Ny bil!!

I mitten av förra veckan så tog mitt letande slut......Jag har varit o kollat många bilar runt om i trakterna utan att det har kännts helt rätt och det gjorde det väl inte här heller, men tillräckligt bra för jag skulle slå till alla fall....Det blev en silverfärgad Opel Astra årsmodell 98, som har gåt 15700 mil, pris 20 lakan.....

Plus : Den är skön att köra, lite små tuff och drar lite soppa!!

Minus : Lite tveksam till färgen jag föredrar helst bilar med lite färg, måste köpa till vinterdäck!!


När jag köpte min förra bil, min  gamla klassiska Honda Prelude, så var det förälskelse vid första ögonkastet, s var inte känslorna här.....Jag kände mer att det var en bekväm och fräsch bil att ha, kombinerat med att jag är lite små trött på att åka runt i en krockskadad bil o bli utskrattad o utpekad av folk....

...Köpte bilen av äldre farbror inne i Örebro, han var 71 år och pensionerad men sysslade ändå med lite bilförsäljning för skojs skull....Det kändes som en riktig gentleman, han var old school!!

Igår så plockade jag ur stereon från Hondan som ska säljas separat, 17000 får jag för bilen, åker in på Onsdag till försäkringsbolaget med den, det kommer kännas sorgligt, finare och unkare bil än så där ( Innan alla krockar ) kommer jag nog aldrig att hitta!!





Idag har jag även hunnit med att skriva ett brev till alla fritidsgårdar i Örebro och erbjudit mina tjänster.....Är trött på det där gruppboendet, har inte jobbat där en dag nu på 3 veckor och det håller självklart inte.....Behöver få lite pengar som rullar in, förhoppningsvis kan man få in en fot nånstans, men vet inte hur de resonerar.......När jag frågade på min förra praktikplats Vialund i Kumla om eventuell anställning när min utbildning var klar så lät det som att man skulle få börja längst bak i kön.....Bakom alla timanställda vikarier som inte hade någon som helst utbildning.........Då undrar man ju.....Varför ens gå en utbildning på 2 år om den inte innebär att man får större kvalifikation för ett jobb jämfört med andra som inte har nån utbildning inom området??

Idag får AIK domen för " den stora skandalen " mot Levski Sofia hemma, kvällstidningarna har som vanligt när det gäller AIK försökt överträffa varann i krigsrubriker......Nån UEFA - delegat som var på matchen blev tydligen omringad och hotad efteråt och det var ju självklart inte bra, det är ju skillnad på folk o folk....Att 1 UEFA delegat hamnar i en ordväxling med några uppretade fans är 10 gånger värre än om några bulgarer fått stryk efter matchen.....Sen utspelade sig ju kalabaliken utanför Råsunda med på gatorna efter matchen.....Det är väl inte AIK s ansvar vad folk gör efter matchen eller hur......Vad ska AIK som klubb kunna göra åt det??

Det ska spelas fotboll med, Helsingborg väntar ikväll i en viktig match.....Hata gröthalsar!!


Det ryktas.....Att Puskas var upptagen i helgen med att återigen dricka öl ihop med pappa!!

Det ryktas.....Att Noren för 3:e året i rad vann fisketävlingen Fryken runt ( Eller vad den nu heter ).....Det var tydligen inte lika många med i år som vanligt, men imponerande alla fall, priser för ett värde på runt 50000 ingick!!

Det ryktas....Att Noren ringde upp Kumlanytt och krävde att få porträtteras i ett reportage....." Det är dags nu ", hälsade Noren!!

Det ryktas......Att Stillfors har börjat kalla mig för brorsan......Vet inte om jag vill bli kallad för det!!

Det ryktas.....Att Obolo är på väg tillbaka till AIK, det var den bästa nyhet gällande AIK, eller bästa.....Det var den FÖRSTA bra nyheten gällande AIK under hela säsongen!!

Det ryktas....Att Pingiskorpen drar igång på Fredag......Min partner Minta har dock gjort sig oanträffbar och har inte gått att få tag på......Vet inte hur jag ska tolka det??

Det ryktas.....Att säsongen som tränare för Yxhult/Kumla är slut.....Vi avslutade igår med att tappa 4-2 till 4-6 hemma mot Brickebacken, bedrövligt!!

Det ryktas.....Att Ensam Mamma söker är mitt nya älsklings programm!!


