Bilder.




Fotbollsgolf!!

Har inte skrivit mycket nu på slutet, det beror på att jag helt enkelt inte haft lust, inte kännt någon inspiration att skriva.....Är inte så sugen på skriva nu heller egentligen, men har ändå inget annat för mig så kan lika gärna skriva ner några rader......Det är Fredag idag, vi är som vanligt lediga från skolan och jag och Bäck har varit ute och spelat fotbollsgolf......Stället vi spelade på ligger mitt ute på landet och är inte så jävla lätt att hitta till......Vi fick fråga 4 olika personer innan vi hittade dit.......Den första vi frågade var en döv tjej, när Bäck insåg att hon var döv försökte han visa ordet fotbollsgolf på teckenspråk.......Det var en fascinerande syn.....

....Väl där så började det naturligtvis regna, det börjar alltid regna när vi spelar fotbollsgolf, men som tur var höll det bara i sig en 10 min sen sken himlen upp.......Vi höll jämna steg större delen av banan, men vid hål 13 ryckte Bäck åt sig en ledning som han höll och vann med 4 slag.....Fan också......Men, men det var kul att spela alla fall!!

Om man ska försöka sig på någon form av sammanfattning sen jag skrev sist, kan vi börja med fotbollen......Vi vann med 7-1 mot Skyllberg......Jag gjorde inte ett enda mål, vilket var en besvikelse........Drog dock på mig en varning vilket innebar att jag blev avstängd till nästa match som var borta mot tabelettan Hidingsta........Vi hade många spelare borta till den här matchen, jag kom ut till andra halvlek och då stod det 1-1........Dem avgjorde till 2-1 med 10 min kvar och i slutet av matchen kändes det nästan mer som ett B-lag än A-lag vi hade på planen......Vi har haft stolpe ut än så länge, bara hoppas det vänder snart!!

Förra helgen var det den årliga turneringen Bordshockey VM inne i Örebro......Blev som alltid en kul kväll, mindre kul var att jag åkte ut i Semi mot värden Stuff som avgjorde med 4 sekunder kvar och i finalen vann sen Loden sin andra raka titel, nu har vi 3 var......Tog en del kort därifrån, men glömde kameran och där ligger den än......Kvällens hatmöte blev det mellan Loden och en odrägligt full Gilde......Eller Österikke mot Norge kan man också säga!!

I början av veckan var vi på en kanothajk med klassen i Nynäshamn....Vi åkte på Måndag kl 7 och var hemma på Tisdag kl 7......Första dagen hade vi ingen tur med vädret, det regnade alldeles för mycket......Dessutom hamnade jag i samma kanot som en tjej som jag verkligen stör mig på, nån stöddigare tjej har jag nog aldrig träffat, vilket gjorde att mitt humör inte blev det bästa......Till råga på allt kom det en räv på kvällen och snodde vår mat och lite kläder av mig.......Men det tyckte jag bara var en upplevelse, det var en fröjd att se den listiga lilla räven springa runt och sno åt sig saker....

....Dagen efter var vädret och mitt humör bättre, men jag fick ett besked av Jenny under dagen som gjorde mig väldigt besviken.....Allt som allt så var det ingen höjdarresa!!

Veckans kommentar

" Jag ska fram och spana in chicks "

Magic Ehn, kommer gående i Örebro i beige gubbjacka på väg fram för att titta på Vårruset!!

Nu ikväll ska jag hålla mig vaken till kl 1 då Detroit möter Chicago i Semi i NHL.......Synd bara att fredagar är så jävla dåliga TV-kvällar, det finns fan ingenting att se på!!

Känner mig inte sådär i toppform direkt, bland annat beroende på att jag har börjat tvivla på vänskapen med en av de personer som stod mig närmast, men nu vet jag inte vad jag ska tro.....Tråkigt är det alla fall!!

Imorgon ska jag hem till Jimmy som fyller år, sen på kvällen ska jag eventuellt hem till Bäck och hans tjej som skulle ta med en singelkompis dit sen skulle vi spela lite spel och dricka och käka......Thats it, Tjingeling!!


