Nu närmar det sig!!

Drygt 37 timmar kvar till guldmatchen mellan IFK Göteborg - AIK....En match där det räcker med ett kryss för AIK så är vi mästare för första gången sen 1998....Jag har dock onda aningar och tror på 2-1 till Göteborg.....Stockholms resan blev det inget av, egentligen borde jag vara besviken på de som hoppade av, men jag är mest besviken på mig själv att jag aldrig lär mig hur vissa personer fungerar.....Bestämmer man nåt så tycker jag det ska betyda nånting, men alla tycker tydligen inte likadant där.....På Söndag ska jag se matchen på O Learys alla fall, jag skiter i vart andra ska se den även om det vore kul om några man kände följer med, men jag vill inte hänga upp mig på andras beslut längre utan jag har redan bestämmt mig, det blir O Learys för mig....Det kan bli ett jävla drag där med AIK:are och fiskrensare och Glennar från Göteborg under samma tak.....Frågan är om det kommer att braka loss??

Ännu ett förbundskaptensnamn nobbade idag när Hamren inte kom loss från Rosenborg....Svennis, Backe, Hodgson, Hamren.....Jag håller fast vid min dark horse, Michael Laudrup!!

Idag har varit en lugn dag, var ledig från praktiken och hade alla möjligheter att ta tag i vissa saker som skulle kunna tas tag i....Men som vanligt när jag är ledig så blir jag otroligt lat och slö och får inte mycket gjort.....Åkte alla fall iväg för att fylla på telefonen och fick då ta cykel eftersom min bil och dess batteri krånglar.....Jag lånade farfars gamla cykel från 20-talet.....Tvilling-cykeln till den antika pjäs som gick av på mitten när jag skjutsade Buffel Gilde......När jag var ute och cyklade och inne i mina egna tankar var det som cykeln plötsligt fick ett eget liv.....Sadeljäveln klickade till och började peka rätt upp från ingenting och var millimetrar från att kasta av mig, men med nöd och näppe lyckades jag hänga kvar samtidigt som jag gav ifrån mig ett läte som fick folk att vända sig om......Det var som en jävla James Bond speciall effekt på cykeln, ni vet den där bilen med knappen där man kunde skjuta ut passagerare....Eller var det den den uppretade antika tvillingcykeln försök till hämnd mot mig efter debaklet med hans tvilling i somras??

På kvällen var det korpen.....Det har försvunnit några lag från förra året och jag gillar inte riktigt hur reglerna är för serien så min motivation är inte den bästa som det är nu......Vi spelade 2 matcher vann mot Skogaholm med 3-1 och förlorade med 3-2 mot våra eviga antagonister tvillingarna Leverström från Örebro.....Jag slog dock båda, men Minta hade tappat bort sitt rack och kom med nåt lånat Kalle Anka rack så han hade inte en chans mot dem, sen förlorade vi i dubbeln med.....Minta utan sitt legendariska rack är som Benny Guldfot utan sina fotbollskor, hoppas verkligen ha hittar det!!

Praktiken rullar på, bara en vecka kvar nu...Planerar dock att sjukskriva mig några dagar nästa vecka eftersom det känns som jag är värd det!!

Det lutar åt att det blir lugnt imorgon, har inga alternativ om att gå ut nånstans nu alla fall och känner mig inte så sugen heller...Vill helst vara fräsch och klar i sinnet till matchen på Söndag!!

Det ryktas.....Att Jens och Liselotte fått en dotter....Stort gratis!!

Det ryktas.....Att Puskas fick stryk av Stuff i badminton...En skräll!!

Det ryktas.....Att min brors kvinna ska ha 40-års fest nästa helg.....När Peter hade 40-års fest tidigare i år så kunde jag inte hantera att det var fritt i baren utan hävde i mig så mycket att jag flippade ur framför min familj och en massa jävla poliser....Vi siktar på att hamna i den formen igen självklart!!

Veckans Youtube.



Kommentar : Tokkapad och därefter närkontakt med stolpen!!




Kommentar : Snubblar han här är han verkligen usel, men är det med flit är han ännu uslare!!

Klockan har dragit iväg är över 2 nu....Ski kika in på nhl.com och se hur det står i nattens matcher, sen är det dags att sova..!!


Höstrusket är här!!

