Gissa magen!!

Två män, två magar.....Den som först gissar båda rätt vinner en specialgjord drink nästa gång han hon kommer på besök hit!!




Brödfiaskot!!

Är bra trött, har nästan svårt hålla ögonen öppna, men har planerat hela kvällen att skriva ett inlägg här så får väl försöka att inte tänka på hur trött jag är....Förrut var jag och handlade på ICA Maxi....Var grymt sugen på och köpa mig en fransk limpa som jag sen skulle tugga i mig med lite ost, gurka och tomat och grejer på.....Så öppnade luckan och tog fram en franska, stoppade ner den i maskinen som skär bröd som  står bredvid......Brukar inte vara några problem, har använt den där apparaten åtskilliga gånger innan utan problem....

....Men nu fastnade brödet när det inte var helt ute och gick inte att dra loss......Stod och tråcklade säkert ett par minuter för att få loss brödet, eller maskinen att gå igång igen., men det funkade inte riktigt......Inte kunde jag ta en ny franska heller och få den skivad för det låg ju redan en ivägen, så gick ju inte använda maskinen.....Började svära och muttra för mig själv och gick iväg för att hämta nån ur personalen som kunde hjälpa mig....

...Men hittade fan inte en jävel, hela butiken kändes öde och bakfull och trött som jag var så hade jag svårt att tänka, så gick runt där med en tom korg i en 10 minuter och letade utan att hitta nån.....Till slut gick jag till och med på lagret bakom disken och ropade...." Hallåååå "....Inte en jävel fanns där heller.....Gick tillbaka till brödmaskinen och gjorde ett sista försök......

...Var lite små förbannad på den där unkna maskinen som uppenbarligen inte ville att jag skulle få nåt av det bröd jag var så sugen på så stack in handen i innandömet och försökte med alla medel få igång den......Då hoppade den igång.......Jag hade handen inne i den och skrek till " Aaaaaaahhhh " övertygad om att mina fingrar skulle kapas, .........Nu kollade folk lite skumt på mig, vad är det för typ som gått runt här med tom korg i 20 minuter och stått vid den där brödmaskinen såg de ut att tänka.....Mina fingrar klarade sig, men brödet satt alltjämt fast, maskinjäveln hade bara hostat till....Nu gav jag upp, maskinen hade knäckt mig det blev knäckebröd och cevapci istället!!


Igår var jag ute, det var ett tag sen jag var ute i Örebro med några grabbar så var riktigt sugen faktiskt.....Satt här hemma och förfestade själv och kollade hockey och fotboll och lite speedway....Trivdes riktigt bra i mitt eget sällskap faktiskt, jag är kul att umgås med......Vid halv nio gick sen färden in mot Örebro och Bäck.....Väl där anslöt även den brajrökande gamle skatelegenden Brikell.....Det blev en trevlig och rätt avslappnad kväll tycker jag.....Vi spelade bland annat Bluffstopp, Brikell var i högform och vart sist 7 av 7 gånger...

....Gick iväg till Pitchers sen och så hann vi med en öl på O learys med.....Har inte varit där sen de byggt om, det blev ju blivit riktigt bra faktiskt......Bäck avslutade kvällen med att beställa in en öl 1 min innan stängningsdags som han hann dricka 2 klunkar ur....Smart Johan....

Väl i Kumla följde jag på nån efterfest med folk som jag inte har nånting i stort sett gemensamt med.....Men omdömet är inte alltid det bästa när man har 10 öl i kroppen



Kommentar : Fy fan!!



Kommentar : Den slitne gamle brajrökande skatelegenden Brikell och undertecknad!!

 

Kommentar : Inne på O Learys....Bäck jublar över att ha klarat sig helskinnad igenom ännu en utekväll!!


Det ryktas.....Att Dalles fru blev sjuk, så det blev inget hemma hos reportage...Tråkigt!!


Det ryktas....Att Bäck tydligen har skaffat sig en egen målerifirma...Det var alla fall vad fanskapet satt och ljög om igår när vi konserverade med gäster i nattlivet!!


Det ryktas.....Att Puskas är en arbetsnarkoman!!


Det ryktas.....Att domarna fan får ta och blåsa en straff för AIK snart.....Mot Häcken missade de ännu en solklar straff!!