Stadsorienteringen en succe!!

Igår hade Jenny och jag vårt projekt som alla i vår klass var tvugna att genomföra någon gång under året......Nån i klassen har haft en gymnastiktävling, nån ska ha en 50-tals fest men vi valde alltså att ha en stadsorientering......Det var Jenny som kom på iden, jag tänkte först ha nån större bränbollsturnering, men med facit i hand är jag nöjd det blev så här!!

Det har varit riktigt kul med både planering och genomförande av det här.....Det enda minuset är att det inte blev så mycket folk med som jag hoppats på, i stort sett alla som var med var ju vänner och släktingar till mig och Jenny, det hade varit kul om lite utomstående folk med hade anmält sig.........Men vi har oss själva att skylla med där då vi inte kunde lagt loppet på en sämre dag än den 9:e Maj, för det var ju både Kumla Stadslopp och företagsmässan i Kumla igår!!

Samlingen var kl 11 vid Kumlahallen igår, Jenny kom förbi mig redan kl 8 för att vi skulle hinna föreberedda de sista sakerna, jag tyckte 8 var lite väl tidigt, men med facit i hand så var det nog nog ganska klokt då vi hade en del saker kvar att göra som drog ut på tiden och vi blev klara med allt alldeles innan 11....Hade jag fått bestämma hade vi kanske träffats halv tio eller nåt och då hade fiaskot varit ett faktum med försenade tävlingsledare förmodligen!!

Men vid 11 började deltagarna droppa in alla fall.....Det blev 9 lag till slut eftersom ett lag lämnade återbud samma dag......Vi hälsade alla välkomna, bjöd på frukost, förklarade reglerna och sen höll Liselotte i ett kortare uppvärmningspass vilket var schyst gjort av henne.....Efter det var det time att springa iväg ut på den drygt 6 kilometer långa slingan.......Här nedan följer en kort kommentar om alla lag som var med...

Mamma och Birgitta : Min och Puskas mamma gick runt ihop, imponerade genom att ha alla rätt på tipsfrågorna som det satt en av vid varje kontroll.....9 rätt av 9 möjliga!!

Liselotte och Victoria : Puskas och Jens respektive......Gick runt dem med....Jag tjatade på Liselotte att hon skulle springa runt och hoppa säck som alla var tvugna göra innan målgång, men hon nekade bestämmt, vad jag inte visste då men vet nu är att hon är med barn......Grattis Liselotte och grattis Jens!!

Peter och Eva : Min bror och syster.......Eva hade druckit hela 3 glas vin kvällen innan och var enormt bakis tydligen för det och Peter skyllde som vanligt innan på dåliga knän och att han sträckt sig, allt för att minska förväntningarna, som om någon skulle ha förväntningar på han längre?? Men när de väl tävlingen började visade det sig att det är inte bara jag bland oss syskon som är väldigt tävlingsinriktad......Dem gjorde verkligen sitt bästa och sprang in på 3:e plats......Framförallt var det kul att höra att dem tyckte det var väldigt kul efteråt och att dem hoppades på en repris nästa år!!

Zack och Jonathan : Min syster och brorson......9 och 12 år gamla och enligt mig tävlingens stora positiva överraskning.....Mamma vågade knappt släppa iväg dem ensamma för hon var rädd de skulle springa vilse och aldrig komma tillbaka, men de struntade i henne och sprintade ifrån henne direkt och sprang in på en hedrande 4:e plats......Bra jobbat killar!!

Loden och Berg : Chockade alla, inklusive mig vid starten, när de började springa åt helt fel håll !!.......Men det var tydligen en uppenbar taktik från herrarna att ta banan baklänges, det räckte till en hedrande 2:a plats......Trots att Loden enligt rykten höll på att springa vilse nere i den djupa och snåriga Kumlasjöns-skogen.....Båda tyckte med det var väldigt kul och jag är tacksam för de ställde upp!!

