24 timmar kvar av 2010!!

Eller 24 timmar och 11 minuter om man ska vara exakt.....Ett 2010 som går till historien som ett år som kombinerat lyckliga med avgrundsdjupa dagar.....Året 2011 känns dock spännande och för en gångs skull så känner jag mig positiv, jag tror 2011 blir ett bra år för mig personligen!!

Har just sett Småkronorna spöa Tjeckien med 6-3 och imorgon på självaste nyårsafton väntar Kanada.....Sverige har inlett med 3 raka segrar och framförallt målvakten Robin Lehner var ju monstruöst bra mot Ryssland....Var faktiskt bland de värsta målvaktsinsatser jag sett.....Hur som haver, guldet kan vi glömma, det finns inte en chans att vi rår på Kanada, eller USA med för den delen, vi har inte vunnit J-VM sen 1981 och det är knappast en slump.....Vi går till Semi, men där tar det stopp!!



Kommentar : Fan vad det blivit dyrt med fotbollskor......Själv klarade jag mig med ett par Diadora för 200, de räckte för att bjuda upp till fotbollskonster!!

Var och solade förrut med, så åkte till Videobutiken framme vid torget....De har nya ägare där och när Kumlanytt släppe sitt förra tidningsnummer så krängde jag en annons för 2500 till dem....Jag lovade dem guld och gröna skogar om de medverkade med en annons.....Har varit där nu 5-6 gånger efteråt och det är fan i mig inte en människa där nån gång.....Ändå tycker jag deras annons var en av de bästa och de har snyggat till i butiken med, men de har ju fan inte en kund....Jag lider med dem och mitt prat om guld och gröna skogar liknar mer rännsten och misär!!

Klassikern.

Pokerkväll hemma hos Gilde. Jag har varit med om några såna genom åren och de brukar ALLTID sluta likadant, det vill säga att Gilde knäcker mig på ett eller annat sätt.....Den här kvällen gick jag dock från klarhet till klarhet...Spelet stämde riktigt bra och jag hade flyt med och i takt med mina framgångar så steg även mitt självförtroende......Till slut var vi bara 2 spelare kvar det var jag och, ja ve den andra var kan ni nog gissa...

...Vi hade ungefär lika mycket marker kvar vardera och vinnaren skulle få en betydligt större summa pengar än tvåan, pengarna var dock inte det viktiga för mig i detta fall, det viktiga var att besgra Gilde och därmed undanröja de " Gilde-demoner " som jag hade vid kortbordet......Det var ikväll det skulle ske, min form och självförtroende var på topp.....

Min första hand i heads up var dam-dam......Jag minns inte helt vad som hände, men både jag och Gilde körde All in innan floppen alla fall.....Gilde hade Ess-tio, så min hand var den klart bästa även om Gildes var slagkraftig med.....Inför floppen, förberedde jag mig på att ett ess skulle komma, det hade hänt så många gånger tidigare så varför skulle det inte göra det nu....Floppen kom.....

Ess - Ess - Ess....

....Jag kände hur trycket över bröstet ökade markant, jag fick svårt att andas, benen blev till gele.....Jag tittade till höger, eftersom jag var i chocktillstånd hade jag tappat hörseln, men synen var kvar och Gilde satt och snärtade i lufte och skrek mot mig......Jag var tvungen att resa mig och gå ut och få en nypa luft.....Gilde hade floppat fyrtal i ess....Gilde hade knäckt mig, för vilken gång i ordningen??......Det hade räckt med ett ess för att han skulle knäcka mig igen och vinna.....Men det var som nån spelgud verkligen ville statuera exempel och trycka ner mig så långt ner i skorna det bara gick......Jag skulle inte bara förlora, jag skulle knäckas, o tro mig du vedervärdiga spelgud, du lyckades knäcka mig, inte bara för denna kväll utan förmodligen för all framtid!!


 

Kommentar : De här 4 böckerna fick jag i julklapp....Till höger : Hittade en ganska kul öl till imorgon som jag var tvungen att prova, Bocköl!!

Det ryktas......Att jag kan ha ett väldigt intressant jobb på gång!!

Det ryktas......Att Gilde saknar den gamla tidens fester och anser att dagens tillställningar är alldeles för lama!!

Det ryktas......Att Puskas hade rännskita i 5 dagar efter att ha ätit struts!!

Det ryktas.....Att Mohlin har blivit ihop med en 40 åring på jobbet!!

Det ryktas......Att Bäck är på väg till Bobby!!

Det ryktas.....Att Tomas planerar att köra över Gilde på Björken Cup!!




Kommentar : Fan va skön den här låten är och fan va sexig September är!!




