Vamos Mallorca!!

Här kommer en liten uppdatering från ett ökenvarmt Mallorca, sitter i lobbyn och skriver och svettas som en gris så blir inget längre inlägg..
 
Det som slår mig mest än så länge är att knappt en spanjor kan ett ord engelska.....Och man undrar ju varför då många av de som bor här jobbar inom områden där de till stor del handskas med turister...Känns nästan som det handlar om prestige för många att inte vilja lära sig nån engelska, men samtidigt skulle det ju underlätta för dem..
 
Priset tog busschauffören som skjutsade oss från flygplatsen runt till våra hotell, han kunde verkligen inte ett ord engelska och det rådde allmän kalabalik på bussen stundtals när vi stannade och aldrig nån visste vem som skulle av....
 
Har både sina för och nackdelar att åka själv tycker jag, visst har jag redan hunnit känna att det skulle vara kul med sällskap i flera situationer man varit i, men samtidigt trivs jag bra själv med och frågade ju faktiskt inte ens nån om de ville hänga med, till viss del för jag visste vad svaret skulle bli på vissa håll och kanter.....Och 1 vecka ensam klarar man faktiskt, jag känner inget behov att jag måste ha massa folk runt mig hela tiden utan tycker ofta det är skönt att ta saker i sin egen takt...
 
Dessutom träffar man ju folk när man är ute och reser, speciellt när man reser ensam och automatiskt blir lite mer social.....Utmande nyss en dansk grabb på biljard vid poolen exempelvis, han hade för en Manchester United, tatuering....Självklart vann jag båda matcherna!!
 
Det ryktas....Att jag redan druckit 3 liter vatten idag, men ändå börjar få huvudvärk och känna mig uttorkad!!
 
Det ryktas....Att jag såg en spansk liten kille när jag satt och käkade som gick runt med AIK-tröja, haffade hans pappa, visade upp min AIK-handduk och han berättade glatt att hans bror jobbade i Stockholm och höll på AIK....Vi är överallt!!
 
Det ryktas...Att jag blåste en solstolsarbetare på stranden på pengar!!
 
Det ryktas.....Att ikväll ska jag leta upp en pub med nån fotbollsmatch och kolla....Spelar inte Helsingborg borta mot Celtic idag??
 
 
 
 

Det ryktas...Endast det ryktas..

Klockan är fan snart 2 på lördagskvällen så ni som förväntar er nåt genomtänkt och väldokumenterat inlägg kan gå och slänga er i graven...
 
...Det enda jag orkar bjuda på är..
 
Det ryktas....Att syrran bjöd in till en grym kul 40-års fest ikväll ihop med 5 eller 6? vänner....Fri öl, lagård, eld i korgar, mat lagad av landslagskock och lite annat preskriberat...Vad mer kan man begära!!
 
Det ryktas....Att jag innan festen var på Henka Jonssons bröllop i Viby kyrka!!
 
Det ryktas....Att min bror polisen Peter AVSLÖJADE att han stulit ett tennisrack från OBS, Marieberg i 15-års åldern.....Jag funderar på att sätta dit han!!
 
Det ryktas...Att min bror Polisen Peter hävdade att alla kiosker i Örebro är kriminella!!
 
Det ryktas....Att min bror Polisen Peter, avslöjde för sin gamla klasskamrat Camilla från högstadiet att han hade hoppats på att få gifta sig med henne!

Det ryktas...Att de som hade festen var 7 olika tjejer, men vid varje sammanstrålning var det min syster Eva som greppade mikrofonen och berättade vad som komma skall....Min syster trivs i rampljuset!!
 
Det ryktas......Att det var den roligaste fest jag varit på på riktigt länge!!
 
Det ryktas...Att jag drar till Mallorca på tisdag!!
 
Det ryktas....Att Loden på allvar tror att han ska ha en chans mot mig i nästa tennismatch....Hur fan ska det gå till??
 
Det ryktas....Att Freddie Ljungberg förtjänar respekt!
 
Det ryktas....Att kommunpampem Dan-Åke Moberg slängde på luren i örat på mig igår och skrek " Tror du att du är nån jävla skjutjärnsjournalist eller"
 
Det ryktas....Att Loden har bytt jobb och kommer tjäna 4000 mer på sitt nya!!
 