Nu ska här ut och springas.....Ölmagen ska tränas bort, vågen har redan gått ner från 96 till 94,7 och några kilo till ska jag ta....Betänk att för endast 6 år sen så vägde jag 73 kilo när vi var på EM i Portugal.....Då var jag nästan sjukligt smal..... Tjing!!


Fick hoppa in från läktaren!!

Yxhults IK låg under med 0-1 i halvtid hemma mot Askersund, till råga på allt så hade man fått 3 skador i första halvlek, alla backar!!......och 1 lirare hade helt enkelt struntat i att dyka upp till samlingen, så Yxhults bänk var nu tom inför andra halvlek och dessutom hade man redan tvingats till stora omkastningar i startelvan på planen.....Det kändes minst sagt turbulent, speciellt med tanke på hur viktig matchen var......Med 2 omgångar kvar så var det bara vinst som gällde om Yxhult skulle nå den åtråvärda 2:a platsen i tabellen som betyder kval...

...Jag satt som vanligt denna säsong på ljugarbänken och klagade eftersom min aktiva karriär som spelare tagit slut inför årets säsong.....På väg ut till andra halvlek så gastade Yxhults hetlevrade tränare Mr Gustafsson, " Björk byt om "......Jag blev minst sagt paff, men domaren tillät det ändå inte eftersom de sa att de till 99,9 % var säkra på att man inte fick skriva upp nån ny spelare till laget efter att matchen dragit igång....

...Mr Gustafsson muttrade nåt surt och gick iväg, men tillade att han skulle kolla upp det.....Andra halvlek startade och jag började koncentrera mig på spelet, men så när det gått en dryg kvart så ropade Mr Gustafsson från andra sidan planen......." Klartecken från förbundet, Björk byt om!! ".......Dem hade ringt till förbundet och kollat och domarnas 99,9 % var visst inte värda så mycket mer.....Tankarna for runt i mitt huvud samtidigt som jag gick in i omkl.rummet jag suttit i hundratals gånger.......Vad ska jag spela i för skor?? Hur länge kommer jag orka?? Vad fan är det som händer??.......Ordförande Lindqvist slängde fram ett par slitna storlek 44 åt mig, jag har 45 men lyckades efter viss möda pressa ner fötterna i dem.....På med tröja, shorts, inlånade benskydd och ut på planen....

Ljugarbänken gav mig lyckönskningar när jag joggade förbi på väg till andra sidan.....Väl framme så var det bara den legendariske materialaren/lagledaren Stisse där.....Den hetlevrade Mr Gustafsson hade för andra hemma matchen i rad lyckats blivit utvisad från bänken efter att ha skrikit på domaren..... " Börja värm, du ska in så fort som möjligt " sa Stisse.....Jag kände mig förhållandeviss pigg ändå, adrenalinet flödade, men nog märktes det i löpstegen på uppvärmningen att vikten gått från 91 till 95 kg sen karriären avslutades.....Hann bara med några löpvändor innan Stisse sa åt mig att göra mig klar och med drygt 20 minuter kvar så kom jag in på innermitten, ställningen var fortfarande 0-1.....Jag försökte dra en rusch på väg ut på planen, men kände mig mest som en hackande gammal traktor....

....Det första som hände var att jag nickade ihop med en bortaspelare vilket resulterade i en stor bula i pannan....Vi lyckades dock kvittera till 1-1 och 5 minuter senare även göra 2-1 genom en kanon i krysset.....Vi hade vänt, men det var drygt 10 min kvar!!

2-1 blev även slutresultatet vi höll i och tog en mycket viktig och skön seger och avancerade upp till 2:a plats i tabellen med 1 omgång kvar.....För egen del så kändes det rätt hyfsat, jag hade väl ingen direkt avgörande roll och var inte inblandad i målen, men konditionen var faktiskt bättre än jag trodde.....Det jag tappat mest i var tajming, det var några luftdueller som jag totalt missbedömde.....Riktigt skön stämning i omkl.rummet efteråt, jag hade nästan glömt vilken skön gemenskap och jargong det är i ett lag......Självklart var jag nu värd att fira till kvällen, 20 minuters speltid, då måste man väl förtjäna 20 öl??