Kommentar : Juggen Novak Djokovic med några sköna tennis-imitationer!!


Hon var 23:49 när jag började skriva, nu är hon 01:30, fan det tar tid att skriva här.....Gott nytt år på er kamrater!!


Tomtefiaskot!!

Det är Tisdag den 28:e December, en av dessa typiska " mellandagar "......Jag tänkte dra ut till Marieberg lite senare och göra min årliga shoppingrunda, jag är inte direkt mycket för att springa i affärer men 1 dag varje år brukar jag avsätta alla fall....

...Julen är över och det mesta var sig likt hos familjen Björk......Farsan bedyrade precis som alla andra år att han är en julhatare, morsan stressade upp sig till astronomiska nivåer,  min svåger Jimmy satt och pimplade öl som om det vore vatten och alla barn var som vanligt i extas över att det var julafton......Möjligtvis med undantag av Jonathan, han har blivit 13 år nu, kommit in i målbrottet och förändrats mycket det senaste året....Han har gått från att vara pojke till kille...

 

   


Kommentar : Några få bilder från Julafton med min usla kamera......Syrran lovade att skicka bilder till mig som hon tagit, men det har hon inte gjort än!!


Lagom till julklappsutdelningen så var det jag som åkte på att vara tomte, det är dock svårare för varje år att lura mina 4 syskonbarn att tomten kommer.....Den enda som kanske tror lite på tomten än är Evas 7 åriga kille Dennis....Årets tomte var dock ett fiasko och inte ens Dennis tror nog på tomten efter i år...

...Det största barnet av dem alla, min 41 årige bror Peter, drog mig i skägget när jag delade ut en julklapp till han, något som fick till följd att hela tomtemasken hamnade fel och jag lyckades inte rätta till den.....Jag såg inget med tomtemasken hängande på sniskan och halkade över massa julklappar slog av mig masken i farten och lyckades dessutom tappa brallorna!!

Tomten var avslöjad och fiaskot var ett faktum......Alla närvarande fick sig ett riktigt gott skratt alla fall.......Jag fick 4 böcker i julklapp, ett par nya löparskor, ett par inneskor, Springsteens senaste, två tröjor och en pälsmössa som synes på bilden ovan.....Var en riktigt trevlig julafton!!


Igår så sökte jag jobb, skickade bland annat iväg ansökningar till alla fritidsgårdar i Örebro för 3:e gången.....Hade jag vetat att det var så svårt att få jobb som fritidsledare idag hade jag nog inte gått utbildningen....Men jag skickade inte bara till Örebro utan sökte även några tjänster i Stockholm och Göteborgsområdet, känner mig inte alls främmande för att flytta längre....Hemkär har jag alltid varit och kommer alltid att vara, men det skulle vara skönt att prova nåt helt annat med!!

Det ryktas.....Att Gilde hade 13 rätt när klockan tickat 90 min och haxe kammat in 9000, ( rätta mig om jag har fel Gilde ), men på övertid släppte Puskas lag Sheffield in mål hemma mot Hull och Gilde fick då nöja sig med några hundralappar!!

Det ryktas.....Att Berg idag far till Stockholm för att köpa en bil som miljonärer kör runt i......Lyxfällan närmar sig!!

Det ryktas....Att jag är trött på att få besök 02:00, 02;30 av folk som kommer hit fulla och vill komma in......Ni får mer än gärna höra av er UNDER DAGEN om ni eventuellt vill svinga några bägare med mig, men runt 2 på natten när jag själv inte varit ute utan bara varit hemma vill jag inte ha några besök!!

Det ryktas....Att farsan och jag ska spela trettondagsdubbeln ihop, jag gillar spela med farsan men jag kan bli tokig på hans gnäll!!

Det ryktas.....Att jag till våren blivit antagen till en kurs på universitetet som heter Retorik!!




Kommentar : Zizou!!




Kommentar : Klassisk scen från Tomten är far till alla barnen!!


Nu ska jag ut och shoppa.....På återsendee mina vänner!!

Sluta försök kräng Green Card till mig nu för fan!!

För nån vecka sen så surfade jag runt på nån reklam och tävlings sida....Svarade på lite frågor och annat ihopp om att nån diffus sajt ska ringa upp och säga att jag blivit miljonär.....Bland annat så kryssade jag i nån ruta där jag trodde man kunde vinna en resa och få arbeta i USA......Men innan jag registrerat mig insåg jag attdet var ett lotteri där man var tvungen att betala för att få vara med, som jag höll på att ställa upp i, så jag tog bort min registrering......Men det var tydligen inte nog....Har fått flera mail och framförallt telefonsamtal sen dess....