Det ryktas...Att det var kul att äntligen hamna på en RIKTIG fest, då det varit lite för mycket av tråkiga, lama, intetsägande tillställningar man varit på de senaste åren!!

Eviga Sporthjältar...

Det är fredag och kl har just passerat halv fem, riktigt fint väder ute och jag har några timmar över innan jag ska upp och kolla hatderbyt mellan Yxhult och Hallsberg så drar iväg ett blogginlägg här, som ska handla om......Eviga sporthjältar i min bok!!

 Det är få förunnat att platsa på denna hedersamma lista, men de som gör det är personer som enligt min mening är mer eller mindre Untouchable......Ett betyg plus en kort sammanfattning om varför de platsar på listan medföljer!!

1. Peter Forsberg: Kanske den störste av de alla, helt klart finns det ingen som gjort mig så stolt över att vara svensk som Foppa alla fall.....Det grämer mig än att Foppa var så otroligt skadedrabbad, nu blev hans karriär visserligen väldigt framgångsrik ändå......Men den hade kunnat bli så mycket bättre.....Det finns ingen svensk som har kombinerat egenskaperna talang, tuffhet, vinnarskalle, kyla, ödmjukhet och passion för sin sport som denne man.....Dessutom verkar han vara en jävligt skön och bussig typ.......Bloggbetyget: 10!!



2. Patrik Sjöberg: Kanske inte så mycket för hans höjdhopparmeriter....För i ärlighetens namn, vem bryr sig speciellt mycket om höjdhopp??....Mer för att han råkar vara landets skönaste typ.....Den 2-meter långe vinpimplande hockeyfrillan och ur-göteborgaren dominerar just nu fullständigt med sitt lysande tv-program Sjöberg möter, där han till och med får en så halvbister typ som mig att brista ut i gapskratt och dessutom har han börjat skriva krönikor i Expressen och gör det jävligt bra dessutom.....Pluspoäng för att han gillar att tracka Stefan Holm och för hans världsrekordhopp på 2,42 på hemmaplan som är ett av svensk friidrotts allra största ögonblick......Bloggbetyget: 9!!

3. J-O Waldner: Gjuten på denna lista då Pingis alltid är den sport som legat mig varmast om hjärtat....Kanske den störste bolltalang Sverige någonsin fått fram, Zlatan inkluderad.....2 VM Guld, OS Guld och flera EM Guld.....Pluspoäng för att han aldrig gjort någon hemlighet av att han dricker för mycket och varit spelberoende.....Dessutom pluspoäng för hans passion för sporten som inte går att ta miste på och att han har ett coolt ärr på kinden efter att ha blivit knivskuren i Indien 1987.....Bloggbetyget: 9!!



Kommentar: Själv blev jag tårögd när jag kollade det här klippet, visserligen inga bilder från 1987 eller 89 eller 91 men mycket bra ändå!!

4. Zlatan Ibrahimovic: Det går inte att komma ifrån Zlatan på en sån här lista.....Och jag tror det är först efter hans karriär man kommer fatta vilken jävla sjukt bra fotbollspelare Sverige faktiskt hade....När vi tvingas ersätta Zlatan med Tobias Hysen, Markus Berg eller nåt annat stjärnskott....Pluspoäng för att han alltid slår uppåt och inte neråt, för hans spaghettiskånska och för hans bok som är grymt bra.....Bloggbetyget: 8!!

5. Johan Mjällby: Ok, jag påstår inte att detta är en spelare som går till historien som en av Sveriges bästa direkt.....Men frågan är om vi nånsin haft en hårdare spelare, inkluderad Stefan Schwarz som av media fått rollen som tidernas hårding, jag anser dock att Johan Mjällby var MINST lika hård......Med ett ansikte som hugget ur sten och dessutom är det ju ett stort pluspoäng för att han var AIK:are......Bloggbetyg: 7!!