Det ryktas....Att jag verkligen saknar att ha en kanal som visar NHL nu när slutspelet dragit igång.....Samuelsson ser stekhet ut i Canucks!!


Det ryktas...Att den klassiska kompisturneringen Bordshockey VM inte ser ut att bli av i år eftersom den i mina ögon lite märklige Stuff har fått för sig att ställa in den!!





Kommentar : Det här är boxning som den var förr i tiden...Här var det inte tal om att domaren gick in och bröt matchen.....Reste man sig upp då lät domaren en boxas, oavsett hur illa däran man var.....Det här är en rond när Jack Dempsey fullständigt massakrerar den italenske jätten Primo Carnera.....Efter matchen var Carnera halvt ihjälslagen...Han hade brutit näsan, brutit käken, brutit flera revben, hade hjärnskakning, flera tänder utslagna och tappade hörseln i ett år....Bland annat.....Det är ruggiga bilder!!




Kommentar : Jag har alltid tyckt det är kul när gamlingar tappar kontrollen....Ha Ha Ha!!


Imorgon ska jag slutföra det examens arbete vi hållt på med i 1 månad nu......Det ska vara klart till Tisdag och redovisas i veckan, har ju inte varit i skolan på nästan 1 månad nu....Men nu måste jag verkligen sova, är grymt trött...Tjing!!




Några bilder och lite text bara!!



Kommentar : Min far!!



Kommentar : Detta är en bild på mig!!



Kommentar : Självklart såg vi Inter - Barcelona , slutresultat 3-1, på kvällen....Inter slet som djur och vann välförtjänt.....Barca gick inte riktigt känna igen och Zlatan bidrog inte med nåt!!



Kommentar : Gildes baksida!!


Det ryktas.....Att jag ska få en arbetskamrat  på Kumlanytt.....Vem??.....Jo ingen mindre än den labile och gråhårige gamle basketskräcken som numer mest sprider skräck nere i pingislokalen....Ström....Kumla är för litet ibland!!

Det ryktas....Att Sandberg går och handlar på ICA Maxi i finkläder!!

Det ryktas....Att Olivias barnbidrag går till pappa Henriks kebabköp...Stoppa den jäveln!!

Det ryktas....Att jag ska göra ett " hemma hos " reportage hos Indianernas lagledare Dalle Andersson om några dagar, inför seriestarten som är på Tisdag....Det ska bli en ära!!

Det ryktas....Att jag hade en väldigt dyr utgift idag!!




Kommentar : Stenmark var en pratglad kille!!




Kommentar : Va fan!!




Kommentar : Den där jävla grannen!!


Klockan är mycket men måste hinna med göra lite på mitt examens arbete ändå....Så vi sätter punkt här...Tjing!!



Vad fan är det frågan om??

Detta är de svenska mästarna AIK:s tabellrad efter 6 omgångar

0 2 4   1-6   2 poäng.

Då har vi dessutom haft 4 av 6 matcher hemma och mött dynggäng som Halmstad, BP och Gefle.....Det här är fan under all kritik och inte värdigt AIK.....Jag var inställd på att den här säsongen möjligen inte skulle bli samma guldsäsong som den förra då allt gick vår väg eftersom vi sålt 4 av lagets viktigaste spelare.....Tänker främst då på den majestätiske Obolo, ( först nu inser man på allvar hur enormt viktig han var ), men att det skulle bli så här jävla illa fanns inte ens i mina värsta mardrömmar...

...Senaste matchen var symptomatisk för den start AIK haft på säsongen.......Förlust 0-1 hemma mot Halmstad, efter att ett självmål avgjort i sista minuten.....Ångesten och uppgivenheten kom krypande som brinnande lava nerför en isländsk vulkan direkt efter att Piss Halmstad gjort mål.....Annars tycker jag 2:a halvlek mot Halmstad var säsongens bästa ( eller minst sämsta ) halvlek.....Vi skapade chanser för att göra både 3 och 4 mål, men bollen vill bara inte in, kombinerat med självförtroenden som är körda i botten......Sätt in den nye brassen direkt nu, in med Tjerna på mitten och låt nån annan än Bojan   ta alla frisparkar och hörnor, det är ju Div 6 klass på hans jävla tillslag som det är nu......Orkar fan inte skriva mer om det här nu!!