Igår ringde nån jävel med mexikansk brytning och vägrade inse att jag inte var med i " American Green Card Lottery ".....Fanskapet frågade minst 3 gånger samma fråga " So you dont wanna be in the lottery "......På min engelska som blir allt knaggligare för varje år sa jag vänligt men bestämt nej och man borde ju tro att det räckt med det....Men inte fan var det slut med det....

Imorse väcktes jag av att nån jävla indier ringde upp mig och försökte få med mig i " American Green Card Lottery "...Han lät precis som nån som skulle göra parodi på en indisk brytning.....Är det slut nu eller vad händer imorgon, kommer nån jävla gambian ringa och väcka mig då och försöka få med mig i American Green Card Lottery??



Kommentar : Om 3 timmar är det julafton, igår inhandlade jag alla mina julklappar....Den här är till min brorson Linus som önskade sig en fotboll, funderar dock på att slå in den lite snyggare!!

Nu efter jul, eller efter nyår kan vi väl säga måste jag på allvar ta tag i några saker.....Framförallt skaffa mig mer jobb.....Min ekonomi går stadigt neråt som det är just nu.....Det kan mycket väl bli så att jag utökar min tid på Kumlanytt.....Redaktörn har sagt att han har för mycket att tänka på och inte hinner med som han vill, så hans förhoppning är att jag kan hoppa in i hans ställe några dagar i veckan framöver.....Det ställer jag mig självklart positiv till, men då måste jag lära mig en hel del mot vad jag kan nu, men man ska ju börja nånstans, eller hur...

I förrgår var jag på redaktionen för ett snabbt ärende, men var tvungen att åka iväg för jag skulle en recension om snubben som vann Nobel priset i fysik via hans TV uppträdande......Man hade 2 timmar på sig att vara klar efter att programmet var slut så det kändes lite stressigt, speciellt som mina kunskaper om fysik är som Carl Bilds kunskaper om fotboll......Jag sa till redaktörn vad jag skulle göra och slängde ur mig en fråga om han visste nåt om Nobelvinnaren i fysik...

....Självklart visste han det.......Redaktörn malde på med bakgrundsfakta om nobelvinnaren i nån minut innan han stannade upp och fick det där ansiktsutrycket som jag numer lärt mig att tolka, jag visste vad han skulle säga innan han sagt det...

- Du hänger inte med!!

Redaktörn fortsatte att mala på med exempelvis  vad jag ansåg om det rådande läget i södra Sudan, innan jag tröttnade på han...

- Finns det nånting du inte vet egentligen??

Populärkultur , det intresserar mig inte alls sa redaktörn innan han återgick till sin artikel om veckans fågel Strömstaren......Innan jag gick utmanade jag redaktörn på frågespel i mellandagarna, han nappade och förhoppningsvis blir några fler med, det vore en stor fjäder i hatten att ta redaktörns skalp!!

 

Kommentar : Farsan hade dagen till ära tagit på sig sina tur strumpor för att vinna på travet...När denna presslaga trycks vet vi ej hur det gick i travet!!


Det ryktas.....Att Gilde ställer sig frågande till vad som har hänt med Puskas uppesittarkväll??

Det ryktas.....Att ingen i bekantskapskretsen ska ut på juldagen, hur gamla har folk blivit??

Det ryktas....Att jag hittade lotter som jag glömt redovisa för 500 plus att mitt pass måste förnyas för 500....1000 spänn åt helvete, God Jul!!

Det ryktas....Att Sandberg säger att Alexander som ska bli barnets gudfader är en av hans allra bästa vänner, men ingen av oss som umgås med Sandberg har knappt nånsin hört han ens nämna denne Alexander....Ger lite Alfons Åberg och Molgan vibbar!!


Nu ska jag skriva en recension om en film eller skiva.....Det blir Arctic Monkeys debutalbum " Whatever they say i am, im not " eller senaste skivan med AC/DC, Black Ice....Har gått o funderat hela dagen på vilken ja ska välja men har beslutsångest......God Jul kamrater ;)

Ibland önskar jag att jag var nån annan..

Ännu en helkul lördagkväll där man sitter ensam med datorn och tvn som enda sällskap......Mitt liv just nu och de senaste månaderna har varit en studie av tristess....Jag kan inte minnas senast jag hade en dag som kändes kul eller spännande...

...Livet är tryggt, lugnt och rofyllt......Men livet ska ju vara så mycket mer än så......Det ska vara glädje, spänning, känslor, nyfikenhet, men ju äldre man blir i takt med att livet rullar på i stiltje ju mer likgiltig blir man....