6. Per Fosshaug: En grymt bra bandyspelare, en av tidernas absolut största.....Men det kvittar nästan helt, det är för personligheten AD/HD Pelle platsar här.....Kombinerade att vara världsbäst med att hota domare, käfta med poliser, slänga upp motståndares skridskydd på tak till ishallar, klubba ner motståndare med yxsvingar.....Och sen vara med i Mästarnas mästare och där visa sig vara en otroligt skön, rolig och hjärtlig typ......Bloggbetyget: 7!!

http://www.youtube.com/watch?v=ycpiv2sU96w

Kommentar: Klipp med Psycho Fosshaug!!

7. Niklas Lidström: Utan tvekan Sveriges mest framgångsrika hockeyspelare genom alla tider och inte nog med att han är tidernas kanske bäste hockeyback med 7 Norris Trophy, han har sån jävla klass i allting han gör så man undrar om han är från en annan planet......Stor, stor respekt för denna man.....Bloggbetyget: 8!!




Kommentar: Fint klipp med Nick Lidstrom!!



Det finns säkert nån eller några jag glömde, men dessa förtjänar alla fall högt betyg allihopa!!

Det ryktas.....Att Andy tvingas riva huset efter naturkatastrofen!!

Det ryktas.....Att Klingen sågs på torget igår med destination bolaget och med förklaringen " Jag måste sänka en flaska vin, jag har semester"!!

Det ryktas.....Att på måndag börjar Ensam mamma söker, äntligen!!

Det ryktas.....Att Andy tror att Putte och Robbans Mallorca-semester ihop kommer gå åt helvete!!

Det ryktas.....Att Rille Sandh och Arle satt och pimplade öl kl 13 idag på Maestro, de såg även fram emot att Robbans hus skulle vara obevakat en vecka framöver!!

Det ryktas......Att Lodén nu äntligen antagit min tennisutmaning, imorgon förmiddag möts vi!!

Det ryktas.....Att Puskas ringde upp vid 22:00 tiden i tisdags och lät ytterst berusad, han var tydligen på en husvagnsmässa!!

Det ryktas.....Att den 31 årige Tomas äntligen har fått arslet ur vagnen och ska ta körkort....När han påträffades i veckan och tillfrågades vad som händer i helgen sa han " Jag måste plugga inför uppskrivningen"!!

Det ryktas.....Att jag är sugen på dra ihop ett beachfotbolllag eller Beachvolleylag till Kumladagen nästa helg!!

Det ryktas.....Att jag haft en bra dag på försäljningskontoret, 2500!!

Det ryktas.....Att jag blev psykiskt knäckt efter att ha kollapsat i Kvarntorpstrappan under ett träningspass tidigare i veckan, samtidigt som kvinnor, arbetskollegor, barn och gubbar lätt tassade förbi mig stod jag och flåsade som en gris, hade svårt hålla balansen och såg dubbelt.....Det var som att vara med i en sån där mardröm där man springer och springer men inte kommer någonstans.....Detta var dock ingen dröm!!

Kommentarer i gästboken mottages tacksamt, 0 kommentarer senast, det var inget kul..../ Trevlig helg!!



Jag vill aldrig bli någon "arbetare"..

Ofta får jag motta pikar om att jag minsann inte är någon riktig "arbetare"......Att jag inte har ett riktigt jobb, eller skulle klara av ett riktigt jobb.....Bakom många av pikarna ligger visserligen en rå men hjärtlig jargong, men samtidigt tror jag att vissa inte skojar helt heller...

....Låt mig säga såhär, jag har ett jobb och är väldigt nöjd med det, och en riktig "arbetare" det vill jag aldrig bli....För det är tydligen så att ska man räknas som en riktig "arbetare" då ska man ha ett slavjobb där man måste gå upp 05:30 varje veckodag och iklä sig samma vedervärdiga arbetarkläder varje dag.....Usch, Usch, Usch!!

Många trivs ju med den tryggheten ett sånt jobb innebär, och det accepterar jag naturligtvis....Men för egen del känner jag att jag aldrig skulle kunna ha ett riktigt "arbetarjobb", känna sig så instängd, styrd och påtvingad arbetskamrater man inte vill ha......Nej, det är verkligen inte min grej..