Mörka kvällar, duggregn, långkalsoner, vantar, gula löv....Ja nu är hösten verkligen här, det märker man om man går ut....Har inte skrivit här på ett tag, det var en 2 veckor sen.....Har inte kraft eller minne att berätta om allt under denna tid, utan tänkte främst koncentrera mig på de senaste dagarna...

...Idag har jag sett AIK besegra Knarkar Bajen med 2-1 efter att Kenny " Millwall " Pavey avgjort med drygt 20 min kvar, och firat på ett äkta " Millwall-vis " efter målet......One Kenny Payey, there s only one Kenny Pavey......Nu är vi garanterade en guldmatch mot IFK Göteborg hur det än går på Onsdag mot ÖSK hemma....En match som jag för övrigt ska upp och se, det blir jag och Sandberg och sen eventuellt Puskas, Micke Ultra och Magic Ehn.....Min plan är att skåla och vara vänlig mot Micke Ultra på vägen upp, men när vi väl är uppe i AIK - land så är han en fiende och det kan han få både höra och känna.....Det skulle vara en kul syn att se Micke Ultra springa iväg som en råtta livrädd runt nåt gathörn med en AIK-mobb efter sig!!

Om vi ändå fortsätter prata lite fotboll nu när vi är inne på det....Sverige missade ju VM och det är klart det kändes tungt, men jag tycker inte det var så tungt ändå.....Vi har ändå inget i ett VM att göra känns det som, jag tycker landslaget är minst en klass sämre än det var för 3-5 år sen.....Tror nog det kan ta en alla fall 3 år nu innan vi har ett hyfsat landslag igen, helt klart är att en generationväxling kommer ske....Ny förbundskapten då??......Jag drar till med en högoddsare, Michael Laudrup, kom ihåg vart ni läste det först!!

Igår var jag på 30 års fest....Födelsedagsbarnet var Anna Bäck, dagisfröken och hobbykonstnär.....Det blev en kul kväll som det nästan alltid blir när vårt gäng är samlat....Jag var enligt flera andra respektabel under kvällen, även om Anna blev lite sur när hon kom på att jag lånat deras dusch under kvällen.....Vi köpte ett presentkort på en inredningsbutik för 1400 så hon hittar säkert nåt......Måste även säga att det var jävligt god mat, nån pasta plus bröd , inte så märkvärdigt, men gott var det.....Här kommer några kommentarer om några av personerna som var där....

Bäck : Som vanligt from som en skolpojke från 50-talet när hans flickvän var med.....Jag undrar när hon ska få se den riktiga Johan Bäck, den som pissar i folks garderober och ramlar baklänges över cykelställ!!

Puskas : Han såg ut att ha kul.....Vi minns när han som den uppvigglare han är satt tyst och iaktog e hätsk diskussion, när den sen höll på att ebba ut smög Puskas in med en kommentar som tände eld på diskussionen, direkt efter han gjort det drog han sig tillbaka till sin anonymitet.....Jag satt längre bort i rummet och beskådade Mästar uppvigglaren Puskas in action.....Det var fascinerande!!

Sandberg : Åt som vanligt som en gris när det var gratis.....Gick även runt och tog massa kort när inte folk var med....Han var som en jävla papparazzi fotograf som  låg och smög i en buske!!

Noren ( Micke Ultra ) : Hade fixat god mat om han nu hjälpt till med den.....Gick runt i hatt under kvällen och ville som vanligt visa massa fiskeklipp med sig själv!!

Kimboll : Redan efter 2 minuter hade han hunnit skrämma upp festdeltagare med hotfulla sånger för att i momentet efter spilla ut en öl i köket.....Men efter det lugnade Kimboll ner sig och var trevlig att språka med!!

Magic Ehn : Var nog den av grabbarna som blev fullast.....Höll som vanligt på och tjatade om sin frisyr, när han frågade Anna hur hon tyckte han skulle klippa sig sa hon " Bara du får bort den där hjälm-känslan som finns där nu.....Ha Ha Ha!!

Fiske Fredrik : Höll en rätt låg profil, men var som ofta den av grabbarna som var snyggast klädd!!


Kvällens urflippning : Tipsen om vem som skulle flippa ur var många.....Skulle det bli Bäck, Björk....eller kanske Kimboll??  Det blev en högoddsare, nämligen Annas 55 åriga?? kompis Kia som redan när vi sjöng för Anna tog över showen och la till ett eget solo i en minut.....Sen fortsatte hon med att högljutt såga dagens mentalitet bland folk, skratta åt Kumla som stad, massera Puskas som uppges ha blivit skakad och slutligen skrika " Jag älskar dig Micke " !!