Ibland önskar jag att jag var nån annan.....Att det var lite mer driv i mig, det är en sak att sitta här på en blogg o skriva fram o tillbaka om tankar och drömmar, en annan att göra nåt åt dem....Varför pratar jag bara om att flytta till Göteborg och prova bo där utan att göra nåt åt det?? Varför pratar jag bara om hur kul det vore att ha en spelbutik utan att göra något åt det?? Varför pratar jag bara om att dra iväg på en spontan resa i nån vecka utan att göra något åt det??

Om jag vore en person med lite driv i skulle jag inte bara suttit på en blogg och skrivit om dessa saker utan även gjort verklighet av dem......Kanske hade det gått åt helvete, kanske hade det blivit succe....Hur det än slutat hade det blivit spännande upplevelser alla fall......Förmodligen är det en egenskap som jag ärvt av morsan.....Hon pratar med jämna mellanrum om saker hon ville och tänkte med livet som det inte blev nåt av, gällande allt från jobb till resor.......Jag älskar min morsa, men har undrat varför hon inte gjorde nåt av  vissa av sina tankar och drömmar......Jag behöver inte fråga henne varför, det räcker med att se på mig själv....

....Mitt liv går på tomgång just nu.....Om en normal människa utnyttjar 75 % av sin kraft i det vardagliga livet så utnyttjar jag 25 %.......I somras jobbade jag en hel del, jag skulle gärna göra det nu med,  men arbetstillfällena har blivit färre och färre......Är dags att åtgärda det...... Jag har ingen tjej och det sociala umgänget med vänner, speciellt på helger då det är obefintligt,är stadigt nedåtgående......Jag måste få förändringar i mitt liv, för det liv jag lever nu det är ett trist liv!!



Kommentar : Det blev en vunnen julskinka i år när Yxhult hade sin årliga skinkturnering inne i Örebro idag.....Var inte i så dålig form som jag trodde jag skulle vara, även om jag stod i mål de flesta matcher!!


Nu efter nyår kommer jag dock att börja i en ny klass.....Kursen om professionellt skrivande har utvecklat mig som skribent, men tiden på universitetet har inte alls varit den inkörsport till nya sociala kontakter jag hoppats på.....Faktum är att det varit en stor besvikelse, förhoppningsvis blir det mycket bättre i den nya klassen....

....Förmodligen kommer jag även göra comeback i fotboll till nästa säsong.....Det har varit skönt att haft ett uppehåll, men jag saknar många saker med fotbollen med.....Förmodligen blir det i den brajrökande alkisklubben Bobby BK jag kommer spela......Ingen högre nivå alltså, men det gör inget, jag vill bara lira och ha kul....

....Klubbens hjärta och själ, den gamle benknäckarhippien Putte Sundström förklarade igår på sitt eget charmiga sätt över telefon att om jag inte skriver på kommer han att skicka Black Cobras på hela min familj......Detta är alltså samma Putte Sundström som varit så hög så han sett elefanter  i klädbutiker, jobbat på lagret i en porrbutik och kallat Kimboll för " din jävla glasögonorm "!!

Det ryktas......Att jag idag avnjöt en måltid av en kebabpizza som smakade kattmat kombinerat med saft som smakade som diskvatten!!

Det ryktas....Att Gilde sitter hos Bobby på bänken och luktar sprit och dricker öl!!

Det ryktas....Att Restaurang Maksim vid Järntorget är ett mysigt ställe att ta några öl och käka en bit mat på!!

Det ryktas.....Att Sandberg är en mediehora!!

Det ryktas....Att Noren kom inknallande här 02:23, gick direkt in utan att plinga på, bjöd på en öl ( som jag avböjde ) och satte sig i soffan och stank som ett helt bryggeri!!






Kommentar : Idag tog årets Robinson slut, här är från första året 97 med prästjäveln Kent i spetsen!!




Kommentar : Snygg straff!!


Nu är klockan mitt i natten.......Tjing!!


Snälla journalister....Ni är Patetiska!!

Vi är många som följt damernas väg i Handbolls EM som än, än så länge, har lett till semifinal.....Bra gjort av tjejerna självklart, framförallt visade segern mot Norge på deras hemmaplan att tjejerna har riktigt hög kapacitet när allt stämmer för dem.....

...Den senaste matchen mot Ungern vann vi med 4 bollar eller nåt och säkrade avancemang till semifinalen, jag såg fram emot att läsa om segern dagen efter när jag slog upp Expressen, men tyvärr fick Expressens reportrar mig att tappa sugen innan jag ens börjat läsa....