..Jo, jag har ju provat på att ha några såna jobb genom åren, men jag kände verkligen att jag inte passade in där, inte hörde hemma och ofta inte mådde bra....Det senaste skräckexemplet var för lite mindre än ett år sen när jag skulle jobba extra för ett bemaningsföretag som heter Adecco på lite olika lager.....Det tog 4 dagar, sen mådde jag fan illa och hade ångest över att gå till det där vedervärdiga extrajobbet......Jag var på nåt ställe som hette Zymbios och låg i Kumla och det var så otroligt tråkigt att jag inte fattar hur dem som jobbar där heltid står ut....Det måste väl finnas nåt annat värde i ett jobb än att tjäna pengar??

Sen dess har jag skaffat mig ett annat extrajobb, som gympalärare på Lekebergsskolan som jag är nån dag i veckan och det trivs jag väldigt bra med, även om vissa klasser kan vara jobbiga....Jag tror inte jag kan hitta ett så mycket bättre jobb än det jag har nu faktiskt, ett jobb där jag känner frihet, utmaning, eget ansvar, chans att påverka både arbetsuppgifter och lön.....Och det är svårt att säga hur en specifik dag på jobbet ser ut, för dagarna är så olika.....Men om jag ska dra vilka mina arbetsuppgifter och inkomstkällor är så är det främst detta..

1. Skriva artiklar på webben 2. Skriva artiklar till Kumlanytts tidning 3. Skriva frilansartiklar 4. Sälja annonser på webben 5. Sälja annonser till Kumlanytts tidning 6. Sälja annonser till radioprogram 7. Medverka i radioprogram....Det är genom dessa områden jag får in nästan all min inkomst, och nu när det ligger nya projekt i startgroparna med Sydnärkenytt lär det inte bli mindre att göra framöver om man säger så....



Visst har jag haft funderingar på att söka mig vidare inom samma yrkesområde och få nya umaningar med kanske lite större publik, men samtidigt känner jag att va fan, jag trivs ju bra med det jag har och hittar knappast ett jobb där jag känner sån frihet och chans att påverka själv, så varför byta......Mitt jobb kan säkert uppfattas som slappt då jag ofta jobbar hemifrån och kan styra arbetstider lite som jag känner för, men samtidigt kan det vara väldigt stressigt ibland och mycket att göra....Och jag erkänner, jag är ingen "arbetare" och kommer förmodligen aldrig bli det.....Men jag vill inte vara det heller, jag är jävligt nöjd med det jag har nu och om det råkar innebära att jag inte ses som en riktig "arbetare" så kan jag bara säga att det skiter jag fullständigt i :)......

Det ryktas.....Att Puskas idag fick ge sig med 7-5, 6-2 mot mig på tennisplanen.....Puskas började i ett furiöst tempo och gick upp till 5-3 i första, men han hade lite för darriga servar för att kunna hota i längden.....Men det var hyfsat spel ändå och kul att lira, inte igår man mötte Puskas!!

Det ryktas....Att Steamin Andy drabbats av en naturkatastrof!!

Det ryktas....Att Loden inte vågar möta mig på tennisbanan, han har fått flera förfrågningar men förhalar det jämt!!

Det ryktas.....Att AIK fick sämsta tänkbara motstånd i Europa League då de ställs mot CSKA Moskva, dels ett lag som är alldeles för bra för att AIK ska kunna vinna och dessutom ett tråkigt lag ur publiksynvinkel och bortamatch!!

Det ryktas....Att Basket och handboll är mina favoritsporter att kolla på i OS ( Och damernas beachvolley)!!

Det ryktas...Att bilen inte gick igenom besiktningen!!

Det ryktas...Att Patrik Sjöberg skriver jävligt bra krönikor i Expressen, han skriver på ett sätt som folk vill läsa...Eller ok då, jag vill läsa!!

....Godnatt!!




En sommar som gått väldigt snabbt...

Sommaren är inne på sin sista månad och det känns fortfarande som den nyss börjat.....De dagar då det varit så varmt att det går att bada går att räkna på ena handens fingrar och jag tvivlar på vi får uppleva någon värmebölja i augusti heller...

I torsdags var jag i Stockholm och kollade AIK-Lech Poznan, orkar inte redogöra för hela resan för det har jag redan gjort på Kumlanytt, men vad jag inte nämnde där var att jag höll på att pinka på mig på Centralstationen.....Den enda toalett som fanns tog de tio kronor för att använda....Ska inte en hederlig svensk skattebetalare kunna erbjudas en simpel toalett ens efter att ha sponsrat staten med respengar??.....Avgå!!