  




Kommentar : Anna öppnar presenter bild 1.......Sandberg försökte på dansgolvet med Kia men jag tror han fick nobben bild 2....Sanna och jag med röda ögon!!

Nog om festen, har 2 veckor kvar på min praktik nu.....Det har redan gått 4 veckor alltså.....Jag var inne i en svacka vecka 3 då jag kände mig lite trött på främst det dåliga språket som vissa använder, men förra veckan kändes bättre!!


Det ryktas....Att den galne Jugge grannen har erkännt mordrbrand, något som stod på förstasidan i N.A.....Han gick först in och länsade en gammal tants lägenhet, sen tände han eld på lägenheten och brände då ner hela trappuppgången.....I N.A stod det att han hade ett digert brottsregister.....Denna man jobbade jag alltså åt och festade med några gånger i somras, men efter ett tag insåg jag vad han var för yp och tog avstånd från han!!

Det ryktas.....Att Micke Ultra ( enligt sig själv ) drog igång hela Västra Stå när ÖSK mötte Halmstad.....Han ska ha klättrat upp för nåt stängsel och fått igång hela läkaren.....Micke Ultra var alltså namnet!!

Det ryktas....Att Yxhult har fått en ny tränare....Kommer inte ihåg vad han hette, men förra året tränade han ÖSK Söder i Division 4!!

Det ryktas...Att " arbetsnarkomanen " Puskas har jobbat 23 av de 24 senaste dagarna!!


Jag har träffat en tjej som heter Emma och är 25 år, hon kommer från Eskilstuna och pluggar här....Vet inte riktigt vad vår status är för tillfället, vi har träffats flera gånger alla fall och haft kul ihop.....Kan väl inte säga att jag är kär, men jag gillar henne och vill absolut se vart det här leder.....Jag höll dock på att ställa till det i veckan när jag skulle skicka ett sms med texten " har du haft någe kul idag ".....Istället blev det " Har du haft någe kuk idag "......Jag kände en isande känsla komma krypande längs ryggraden när jag insäg mitt misstag, men som tur var så kunde hon skratta åt det!!

Veckans youtube.



Kommentar : Klart man måste hylla den legendariske Henke Larsson nu när han ska sluta....Är det nåt jag ångrar så är det att jag inte åkte och kollade på han när han var som bäst i Celtic....Älskar fan den här videon!!



Kommentar : Det här ska bli min inmarsch-låt till boxningsturneringen.....Send in the boys med Milburn!!

Klockan är snart 12.....Ska jobba imorgon så därför är det dags att sova nu.....Tjingeling!!





Danmark - Sverige!!

Om prich 1 timme och 30 min börjar ödesmatchen Danmark - Sverige....En match som förmodligen  måste vinnas om det ska bli VM.....Tyvärr tror jag inte det räcker till vinst utan mitt tips är 1-1....Danmark har inte förlorat på hemmaplan i VM Kval sen 1981, det läste jag igår i Expressen.....Vetti fan om det kan stämma egentligen, det låter ju helt sanslöst, men om det nu stämmer så är det ju ett ruggigt facit......Ska se matchen här eller hos Sandberg.....Som det känns nu så ser jag hellre matchen hos Sandberg, men Bäck vill som vanligt se matchen i lugn och ro och utan mycket folk, men det är tveksamt om jag känner likadant!!

I veckan har jag varit på praktik, trivs riktigt bra där faktiskt, det känns bättre än det gjorde den förra praktikperioden i våras.....Det jag gillar med att vara fritidsledare är det först och främst att det är roliga arbetsuppgifter helt enkelt.....Det finns ju tråkigare saker man kan jobba med än att spela biljard, pingis, fia med knuff och lira kort.....För ja, det är sånt man får göra som fritidsledare.....Dessutom känner jag att det är ett yrke där man gör lite nytta på det sätt att man har chansen att påverka ungdomar genom sitt sätt och vara och uppträda.....Lite skillnad mot att ha ett monotomt lagerjobb dagarna i ända exempelvis, vad bidrar man med där egentligen??