Med stora bokstäver längst upp på de 4 första sidorna stod det nämligen " BRAGD INSATSEN ".........Grattis jag har just fått bevittna sensationsjournalistik och nu kände jag att råttet var mågat......Alltså som jag tidigare skrev tjejerna har, hur det än går i semin, gjort en riktigt bra turnering, men det måste finnas nån form av verklighetsförankring hos de som skriver, även om deras syfte är att sälja så mycket nummer som möjligt, och då är väl överdrivna rubriker ett knep för att lyckas



Kommentar : Ledsen tjejer, er seger hamnade i skymundan till viss del hos mig, tack vare överdrivna och snedvridna rubriksättningar på Expressen!!


....Vad är det för jävla tomtenisse som sitter och bedömer att det här ska kallas för " BRAGD INSATSEN  " på 4 stora sidor.....Alltså det måste väl ändå finnas nån rim och reson??.....Ordet bragd härstammar från fornsvenskan och står för stordåd eller mirakel......Vart fan är miraklet, vart är stordådet??.....Dem har gått vidare från ett jävla gruppspel, det är allt och hade Sveriges handbollsdamer varit ett lag som knappt aldrig vunnit en match hade jag köpt att Expressen skriker ut BRAGD INSATSEN över 4 sidor, men faktum är att de inför EM sågs som en outsider om medaljerna, då är det väl för i helvete inen bragd att ta sig vidare från gruppen!!

Vissa ord ska man inte använda för ofta, då försvinner det storslagna värdet i dem, ordet bragd är ett exempel på det......Genom att kalla avancemanget från  ett gruppspel för BRAGD INSATSEN på 4 stora sidor så lyckas Expressen devalvera hela ordets innebörd och kraft i min mening... Tjejerna har verkligen inte gjort nån bragd,än.......Om de vinner EM kan jag gå med på en sån rubriksättning över 4 sidor, men som fallet var nu så tycker jag bara Expressen framstår som pinsamma och dessutom fick de mig upprörd.....Jävla tomtar!!



Kommentar : Brasilens VM lag anno 1982. Enligt många förståsigpåare tidernas mest underhållande lag.....Man fick dock kasta in handuken redan innan semifinalen då världsmästarna Italien slog ut dem med 3 mål efter ett hattrick av skyttekungen från VM 82, Paolo Rossi!!


I skolan går vi den fjärde och sista delkursen nu, kulturjournalistik.....Än så länge tycker jag den känns ganska intressant, överlag så känns det som mitt skrivande utvecklats av att gå den här kursen.....I torsdags försov jag mig dock och missade skolan efter en vindrickarkväll med min granne Annelie kvällen innan....

Klassikern.

Mitt sämsta ämne i skolan var utan tvekan hemkunskap.....Jag måste ha varit en av de sämsta eleverna i hemkunskap genom alla tider.....Det började redan första lektionen när jag gjorde det numer klassiska misstaget att torka all disk med disktrasan.....Jag blev utskrattad och satte redan då standarden för vad som skulle bli en tid fylld av fiaskon och tillkortakommanden....

....Nästa fiasko som jag minns klart är nog när jag försökte ta ut en varm plåt från ugnen med bara händer utan att ha på mig grytlappar....Det värsta var att jag gjorde om det 5 minuter senare på samma sätt......Min tid som hemkunskapselev fullbordadades när min lärare avbröt mitt prov för att allt gick åt helvete....Jag skulle laga köttbullar och mos, svårare maträtter går ju att hitta, men den var tydligen för svår för mig alla fall.....När läraren såg mig stå och försöka göra mos av rå, stenård potatis fick hon nog och sa att jag kunde gå och sätta mig vid bordet så skötte hon resten......Min tid som hemkunsspaselev, en tid fylld av fiaskon!!

Det ryktas......Att Gilde tycker att Puskas tips, för deras gemensamma spelkassa, förra helgen var uselt!!

Det ryktas.....Att den välbärgade Sandberg ska äta lyxmiddag ihop med kommunens pampar!!

Det ryktas.....Att Berg om han fortsätter på samma spår, snart kan vara aktuell för Lyxfällan!!

Det ryktas.....Att årets Björken Cup ser ut att bli en succe, med många nya roliga namn!!

Det ryktas.....Att morsan köpte en andel i spelbutiken, som hon aldrig gör annars, och direkt vann 1400!!


Helgen är här, för min del blir det besök i Örebro såväl idag som imorgon.....Gällande imorgon så har vi vår skinkturnering i fotboll i Örebro då, sen skulle det eventuellt bli fest där inne......Var ju inne i Örebro igår med förresten, såg en film på bio som hette The next three days med Russel Crowe, den var helt klart en positiv överraskning, handlade om hur hans fru hamnade oskyldigt dömd i fängelse och hur han till slut bestämmde sig för att försöka frita henne....Väl värd att se......Tjing ;)

När Kolmårdens djur visade sin avsky mot Familjen Björk!!

