Vi hamnade på Caesars först för att ta nån öl....Utanför när vi skulle gå därifrån så blev jag sugen på att sjunga en AIK-sång, en rakad 40 årig stor snubbe som vi pratat lite med innan gillade inte det och kom fram och tog tag i min jacka, glodde på mig med en psykblick och frågade    " Vill du leva eller ?? "........Alltid lika charmigt att gå ut i Kumla, men jag ville leva och jag ville inte ha nåt bråk så löste situationen......Blev en sväng till Hotellet efter det innan det var dags att gå hem och vid torget brakade det loss ordentligt.....Helt utan förvarning drog en 6-7 personer igång ett riktigt rallarslagsmål.....Mysigt!!



Idag drog jag, Bäck o Andy iväg till Närkes Kil för att kolla när Yxhult kvalade till div 4.....Planen låg mitt ute i skogen, det kändes lite exotiskt med tätt snårskog bara några meter från sidlinjen.....2-2 blev det alla fall, ett godkänt resultat för Yxhult, men eftersom Kumla fick stryk hemma mot Strmtorp i kvalet till div 3 så är Yxhults chanser nu att nå div 4 obefintliga......Kumla måste ju vinna sitt kval o gå upp till 3:an om Yxhult ska kunna gå upp i 4:an!!

I Torsdags fick jag till min bästa lektion på fotbollsprofilen i Odenskolan......Jag var där tidigt och förberedde och det kändes som jag gjorde ett bra jobb kombinerat med att det känns som många av eleverna har börjat fått mer respekt för mig än de hade i början......Var nog första passet jag kände mig riktigt nöjd med efteråt.....Även skolan känns lite bättre, jag har kommit in i tänket och klassen lite mer den senaste veckan känns de som!!


Det ryktas....Att Loden nu har flyttat till Kumla!!


Det rykts.....Att redaktören gjorde debut i pingiskorpen och blev fullständigt demolerad!!


Det ryktas....Att Andy o jag ska iväg och se Åtvidaberg - AIK i sista omgången!!


http://www.kumlanytt.se/nyheter.php?subaction=showfull&id=1285962377&archive=&start_from=&ucat=1&

Här är de 2 senaste sakerna jag skrivit på Kumlanytt i helgen...Först en artikel om Norens fiskeframgångar i Fryken efter kraftiga påtryckningar av Noren själv att han var värd att skriva om...

....Sen en matchrapport från Yxhult i Närkes Kil!!

http://www.kumlanytt.se/nyheter.php?subaction=showfull&id=1286043341&archive=&start_from=&ucat=3&


Är trött, ganska förståeligt eftersom klockan är 2....Imorgon måste jag skriva ett reportage som ska vara klart till på måndag i skolan......Ett reportage som ska handla om nånting med mat, jag kommer förmodligen att skriva om ärtsoppans status i det svenska folkhemmet......Tjing!!