Kommentar : Vi finns överallt, men nu är det tungt alltså!!


En bra nyhet gällande AIK var att hockeylaget tog steget upp i Elitserien alla fall....Självklart kul, men ska jag vara ärlig har jag inte brytt mig alltför mycket om hockeyn, det är fotboll som gäller för mig.....En som däremot nu helt plötsligt verkar ha blivit en fanatisk AIK-Hockey supporter är Sandberg som den senaste veckan haft uttalanden som " jag har varit med dem och stöttat dem i tunga tider även när de varit som längst ner ".......Ok, vi säger väl det då Sandberg......Inte för att jag ens hört dig nämna AIK hockey på alla fall 5 år, jag har knappt ens hört dig nämna ordet hockey på 5 år heller för den delen, så tror inte dina kunskaper om den sporten är de bästa minst sagt.....

Men fanskapet nöjer sig inte med det utan har även valt att attackera mig för att jag är en lagbytare då jag alltid gillat Luleå i hockeyn......Så här är det......Jag har alltid gillat Luleå i hockey, det står jag för och så länge AIK inte varit i Elitserien har Luleå varit det lag jag hållt tummarna för.....Men nu när AIK tagit steget upp så håller jag självklart på dem i Elitserien.....Det handlar inte om att byta lag på nåt sätt.....

Min gräns går vid att gilla ett annat lag inom Sverige som håller på med samma sport som AIK....Där går min gräns......Sandbergs gräns däremot, vart går den egentligen??......Förra året stod han exempelvis i motståndarklacken när AIK spelade......Det är så otänkbart för mig att tanken inte ens finns.......Snacka om att kasta sten i glashus......Vi höll på och försökte lägga Jonas Sandbergs oförlåtliga uppträdande förra säsongen bakom oss, men just när den processen höll på att bli klar så tar fanskapet själv upp en sån här fråga.....Vilket självmål!!

Vad tycker ni andra neutrala bedömare i denna fråga, finns det nån med synpunkter??



Kommentar : Hemma hos Gilde och kollar AIK i Onsdags.....Samma Gilde som tydligen var så bakfull eller full att han somnade på eftermiddagen lördagen innan och därmed inte dök upp på min 30-års fest!!


Det ryktas.....Att Puskas nu ÄNTLIGEN har erkännt vad som hände på den där juldagen drygt ett och ett halvt år tillbaka i tiden.....Självklart var det samma sak som vi alltid trott, det var väl inte så svårt att berätta det där Puskas ;)

Det ryktas....Att jag istället för att låna en bok på bibloteket försökte sno den eftersom jag har skulder där på ett par hundra....Självklart skulle jag dock lämnat tillbaka boken....Alla fall, när jag var på väg ut började larmet vid ingången pipa, jag försökte se oförstående ut, men en barsk biblotikarie kom och grep mig......Jag vidhöll dock att allt var ett stort misstag och jag fick till slut låna boken och betala skulden när jag lämnar in boken nästa gång.....Självklart ska jag se till att göra det!!

Det ryktas.....Att min 30 års dag drog upp bittra minnen för Annis, då han med sänkt huvud berättade om att den present han fick från sina föräldrar var ett presentkort på 300 på IKEA.....Verkade inte som Annis var helt nöjd med det!!

Det ryktas....Att Noren ännu en gång tagit upp att han har " kontakter " i Cardiff hos grabbarna......Vi har hört det nu Micke, både en, två och tre gånger...Vi förstår att du är stolt över det, och det vore intressant att se hur starka dina " kontakter " egentligen är, men det räcker nu!!

Har bestämmt mig nu, det blir ingen fotboll som det känns....Det är tråkigt att skriva det, men man inte hålla på och ljuga för sig själv.....Finns inte det rätta suget där då är det ingen ide att vara med.....Vi får väl se om det återvänder undersäsongen!!

Topp 3

1. Våren - Denna sköna årstid som för med sig så mycket gott!!

2. NHL Slutspelet : Klassisk tid på året, det känns trist att inte ha nån kanal som visar NHL längre, men slutspelet känns ändå stort.......Grymt skönt när Samuelsson smällde in 3-2 i Sudden inatt i Canucks första match mot L.A Kings....Målet finns att beskåda på nhl.com, en av mina favoritsidor!!