Igår hade jag inget speciellt för mig så hängde med Sandberg på en roadtrip till Tidaholm där några av hans pojkar skulle gå matcher....

På vägen dit så pratade vi bland annat om att vi borde anordna ett idol inom bekantskapskretsen.....Fast då ska man inte uppträda som sig själv utan som en kändis......Självklart gick då diskussionen vidare till vem man borde vara......Sandberg ansåg att jag trodde att jag skulle kunna vara Bruce Springsteen, men troligen passa bättre som Tomas Di Leva då han tyckte sig se flera likheter mellan oss...

Jag kontrade med att Sandberg hade mest likheter med Plura i Eldkvarn, en disträ gubbe......Här nedan följer några fler av de jämförelser vi båda tyckte var passande...

Bäck : Tror förmodligen själv han skulle kunna uppträda som Elvis Presley.....Passar förmodligen bäst som sig själv i form av en övertänd och full karaoke artist som blir utbuad!!

Noren : Skulle själv tro att han passar att ställa upp som nån tung rockare, exempelvis Lenny Kravitz.......Vi ansåg dock att en smörsångande överårig pojkbandsmedlem var mer passande....Exempelvis Nick Carter, Backstreet Boys!!

Puskas : Thorleifs orkester!!

Kimboll : Ge han ett par säckiga brallor, stor vit t-shirt, kamma håret framåt och vi har vår egen Eminem!!

Sanna : Lena PH!!

Klingen : Jerry Williams!!

Andre : Cornelis Wreeswijk!!

 

Kommentar : Efter en långsam o försenad boxningstävling i Tidaholm så hittade jag till slut hem ( se vänster bild )......Statyn är målad i vitt på ett ställe, ser ni var ( se höger bild ) !!


Tidaholm var som vilken annan svensk svenne banan kommun som helst......Boxningstävlingen var dock försenad, vi kom dit vid 11 då den borde startat, men den kom inte igång förrän 12:45 och det fanns verkligen inget annat göra där så blev djävligt segt.......När det väl kom igång så gick Sandbergs två små boxare, 9 o 11 år gamla sina matcher nästan först ut alla fall, det blev en vinst o en förlust.......Respekt till Sandberg måste jag ge som åker iväg en snöig Lördag 35 mil för att se två smågrabbar från klubben boxas....Eldsjälen Jonas Sandberg....

Hemresan tog sin tid eftersom Sandberg kör som en 85 årig kärring, men var hemma vid halv 5.....Var skönt komma bort en halv dag bara tyckte jag....Spelade inte så stor roll vart det var, bara skönt att komma bort....

Kvällen blev ingen av de roligare jag haft direkt, satt hemma o hade inget att göra...Lite folk hörde av sig, men jag kände mig osocial och loj.......Alla människor som lever är sökande människor, det finns alltid nåt vi söker oavsett vem det handlar om.......Vissa mer än andra dock och jag får kategoriseras till den senare delen nu alla fall...

...Saker har förändrats under det senaste året, jag spelar inte längre fotboll, jag är inte intresserad av nån tjej längre och jag  känner inte alls samma självklarhet gällande yrkesval som jag gjorde då......Ett år tillbaka i tiden så spelade jag fotboll och la därför ner mycket tid o energi på det....Jag var kär och la ner mycket känslor och tankar på det......Jag var inställd på att börja jobba som fritidsledare när min utbildning var klar., vilket den är nu sen 6 månader tillbaka, men det har visat sig vara väldigt svårt att få in en fot inom fritidsledaryrket så både mina kunskaper och intresse för det yrket svalnar alltmer, vilket är synd för jag vet att jag skulle passa bra inom det yrket och göra bra ifrån mig..

Alla dessa saker har förändrats, men jag som person är densamma, nästan alla fall.......Det är många pusselbitar som försvunnit i mitt liv det här senaste året och jag känner mig just nu osäker på hur och om jag ska ersätta dem!!



Kommentar : Djuren på Kolmården visade sin avsky mot Familjen Björk!!

Klassikern.

 Det kan ha varit runt 85-86, jag var alla fall riktigt ung och var  på Kolmården  ihop med föräldrarna och min 8 år äldre syster Eva.....Det var en dag som utvecklade sig till ett fullständigt helvete för hela familjen Björk......Fiasko nummer 1 : Jag satt på ett räcke ner mot björngropen, farsan höll i mig......Jag lyckades dock sparka av mig min ena sko som träffade en björn i huvet, han svarade med att slita sönder skon samtidigt som jag började böla och resten av åskådarna skratta......Fiasko nummer 2 : En tiger pissade på morsan och Eva

Fiasko nummer 3 : Jag stack in huvet mellan ett trästaket nyfiken som jag var.....Sekunden efter hade jag pissat ner mig och stod och bölade igen......En get hade dykt upp från sidan utan att jag sett den och gett ifrån sig ett Bääääääääää!!............Fiasko nummer 4 : En annan get misstog Evas gröna tröja för gräs och började tugga på den!!........Fiasko nummer 5 : Jag skulle springa iväg mot några gungor, men ramlade och spräckte läppen och började böla!!