Hagman och Pelle : Förhandsfavoriterna höll för trycket och lag Yxhult young Boys tog hem en förkrossande seger med 10 min ner till tvåan......Visserligen var de bara 6 min före i mål, men de de hade rätt på alla frågor med vilket gjorde att de drog ifrån 4 min till......Det var dock nära att de diskades då Hagman glömt tävlingen och höll på och klippte gräset hemma, men vi fick tag i han på telefon och i grevens stund hann han ner!!

Sara och Andreas : Jennys kompisar....Öppnade starkt, men tappade allteftersom......Andreas såg grymt seriös ut med en äkta orienterings-overall.....Sara trippade fram som en primadonna på gatorna med sin tillbakalutade säregna löpstil!!

Malin, Kim, Anders : Har jobbat med Malin förrut och skrev till henne på MSN om hon ville vara med, hon ställde upp och tog med sin kille och 1 kompis till......Trevligt hon ställde upp, men hon var/är så flummig så det inte gick att få svar på en enda normal fråga när man pratade med henne!!

Fredriksson och Fogelkvist : Ha Ha Ha....Vilka lirare......Fredriksson hade en stor ryggsäck på sig och första 100 meterna rusade de ursinigt, men det tog knäcken på dem för sen släpade dem sig fram till den 3:e kontrollen......Då fick de syn på Pizzeria Mona Lisa och blev så törstiga så de tänkte hoppa in för en snabb öl......Det blev dock en visit på flera timmar och vid 4-tiden dök en onykter Fredriksson upp hemma hos mig för att lämna in karta och frågelapp.....Kul se att de levde alla fall, vi trodde ett tag att de stupat efter vägen och låg medvetlösa av trötthet i nåt dike!!

Efter tävlingen höll vi prisutdelning, minglade runt lite bland deltagarna innan vi plockade undan och sen avslutade Jenny och jag med att gå ut och käka....Vi var nöjda med oss själva och både hon och jag pratade om en ny tävling nästa år!!

Väl där vi käkade så var det en törstig gubbe som beställde 3 öl på 30 min.....När han beställde sin 3:e öl så klagade han på att det var hål i botten på glaset...Ha Ha!!

Vid 4 kom som sagt den legendariske Fredriksson hit......Vi pratade om livet och jag tog tillfället i akt att dokumentera några av hans kommentarer...

 - Jag blir uppslukad av Kumla!!

- Portarna stod som gapande käftar och dem små privatfesterna slukade min själ ( F om varför han avvek från tävlingen )

- Jag trodde jag skulle få ta fram Onkel Tom, men hon lät mig sova på soffan ( F om första mötet med sin nuvarande fru??)

- Man lär sig av misstagen, man kanske kör full nån gång och krockar med en älg eller nåt ( F om att lära sig av sina misstag )

- Jag är singel, jag njuter av livet, jag ska knulla 18-åringar ikväll ( F om sin nuvarande status )



Kommentar : Liselott håller i uppvärmningen, vill poängtera att alla deltagare inte syns!!

   

Kommentar : Till vänster syns Risifrrutti och nyponsoppa....Något vi bjöd på innan.....Till höger : Mamma ser ytterst konfunderad ut när hon kollar kartan, Eva ser mer redo ut!!

   

Kommentar : Första kontrollen, Hagman är övertänd och klättrar över att järnstaket för att vinna några sekunder.....Till höger : Klara med kontroll 5, på väg mot segern, Yxhult young boys!!

  

Kommentar : Jens sitter och klurar på frågesvaren innan han lämnar in lappen......Till höger : hans kollega Berg kollapsar fullständigt efter att ha hoppat säck....Patetiskt!!

 

Kommentar : Min syster Eva i säckhoppningen....Till höger : De ytterst belåtna vinnarna, det sägs redan att detta var Pelles största idrottsmerit någonsin!!



Kommentar : Efter tävlingen gick Jenny och jag ut och käkade.....Råkade komma åt avtryckarknappen av misstag här!!