Jag har redan kännt en skön tillfredställelse i kroppen vid några tillfällen när man märkt att några ungdomar tar till sig det man sagt och när man märkt att dem blir glada över att se en.....Det är inte direkt så att jag längtar tillbaka till min klass där jag känner mig väldigt ensam sen Jenny slutade....Kan lova redan nu att det inte är någon av de 6 i den klassen jag kommer hålla kontakten med när utbildningen är över.......Men det gäller att hålla sig i skinnet med, i Torsdags råkade jag kalla en elev för " din jävla gris " när vi spelade kort....Något som fick den gamle Tomas Andersson att vika sig av skratt......Men ibland tar tävlingsinstikten över oavsett sällskap......Tomas ja, han jobbar där som vikarie och är där de flesta dagar....Han tittar ofta in på gården och bjuder på allt från gitarrsolon till prat om gamla minnen!!

Tidigare idag var jag och gjorde mitt livs första reportage där det inte bara togs bilder utan även spelades in när jag bevakade boxningsgalan i Kumlahallen för Kumlanytt......Det var kul, jag gillar verkligen att jobba extra på Kumlanytt.....Håll utkik på Kumlanytt.se för att se reportaget som nog kommer där inom kort.....Kimboll var speaker, han laddade upp med att vara full som en gris igår och när det blev paus i 10 min sprang Kimboll mot toaletten, vad han gjorde där vet dock ingen.....Kimboll fortsatte sen med att säga inför en rond att " nu måste sekonderna lämna ronden "....Istället för att säga att "nu måste sekonderna lämna ringen "......något som fick den alltid lika uppmärksamme Tomas Andersson att säga att " nu lyser baksmällan igenom "......Det var även en upplevelse att se när ringdomaren bröt en match och satte fingret mot munnen och pekade på sekonden Sandberg i hörnet, fanskapet härjade uppenbarligen för mycket!!

Igår startade korpen....Jag kör med Minta som vanligt och vi vann vår första match med 3-0.....Det är dock inte lika många lag som förra året och bara 2 divisioner istället för 3, något som känns lite tråkigt....Jag välkomnar mer motstånd i korpen som den mästare jag är....Efter matchen fick jag uppleva en syn som jag knappt önskar min värsta fiende att se......När jag slet upp dörren till omkl.rummet så stod den 70 årige gamle legenden Gösta Snetugg endast en halv mater framför mig naken, framåtböjd i färd med att ta på sig sina rostiga kalsonger......Det var en fruktansvärd syn att se Snetuggs skrynkliga gamla nakna kropp på så nära håll och för en stund började det fakiskt flimmra framför ögonen!!

Det ryktas.....Att Gilde har drabbats av ryggskott!!

Det ryktas....Att en elev på gården kallade mig för bitch!!

Det ryktas....Att det ska byggas en ny sportbar i Kumla!!

Det ryktas....Att den galne juggegrannen är häktad för mordbrand och har erkännt.....Det ska bli skönt att slippa se den människan!!

Det ryktas....Att Sandberg lämnade interjuven för Kumlanytt i vredesmod efter att jag ställt en fråga som han inte uppskattade....Sandberg ansåg mitt betendee vara oprofisionellt!!

Veckans Youtube.



Kommentar : Pandan blir skrämmd!!



Kommentar : Låt oss se några av dessa takter ikväll Zlatan!!


Skulle gärna skriva mer, men klockan börjar drar iväg och jag måste förberedda mig inför matchen nu....Skriv gärna i gästboken....Tjing!!

Bara 4 matcher kvar!!

Den allmänna idrottsklubben från Solna fick 0-0 borta mot Elfsborg ikväll....Ett resultat jag är nöjd med...Nu är vi fortfarande 4 poäng för Elfsborg och tappar Göteborg poäng imorgon i derbyt mot GAIS då ser det riktigt bra ut.....Men det tror jag inte dem gör, tror de vinner där och då är de bara 1 poäng efter.....Vi gör en defensivt sett grymt bra match.....Hoiveld är en gigant där bak och Walid Atta kom in och gör det mycket bra när han ersatte avstängde Per Karlsson.....Men frågan är om inte " marsmänniskan ", Jorge Ortiz var bäst.....Han har utvecklats till en defensiv mittfältare av klass......Sista omgången möts alltså IFK Göteborg och AIK i Göteborg, det kan bli årtiondets match!!