Det rådde inga tvivel efter denna  miserabla dag vad Kolmårdens djur ansåg om Familjen Björk!!


Det ryktas.....Att det sämsta jobb Sandberg haft är som tvättare av tusentals minkburar!!

Det ryktas....Att en anställd vid Shell i Tidaholm tittade på mig som jag vore en erfaren bankrånare när jag frågade vart fängelset låg!!

Det ryktas.....Att Puskas och Victoria lagar struts när de vill festa till det.....Efter att ha börjat tillaga struts för första gången så slog Puskas upp på Internet hur man skulle göra egentligen.....Tydligen hade han inte gjort rätt ditills för han flög upp ur soffan mot spisen med panikslagen röst!!

Det ryktas.....Att Kimboll extraknäcker som bonde!!


Klockan drar iväg här, närmar sig 4.......Dags att fixa nåt att äta, plus göra ett ärende på stan innan bio kl 6 väntar....Tjing!!

Snart är jag en av dem jag tidigare föraktat!!

Var ute och sprang tidigare idag för andra dagen i rad....Kände mig förvånansvärt pigg faktiskt........Vissa kanske tycker man är en idiot som är ute och springer i mitten av december i snö och minusgrader, men det är faktiskt ganska skönt.....Såvida det inte är för kallt eller halt ute så är det inte så märkvärdigt....En av fördelarna med att springa när det är sånt här väder är att underlaget inte blir lika hårt som när man springer på asfalt...

...Alla fall, direkt när jag kom in så la jag mig vid datorn och  hamnade på Facebook.......För några sekunder tänkte jag stolt skriva nåt i min status om att " jag minsann varit ute och sprungit "........Det var nära jag gjorde det, men jag lyckades  som tur är komma till insikt.......

....Det finns dem som  känner att så fort dem gjort minsta lilla ansträngning så måste dem låta resten av världen veta det med.......Facebook-bekanta som uppdaterar sin  status var och varann dag med citat som " varit och tränat ", har jag synnerligen svårt för, de är inte många men det finns några som ständigt måste påminna alla andra om hur duktiga de varit.......Ibland följs det av  pliktskyldiga kommentarer som " åh vad duktig du är "......Men allvarligt vem fan bryr sig egentligen?? Är det nödvändigt att uppdatera sin Facebook-status med en kommentar så fort man varit o tränat??.......Jag tycker verkligen inte det, men det värsta av allt var att jag själv idag kände ett behov av att göra det......Jag är inte längre den vältränade atlet jag en gång var, jag är en föredetting.....Och idag tyckte jag  tydligen att jag varit så duktig att alla andra skulle få veta det med......Nu skrev jag trots allt inte nåt, men vem vet, några månader längre fram kanske jag är en av dem jag tidigare föraktat!!



Kommentar : Det här är min nuvarande By-line bild på Kumlanytt, den bild som användes i såväl julbladet som det jag skriver på webben. Jag måste vara den enda svenska skribent som har en by-line bild där jag blundar med båda ögonen!!


Mina två nyårslöften ( som jag gav i November ) tycker jag att jag hållit än så länge.......De löd som följande....1. Börja kom i god tid till saker....2. Kom väl förberedd när du behöver vara det..

....Idag var dock ett återfall till sämre tider, jag stod i duschen och filosofierade mig bort alldeles för länge och när jag kom iväg till skolan så var det drygt 15 minuter senare än jag planerat........Rallykörning i 120 km/h in på söiga vintervägar, svordomar i bilen mot andra bilister och mot mig själv, halvspringande från parkeringen till klassrummet för att hinna in 1 minut innan lektionstart.......Självklart började det klia på kroppen när jag kännt mig stressad efteråt, det gör det jämt.......Så nej Anders försök och fortsätt håll dina löften, det blir så mycket bättre!!



Hur många känner till det här landet egentligen?? Jag är ganska kunnig inom geografi, men jag vet i stort sett ingenting mer om detta land än att det heter Bangladesh.....Då ska man ha i åtanke att det bor 160 miljoner här och att det till folkmängd är världens sjunde största land.....