Kvällen blev mycket trevlig ihop med Bäck, Noren och Sandberg.....Det var inte igår vi festade ihop och jag hade i stort sett glömt hur kul det är.....Noren o Sandberg gick dock hem vid halv 11 eftersom de inte fick vara ute längre....Bäck och jag gick vidare till pub Caesars, ett rätt skönt ställe som jag tycker är betydligt charmigare än det identitetslösa Hotellet.....Musiken är klasser bättre, det är enklare att prata med folk och det känns mer intimt.....Den här kvällen var det dock ett gäng miffon där som ville bråka.....De försökte provocera mig, men jag höll mig lugn, men några minuter senare brakade det loss när några förståeligen hade tröttnat på dem......Bord flyttades, glas krossades och kalabaliken var ett faktum.....Synd bara att inte miffona klarade sig undan ett tjock kokt stryk, det hade dem fått om inte ägaren kommit till deras undsättning!!

Igår, söndag, så hade vi även näst sista matchen med Yxhult/Kumla som jag tränar....Det gick riktigt bra på vårsäsongen, men nu på hösten har det gått sämre och vi har dalat i tabellen.....Nu mötte vi Nyckelby borta, en resa på 7 mil....Jag fick spela 90 minuter eftersom vi hade så dåligt med folk, hade inte en enda avbytare till hands.....Spel i 90 minuter i ösregn på en plan mitt ute i skogen är ju precis vad man är sugen på när man druckit 10 öl kvällen innan.....Det blev stryk med 5-1, dem var för tunga för vårt junislag och vi blev självklart trötta på många positioner i andra då vi inte hade nån avbytare!!


Det ryktas.....Att århundradets störste kappvändare är Johan Bäck, fanskapet försökte förgäves övertyga oss alla i Lördags vilken inbiten ÖSK - supporter han är och hur mycket hjärta han har för klubben....Det var så pinsamt och långt ifrån sanningen att vi bara kunde skratta åt skiten!!

Det ryktas....Att Annis stod på loppmarknad i helgen och gick 1500 plus.....Klart bättre än när jag o han stod inne på Österplan för ett antal år sen.....Jag gick 1000 plus, Anis gick 1 krona minus!!

Det ryktas....Att det mesta tyder på att jag i veckan kommer köpa en Venlo för 17000!!

Det ryktas....Att Sandberg som vanligt inte kunde genomföra en kväll utan att slå några slagserier i luften!!

Det ryktas.....Att jag totalt glömt hur jävla mycket man alltid eftersvettades i Yxhults omkl.rum!!


Idag finns inte så mycket planerat, tror jag ska dra ut och käka nu alla fall.....Sen ikväll göra nån läxa och förhoppningsvis går det nån bra match på tv......Tjing!!


Det har ju kännts bättre!!

Gårdagen började på sämsta tänkbara sätt.....Jag kom för sent till skolan då min syrra glömt att skriva ut massa papper ( läxor ) till mig.....På vägen från parkeringen till skolbyggnaden spöregnade det.....Kläderna satt fel, jag kände mig ofräsch och vågen pekar just nu på 96 kilo....

....I skolan fortsatte det kännas fel.....På torsdagar har vi grupparbete och då ska vi analysera och gå igenom massa texter......Läraren som håller i kursen har bestämmt att varenda jävla läxa vi skiver och lämnar in och analyserar ska handla om mat och köket.....Mitt intresse och mina kunskaper om  mat och köket är ju om man uttrycker sig milt " inte en av mina starkare sidor "...

....Som vanligt så kände jag mig helt borta när vi satt och analyserade några jävla recept och förord till en kokbok i grupp....Och ja, det var lika kul som det låter!!

Jag kan säga det redan nu, jag är verkligen ingen akademiker......En akademiker är nån som svänger sig med svåra ord och gör djupa analyser av saker......Däremot är jag allmänbildad och hyfsad på att skriva, men det har man knappt fått visa nåt av än under utbildningen......Allt jag fått bevisat för mig själv är att jag är en ganska trög typ som har stora brister på många områden!!


Sen fortsatte jag min färd till Odenskolan där fotboll stod på schemat.....Jag kände mig rätt konfunderad och inte helt på topp och lektionen blev inte speciellt bra.....Jag hade inte energi helt enkelt att ta mig an 25 brådmogna högstadieungdomar......Jag kände mig besviken på mig själv efteråt att jag inte gjorde ett bättre jobb.....Efter det åkte jag he och gjorde en sak jag är bra på alla fall....La mig och sov!!