Såg matchen ihop med Sandberg, så länge varade hans bojkott att inte se AIK spela ihop med mig. Förlåt Jonas jag vet du håller på AIK, men det är kul att retas ibland, speciellt när man vet vilka knappar man ska trycka på!!

Helgen har varit lugn...Igår var jag och bevakade invigningen av nån ny cykelväg mellan Kumla - Örebro för Kumlanytts räkning....Träffade då bland annat Anders Adamsson och fick en pratstund med han....Det är han som sitter och kommenterar Tour De France varje sommar på Eurosport ihop med Roberto Vacchi, det kändes lite stort faktiskt.....Det var dock riktigt jävla kallt och jag vetti fan hur jag tänkte när jag åkte ut i tre-kvarts byxor och sommartofflor....De flesta som var där ute stod i vinterjacka och mössa, men inte jag inte, nej jag stod i sommartofflor......När det var sen var slut och man stelfrusen skulle åka hem, visst fan ska inte biljäveln starta då....Jag försökte få igång den en 5 minuter, men den var stendöd....Men fiaskot slutar inte här, när jag ska ta upp mobilen för att ringa hem så dör telefonjäveln också.....Vad fan är det frågan om??

Fick knata iväg ett par hundra meter och knacka på ett hus för att få låna telefon och fick då tag i min far som fick åka ut och få igång bilen med startkablar......Resten av dagen skakade jag dock av kyla!!

På kvällen var det mycket sport på TV, men gick senare iväg till Sandberg för en whiskey och spela nåt spel där man skulle rita och gissa ordet....Även Bäck var med.....Som vanligt inbillade sig Bäck att han var bäst fast han var klart sämst och hamnade en halv spelplan bakom oss andra....Han var pinsam stundtals.....Sandberg drabbades av skrivkramp i början när han skulle teckna sina målningar oh fick knappt ner ett streck på papperet, som vanligt höll inte svaga nerver.....Helt väntat vann jag, med en kombination av vilja, list, allmänbildning och sinnesnärvaro så tog jag hem en relativt enkel seger!!

Har inte gjort så mycket i veckan innan förutom att vara på praktiken.....Det har väl funkat hyfsat....Det som känns bra med yrket fritidsledare är att man har sån chans att påverka ungdomar och att arbetsuppgifterna ofta är roliga......Det som känns lite minus är att man jämt måste vara social fast man inte alltid känner för det, sen kan det kännas ganska instängt ibland med, fast så känner jag nästan på alla jobb!!


Det ryktas.....Att Puskas och Noren hamnade mitt i ett upplopp efter ÖSK - Malmö ikväll.....Puskas uppges ha blivit skakad!!

Det ryktas.....Att pingiskorpen drar igång nu på Fredag......Får se om vi kan försvara vår titel!!

Det ryktas....Att Klingen har köpt hus i Kumla och ska flytta hit i December.....Välkommen ditt helvete!!

Det ryktas.....Att Svensson misslyckades totalt när han var och fiskade senast och inte fick ett napp....Men det kom väl egentligen inte som någon överraskning!!

Det ryktas.....Att Noren stack upp lite väl mycket när han var här och kollade Elfsborg - AIK....Den lilla jävla vesslan satt och gnällde om att han hade förväntat sig mer av AIK......Noren borde tänka på sin egen säkerhet när han sitter och tar sig sån ton i mitt hem!!

Veckans innelista.

1. Guldjakten - 4 omgångar kvar, Gefle nästa.....3 poäng siktar vi på, framåt stolta AIK!!

2. Stundande fester - Det har varit väldigt lugnt nu en längre tid på den här fronten....Men de närmsta veckorna och månaderna är det Danmark - Sverige, 30 års fest, 40 års fest, Noren Ping pong show, Sandbergs boxningsturnering och Björken Cup.....Många fester att se fram emot!!

3. NHL - Skönt att det är igång, har saknat det!!

Utelistan.

1. Det faktum att Canal Plus slutat sända NHL....Skandal, ska fan i mig ringa och säga upp abonnemanget i veckan!!

2. Det faktum att det ideligen kommer upp massa jävla äckligt hår i mitt badkar!!

3. Att inse att saker inte är som man trodde. Att känna sig sviken.

Veckans youtube.




Kommentar : En historia och scen som gör att man mår bra!!



Kommentar : Tidernas bäste basketspelare, Michael " Air " Jordan!!


Nu är det time för att sova inför den stundande veckan som väntar, Tjineling!!