Nog om tävlingen.......Vi spelade 2-2 borta mot Östansjö i veckan, jag nickade in 1-0 till oss på hörna......Sett till chanser borde vi vunnit med ett par bollar, men vi har inget flyt för tillfället!!

I övrigt har veckan bestått av en del misär av olika soters slag, men jag avstår att skriva om det!!

Nästa helg är det dags för den 6:e upplagan av den anrika turneringen Bordshockey-VM.......Jens är regerande mästare, men jag har 3 titlar mot hans 2.......Det är nog ingen vågad gissning att någon av oss vinner även detta år!!







Maratonmatch i NHL!!

Hade planerat att skriva ett hyfsat långt inlägg här ikväll innan jag gick och la mig, men har fastnat framför en riktig långkörare från NHL mellan Detroit och Anaheim.....Det är just nu paus och står 3-3, snart börjar den 6:e perioden......Så blir en rätt kort sammanfattning av slutet av veckan här för vill inte missa nåt nu när jag ändå sett 5 perioder!!

Torsdag : Åker som vanligt upp till Yxhult för att hjälpa till vid Valborg....Är där mellan 5-10 på kvällen.....Står mestadels vid grillen, men även vid fiskdammen.....Rätt trevligt att träffa lite folk ändå och tiden går rätt fort!!

Fredag : Match kl 3 hemma mot Hallsberg, vi förlorar med 1-3, vilket inte känns speciellt rättvist.....Vi har mycket mer chanser, men dem är betydligt effektivare än oss......Känns surt att förlora mot ett lag där man känner att man är bättre.....Jag gör mitt första mål för säsongen när jag nickar in en boll efter hörna från ganska nära håll i nättaket......I pausen är stäningen inte speciellt bra och bland annat ställer sig en kille och råskäller ut en ganska ung kille i 20-års åldern och skriker " Du är så jävla värdelös ".......Så gör man bara inte, tycker synd om den yngre killen för ser på han att han blir ledsen.....På kvällen minns jag inte vad som händer!!

Lördag : Riktigt skönt väder, sitter ute hos föräldrarna och solar några timmar och läser tidningen.....Är rätt sugen på att gå ut, men det finns dåligt med alternativ på kvällen......Men bestämmer mig till slut för att följa med in till Fiske Fredrik och grilla lite......Väl där är även Noren, Kimboll och Sandberg som så ofta dricker 3,5 : or......Vi går till Pitchers senare, men jag tar bara en öl där innan jag går vidare till Frimis ensam.....Det är fint på Frimis, bra läge och så......Men det känns inte riktigt som min typ av ställe med alla dansnissar och innemänniskor som rör sig där....Gällande mitt uppträdande gentemot det kvinnliga könet så är jag ungefär lika aktiv som en sovande koala....Jag tar inga initiativ till att börja prata med nån och när några tjejer börjar prata med mig så svarar jag bara kort och går vidare, goddag Yxskaft!!

Söndag : Varit skönt bakfull......Det vill säga endast trött.....Inte gjort mycket, struntade i att åka på träningen och kollade Sverige vinna över Schweiz istället.......Fan nu har 6:e perioden börjat, återkommer snart......Jaha, nu är det avgjort, Anaheim gjorde 4-3 en dryg minut in i perioden genom Todd Marchant......Det känns som det kan bli en lång serie det där!!

Det ryktas.....Att Sandberg såg fet ut igår....Man kunde skönja bilringarna under hans tröja!!

Det ryktas......Att Putte Jonsson hamnade i fyllecell i Fredags efter att ha hittats sovande stående mot ett träd Ha Ha!!

Det ryktas.....Att Kimboll gör sitt bästa för att tvätta bort, den vad han anser oförtjänta gubb-titeln han fått, 4 utgångar på en dryg vecka nu!!

Det ryktas.....Att " det ryktas " nu gått på export och stulits av Sussana till hennes blogg med....Jag känner mig ärad!!

Nu måste jag avsluta här, klockan är 1 och det är sen länge dags att sova......Får skriva lite längre nästa gång.....Tjing!!