3. Restaurang Svalan - Overkligt god buffe för 98 kr......Kommer säkerligen bli fler besök för mig där!!




Kommentar : Det där skulle jag inte ens klara om jag så tränade 10 timmar om dygnet på det livet ut!!




Kommentar : Tidernas bästa svenska humor serie Varan TV, med ännu ett klassiskt klipp!!


I helgen kommer det med största sannolikhet drickas en och annan äl, fast i vilket sällskap är oklart än.....Kanske blir det ihop med Erika, eller så blir det poker....Eller så kanske nån annan kommer med nåt intressant förslag.....Tjing!!


Min 30 års fest!!

Igår hade jag min 30 års skiva här hemma.....Det blev en lyckad kväll, det enda tråkiga var att tiden gick så fort.....Det blir en hel del bilder från kvällen med tillföljande text i det här inlägget 

Kommentar : Först hit var håll i er nu.....Johan Bäck med sällskap, det kan aldrig ha hänt innan att han kommer först till nåt, brukar vara tvärtom.....Fanskapet gav mig en video med Papphamar och en med Robert Gustafsson......Till vänster ser ni hur man gör om man vill förstöra en fin bild på ett lyckligt par!!

 

Kommentar : Tids nog började folk droppa in......Lodeni röd keps kom förbi här några timmar vilket var kul, men han var tvungen att åka för hans dotter var sjuk......Fick lotter för 200 av han.....Till höger ser jag sådär lagom ut med presenten jag nyss fått!!

 

Kommentar : Sandberg och Sanna anlände sent.....Till höger Sandberg, Micke Ultra, Kimboll och Magic Ehn!!

 

Kommentar : Kimboll gav mig en bibel i present...Fy fan.....I grått ser ni även den allt skäggigare Andreas " Andy " Eriksson...Till höger : Rödöga!!

 

Kommentar : Till vänster ser vi Puskas kvinna Victoria....Till höger Anna och den blonda Tessan som vann den frågesport jag anordnat efter en tuff finalkamp mot sin sambo Kimboll....Hon vann ära och en chokladask!!

  

Kommentar : Grabbarna i köket.....Noren var inte helt oväntat klart sist i frågesporten.....Det bör sättas ett stort frågetecken framför Norens akademiska kunskaper.....På frågan vilken engelsk stad rockbandet Oasis kommer ifrån svarade fanskapet Dublin......Sanna verkade väldigt nöjd med sina presenter hon köpt till mig.....Det var bland bland annat fiskolja, spikar, en begagnad dvd deckare och en dassbok med skämt....Ungefär samma saker hon fick av mig vid julklapps bytet, jag anade en viss bitterhet!!

 

Kommentar : Något försenad, men till slut dök Erika upp ändå och hon trivdes i min trygga famn.....Till höger Kimboll och Puskas har roligt ihop på sitt eget ganska suspekta sätt!!

  

Kommentar : Detta var tänkt som en vacker parbild, men när en linsluss som Noren finns i närheten kan man aldrig vara säker......Puss!!

  

Kommentar : Fy fan.....Vad vill du Puskas??  Till höger : Noren försöker dra igång stämningen, Puskas och Victoria föredrar att kramas!!



Kommentar : Fick en riktigt rolig present som grabbarna med mäster regisöören Puskas Tarantino Jakobsson i spetsen klippt ihop...En film som handlade om vår resa till Stockholm i Måndags plus lite övriga bilder med en bra Springsteen låt i bakgrunden......Tack så mycket grabbar, det gjorde ni bra!!


Vill även gratulera min far Lennart " Nutta " Björk som idag fyller 67 år......Han fick bland annat ett par rosa Björn Borg kalsonger som han såg ut att vara jävligt nöjd över....Han gick runt i bara dem och stod och spegla sig och tog mobil bilder och skickade till sina pingiskompisar.....Gubbjäveln tror väl att han blivit inne nu!!

Det här vet jag inte riktigt hur jag ska tolka, men morsan sa en helsjuk sak när jag var hemma hos dem förrut och vi kom in på att prata om tvillingar........