...Varför börjar jag svammla om Bangladesh nu då??..........Jo jag såg en dokumentär därifrån nyligen som handlade om massa arbetare som jobbade på en enorm båtkyrkogård.......Dem jobbade med att montera ner precis alla delar från skepp som seglade in och skulle skrotas.......Låt oss säga så här att det var inte precis nåt glamuröst jobb....

....Men det som fick mig att haja till var det att trots att de knappt tjänade nåt, slet som djur under långa arbetsdagar och gjorde det med livet som insats eftersom säkerhetsnivån var obefintlig ( var tydligen många som dog där )....Trots allt detta så var det ett eftertraktat jobb......Arbetarna tjänade 12 kronor om dagen....En av dem som vi fick följa hade just fått ett barn......Detta barn föddes dock blint eftersom han inte haft råd att köpa riktigt med mat till sin fru under graviditeten så hon blev undernärd.....Några veckor senare dog barnet och han var förkrossad...

....Jag hade inte långt till tårarna jag här hemma eller.......Livet är så otroligt orättvist ibland och det är bra att få lite perspektiv på hur folk i andra delar av världen har det.....Våra egna  problem som vi oroar oss över  är i många fall obefintliga!!


Det ryktas......Att Sandberg ska möta landslagstränaren och kommunisten John Brikell i ringen om några månader!!

Det ryktas....Att Kumla-Ljungan bara gör det värre om han försöker hota utgivaren av Bloggen Granskar!!

Det ryktas.....Att Bäck har kommit in i en för han karrakteristisk " Ej höra av sig period " som han kommer in i med jämna mellanrum!!

Det ryktas......Att om 1 månad är jag i England och kollar fotboll!!

Det ryktas....Att Svts kultur programm Kobra ägnade hela sitt program åt Kumla i Tisdags....Det var väldigt intressant att se!!


Klockan är över 12, sängen väntar.......Tjing!!

Vad hade du i julglöggen??




Kommentar : Denna syn mötte mig när jag kom ut till bilen tidigt i Lördags.....Ett attentat som ingen ännu har tagit på sig!!

Klassikern.

Min första landskamp jag åkte på utan att farsan var med var EM Kvalet Sverige - England 98 på Råsunda....Det blev en klassisk svensk match där såväl Johan Mjällby, men framförallt Fredrik Ljungberg fick sitt stora internationella genombrott......Vi var ett gäng på 6-7 personer som hyrde en minibuss och åkte upp.....Kvällen innan festade vi till lite, vårt hotelrum låg på undervåningen och hade fönster ut mot en gata....Jag spexade till det  och hoppade upp i fönstret naken och med Sverige -peruk och stod stilla som en staty......Folk på gatan såg skakade ut.....

Dagen efter när det var match hade  Loden tippat 100 spänn på Shearer som första målskytt, denne Shearer gav även England ledningen på en frispark som letade sig in via stolpen redan efter 1 minut.....Dem kommer bli utklassade tänkte jag då, men Sverige arbetade sig in i matchen och lyckades både kvittera och ta ledningen innan halvtidsvilan genom Andreas Andersson och Johan Mjällby......Resultatet 2-1 stod sig matchen ut och det var ett jävla tryck på läktarna, utan tvekan en av de matcher på Råsunda med bäst tryck de senaste 20 åren, det vågar jag lova.... bäst på planen var Fredrik Ljungberg som vid denna tidpunkt spelade i Halmstad, han var grymt bra och fick sitt stora genombrott den här matchen......Veckan efter la Arsenal upp 40 miljoner för han vill jag minnas...Efter matchen var det kalabalik, jag blev vittne till hur några engelsmän slängde ner en korvvagn från Råsunda 15 meter upp....Den hade kunnat döda nån......En klassisk match var det alla fall och visst tog Sverige sig till EM 2000, ett EM som dock blev ett stort fiasko med endast 1 poäng på 3 matcher!!

Det ryktas......Att Sandberg tycker att vi ska plocka Noren!!

Det ryktas.....Att Lodens 30 års fest och Sandbergs bröllop är samma dag....Trist!!

Det ryktas....Att Bäck hade köpt sig en jacka som var jävligt tuff!!

Det ryktas....Att redaktören ser mig som arvtagaren att ta över Kumlanytt....Jag har engagemanget för kommunen, kontakterna och förmågan att skriva säger han....Smickrande, men skulle det bli aktuellt i framtiden är det massor med saker jag måste lära mig först!!

Det ryktas....Att jag har lyckats slarva bort 2 olika laddare till mobilen på 4 dagar.....Strongt!!


Nu måste jag ta nåt att dricka här, törstar ihjäl.......Senare kanske det blir ett besök i ishallen och kolla Kumlas match.....Tjing!!