Sprang upp för trapporna och hittade en liten park som jag känner igen sen innan som brukar vara relativt folktom....Nu kryllade det dock självklart av folk, men nöden har ingen lag så jag var tvungen att ställa mig bakom ett träd men ändå mitt bland folk  för att pinka....Fick använda det gamla knepet att låtsas prata i telefon....Tror jag klarade mig undan upptäckt....



Kommentar: Norra Stå levererade som alltid!!

Kom ut till Solna lite väl tidigt, över 4 timmar innan match så blev några öl på haken runt arenan och naturligtvis ett besök på det högklassiga Solna Kebab.....Tycker Stockholmare har lite oförtjänt dåligt rykte, verkar vara många som tycker de är stöddiga och överlägsna.....Men jag har alltid tyckt de varit trevliga och enkla att ha att göra med..

....Det var kul innan men matchen var ändå höjdpunkten, AIK var riktigt bra faktiskt och malde sönder polackerna som inte orkade stå emot och vek ner sig......Efter matchen var jag en hårsmån från att missa tåget hem, men en klok och vacker tjej räddade mig från totalt fiasko.....En kul resa var det även om jag reste ensam, men jag trivs bra med resa ensam faktiskt så dröjer nog inte länge innan nästa tripp.....Har definitivt tröttnat på att fråga om resesällskap nu till AIK-matcher då jag ändå aldrig får nån respons......AIK-Lech Poznan var droppen som fick bägaren att rinna över för min del!!



Igår var det faktiskt lite drag på Hotellet för en gångs skull, det händer ju inte alltför ofta om man säger så....Både över och undervåningen var öppna och det var minst sagt skumma band som spelade där.....Mannen för kvällen var helt klart den 35-årige familjefadern Puskas som var i extas från kl 23 och framåt....Nämnde Puskas sade i telefon vid halv 6 tiden om planerna för sin kväll att han skulle ta det ganska lugnt, bara ta ett par öl och njuta av musiken från Kumlasjön.....Det skulle absolut inte bli något "nattjosan" som Puskas kallade det...

...9 timmar senare klättade en Puskas med dimmig blick över mitt balkongräcke för att trycka sig in i lägenheten och snubbla ner i soffan med skorna på....Puskas var kanon!!



Kommentar: Solna Kebab.....Högsta betyg förtjänar det!!


Det ryktas.....Att det är bara att konstatera att Sverige var en betydligt bättre idrottsnation förr än vad vi är nu!!

Det ryktas.....Att Hedvig Lindahl måste ligga med Tomas Dennerby, kan inte se nån annan orsak till att denna kastrofale målvakt finns med och ständigt sänker Sverige genom sina grodor!!

Det ryktas.....Att jag följer i Puskas och Gildes fotspår och drar mig ur svenska kyrkan......Ska lägga en del av de pengarna på läkare utan gränser istället, och kanske framöver Djurens rätt!!

Det ryktas.....Att en kille låg och sov utanför Hotellet....När Puskas upptäckte det gick han fram och sparkade på honom och sa "Hörru här kan du inte sova" framför ögonen på två poliser!!

Det ryktas.....Att Robban går runt och bedriver utpressning på Hotellet!!

Det ryktas....Att Gilde som så ofta smög iväg till en av sina hemliga fester!!

Det ryktas.....Att den brajrökande skate-legenden Brikell stod och analyserade mig inne på Hotellet igår och bland annat sa att jag alltid varit gravt asocial!!

Det ryktas.....Att jag sparade 200 igår!!

Det ryktas......Att Puskas ringde upp Noren dagen efter och det första han frågade var " Vad hände igår egentligen? "!!

Det ryktas......Att Andy blev knäckt efter att jag slagit honom med 6-0,6-2,6-0,6-0 i tennis!!

Det ryktas....Att jag gärna antar utmaning om en tennismatch från vem som helst....Har frågot Loden ett par gånger nu, men verkar inte som han vågar möta mig!!

Nu ska jag umgås med min lille kompis Dino här.....Blir nog en lugn dag denna med lite OS tittande plus eventuellt skrivande av nån artikel.....

.....Heja Sverige!!