- Jag tror att jag fick ett missfall innan du föddes, det var nog tvillingar!!

- Vaaaaaa??

- Jo jag tror det, jag hade en stor blödning, men jag är inte säker!!!

- Men va fan har du aldrig sagt nåt för....Driver du med mig??

- Jag har nog sagt det nån gång!!

- Nej det har du fan inte.....Det där lät ju helt sjukt!!


Skulle jag haft en tvilling, jag har aldrig hört nån ens nämna det.....Men så verkar det ha kunnat vara alla fall.....Jag känner mig fortfarande väldigt förbryllad!!

Stort grattis till AIK som tog steget upp i hocketns finrum....Jag har ärligt talat inte brytt mig nämnvärt om AIK Hockey innan, men det här var skönt.......AIK Fotboll   0 2 3  1-5....Fy fan vad illa!!




Kommentar : Stort grattis till Henrik Sedin som idag vann poängligan i NHL på 112 poäng.....Riktigt jävla starkt......He shots, he scores!!



Kommentar : Mitt senaste band jag hittat som jag verkligen gillar.....Megadeath!!


Det är tid att gå och sova nu.....Skriv gärna i gästboken.....God natt!!





Attacken!!

Klockan var 8:09, jag låg och halvsov och väntade på att klockan skulle ringa för andra gången.....Skulle nämligen upp och spela den årliga singelkorpen tävlingen som skulle starta 9:00 nere i Kumlahallen......Tyckte jag hörde nåt från dörren, eller trappgången utanför....Var det nån som höll på och mixtrade med min dörr eller inbillade jag mig??

Några sekunder senare så lät det som min dörr även öppnades, jag hade gått från halvsovande till sömnigt vaken och funderade på om jag drömde eller om det verkligen var nån som tagit sig in i min lägenhet samtidigt som jag hest kraxade " Hallå, Hallå ".....

Sekunden efter rusade 3 vilt skrikande ,män hotfullt in mot mig klädda i rånarluvor, mörka solglasögon och halsdukar......Jag gav enligt uppgifter ifrån mig ett Scooby Doo vrål som lät ungefär så här.....Aaaaaiiiiiaaaaeeehhhh!!

Klart som fan man blev rädd, vem skulle inte blivit det.....Men hämnden är ljuv, lita på det....Det var mina 3 goda vänner Puskas, Sandberg och Noren som kom för att föra upp mig till Stockholm där vi skulle se AIK mot ÖSK......Så det blev ingen pingis, vilket kändes tråkigt visserligen, men det var bara att hänga på...

 

Kommentar : Jag skakad och omrörd just efter attacken....Till höger ser ni vad man väcktes av, ser ju ut som vilken terrorist som helst!!


Vi rullade upp mot huvudstaden och det stod tidigt klart att vädret var och skulle förbli riktigt piss.....Kallt och regnblandad snö......Självklart klädde jag mig i en sommarjacka vilket fick mig att halvt frysa ihjäl och det ledde sedermera till en förkylning som sitter i än.....Men nån gång lär man sig kanske......Väl uppe så tog det ungefär 2 min sen var det millimeter från att jag blev gripen av polisen......Fiaskot hade varit totalt i såna fall........Lyckades nämligen gå och dricka ur en öl precis som det kom en polisbil rullande bredvid mig......Efter att den kört förbi så stannade den och började backa bakåt.......Jag frös till is och hann tänka " jaha då var det dags igen ".......Men otroligt nog backade den för att hitta en parkering och jag klarade mig!!

   

Kommentar : Bilen vi åkte upp i var av högsta klass...Den hade till och med DVD och TV skärm inuti!!


Efter det drog vi iväg för att hinna med några öl på puben innan match.......Noren hade varit lite stöddig innan, men när jag nämnde att jag ville gå in på AIK - Puben East så låtsades han inte höra, ökade stegen, drock upp jackan och tittade ner i backen......Fanskapet såg vettskämd ut.....Förmodligen hade han blivit uppskrämd av att gå in och läsa på Sverigescenen där det stod " Hata ÖSK och död åt alla ÖSK are ".....Vi gick till Dick Turpin istället.....Efter det ville dock alla vi andra 3 in till East för en öl innan matchen......Noren väste panikartat fram när vi var på väg ut  " Ligger det inte åt det hållet " och försökte peka åt helt fel håll.......Vi andra skrattade åt han och tog han under våra vingar......East var riktigt sunkigt....


Precis som hela Råsunda var......Fy fan vad sunkigt Råsunda är, det är ju inte klokt, Sveriges national arena....Toaletterna, gångarna, trapporna......Det var nåt fruktansvärt nedgånget......Matchen blev som bekant 0-1 till ÖSK och det var sannerligen ingen kul match at se på.......Usla 8300 på Råsunda var även det ett stort underbetyg, vart fan har alla AIK are tagit vägen??

 

Kommentar : Sista ölen innan match.....Kolla in Noren, fanskapet ser livrädd ut!!
Puskas guidade oss med säkerhet genom Stockholm som den globetrotter han är!!


Men det blev en kul resa ändå.......Synd inte förutsättningarna hade varit lite bättre som mer publik och bättre väder, då hade det blivit riktigt kul......Men förhoppningsvis kan vi åka iväg fler gånger!!


Puskas : Lite av utflyktens pappa.....Har varit iväg både här och där och har koll på det mesta!!


Sandberg : Verkade som han hade riktigt kul, sjöng med i varje ramsa trots att han väl knappt kunde texten till nån??

Micke Ultra : Det var kul att se hur han sjönk med en halvmeter ungefär innan East.....Men börjar mer och mer komma in i fotbollskulturen, det märks....Lyckades även som alltid nämna att han har kopplingar till Cardiff!!


Sitter med mitt examens arbete för min utbildning här......Vi har 4 veckor på oss att skriva det, är ungefär 2 och en halv vecka kvar nu......Jag har valt att skriva om pedagogik med några olika frågeställningar.......Till helgen har jag ju min fest.....Det beräknas komma cirka 15 personer och det kommer att bjudas på Ris a la malta......Men vill verkligen bli frisk från min förkylning till dess, vill inte gå runt och vara snorig, hängig och ha trötta ögon på min egen fest.......Skriv gärna några rader ;).......Tacos!!


Trötter!!

Som fallet ofta är på  söndagar så har jag varit riktigt trött idag.......8 öl, varav en 10 % are och några påskgroggar igår gjorde säkert sitt till......När jag var ute och körde bil för nån timme sen och det kom på nån fransk jävla seg ballad från 60 talet på radion var jag millimeter från att vaggas in i nån psykadelisk trans och somna....

Var hos Erika igå, kom dit redan vid 3 för att äta.....Av nån anledning så kände jag mig som Mr Bean.....Timmarna flöt på i strid ström och plötsligt var hon 11 klockan, nånstans där gjorde Noren entre.....Fanskapet kom dit och började prata serbiska eller vad fan det var.....På vägen hem gick vi förbi Hotellet och jag kände mig så nöjd över att jag inte varit där på säkert 3 månader nu....Bra Anders!!


 
   

Kommentar : I torsdags fick jag besök av familjen som kom med lite presenter!!


 


Kommentar : Igår var jag hos Erika som inte gillar att vara med på bild som synes.....Älskar min nya Nike Windrunner jacka, straigth from the 80:s, även om man bara ser baksidan av den här!!


Dagens Må bra tips : Sitta i lugn och ro och läsa kvällstidningen samtidigt som du avnjuter en fin måltid!!





Kommentar : NHL i särklass skönaste rivalitet var mellan Red Wings och Avalanche, det var som värst i slutet av 90-talet.....De möttes jämt i slutspelet och hatade verkligen varann.....Vissa matcher var rena krig, kolla runt 4:20....Totally mayhem!!



Kommentar : Jag älskar den här låten.....Den får mig jämt att bli helt avkopplad och drömma mig bort!!


Tror vi nöjer oss med att skriva här nu, är inte riktigt på bettet.....Imorgon är det singelmästerskapen i pingisen.....Det blir cirka 20 namn med, jag har vunnit 2 av de 3 senaste åren, men man kan inte leva på gamla meriter......Efter det ska vi in till O Learys och se AIK - ÖSK......Undrar om det kommer vara många Aikare där......Vi får se....Tjing!!