För bara nån månad sen så kändes min situation bra och förväntansfull....Nu känns det inte alls så längre, det känns som jag är tillbaka på ruta 1 igen.....Gruppboendet har inte hört av sig på 2 veckor heller, hade hoppats och trott man skulle få jobba extra där nån dag i veckan alla fall, men känns mer tveksamt nu....

....De kvinnliga sällskapen lyser med sin frånvaro......Varenda tjej jag träffar lyckas jag stöta bort genom att vara mig själv för mycket.....Jag går väl inte ihop med tjejer helt enkelt, vissa gör det, andra gör det inte, jag hör till den senare kategorin..


Det ryktas.....Att en krympling på El rullstol tryckte gasen i botten och körde om mig sist jag var ute o sprang.....Jag försökte tänja ut stegen o hålla henne bakom, men jag hörde hennes surrande ljud komma närmare o närmare o till slut gled hon upp jämsides o förbi mig med ett leende på läpparna!!

Det ryktas.....Att Bäck har tagit över Fredrikssons gamla jobb!!

Det ryktas.....Att det finns starka incidier som pekar på att Puskas är sugen på byta jobb till pappas husbilsfirma!!

Det ryktas....Att programmet Lite Sällskap, på kanal 5 med Filip o Fredrik är rätt så klockrent!!

Det ryktas....Att 2 av de 3 mammorna i Ensam Mamma söker är riktiga Milf!!

Det ryktas.....Att det varit 1 mord till i Kumla, men att polisen mörkar det!!

Det ryktas......Att jag trodde jag hittat drömbilen på Blocket, men när jag kom dit möttes jag av en blåneger som knappt kunde ett ord svenska utan mest stammade fram " Good Engine, Good Engine ".....Jag sa att jag hör av mig på svenska, jag undrar om han förstod det??




Kommentar : Frisbeegolf i Västervik i somras!!




Kommentar : Den där förbannade Glans igen!!


http://www.kumlanytt.se/nyheter.php?subaction=showfull&id=1284597226&archive=&start_from=&ucat=1&

Den senaste artikeln jag skrev på Kumlanytt, här trivs jag bra och det har jag alltid gjort!!

Nu är det helg, kanske kan vi samlas ihop några kompisar och ta några bira ihop, det har pratats lite om det alla fall och det var ju sannerligen inte igår det skedde.....Förhoppningsvis hänger alla med ut då också......Så då kan jag supa ner mig, det är jag ganska bra på med......På söndag är det match för Yxhult/Kumla borta mot Nyckelby som ligger mellan Nora och Arboga....Fan vad jag ser fram emot det.....Tjing!!

Inatt jag drömde någonting....

Jag aldrig drömt förrut......Jag var på en pub, det var tidigt på dagen, en match pågick i bakgrunden, det framgick inte vilken match....Flera ansikten hälsade på mig, jag hälsade tillbaka utan att känna igen nån av dem....Nästa sekvens går jag utanför puben, nu är det framsidan av hotellet....Det är kväll, det är mycket folk som går i min riktning......En ung kille kommer utrusande i gatan, han kanske är 14-15 år, han är rasande, man ser vreden i hans ansikte, han tuggar nästan fradga.....Han har blivit utslängd eftersom han sålde droger där inne får jag reda på, hur minns jag inte.....Han snor en motorcykel som står parkerad vid ingången.....Kör kanske 50 meter framåt mot stationen där han stannar, parkerar cykeln o sen tar av sig hjälmen o slänger den i backen.....

...Några ungdomar kommer rusande efter han, det blir slagsmål.....Han får ta emot en klockren höger som sitter på hakan, jag hör hur det klickar till vid träffen trots att jag drömmer.....Det är många inblandade i slagsmålet, men ingen säger nåt, ingen skriker....Tumultet försvinner bakom stationen och jag svänger höger.....Farsan har dykt upp o morsan och min farbror ( som dock inte är i livet sen drygt 10 år tillbaka )....Vi går mot ett rum som tillhör mina föräldrars hus, ett rum jag aldrig vetat om fanns....Att vi är mitt ute på gatan  flera hundra meter från deras hem verkar inte hindra oss från att gå in i detta rum.....Nån säger att det ska finnas massa bowling banor i rummet, min farbror ägde o drev Kumla bowlinghall väldigt länge det kan ha varit han som sa det......Jag tänker på Bäck " Här kan vi ha roligt framöver, spela bowling gratis ".....

Vi går på en kort stig som ska ta oss till rummet, stigen blir till en lerig stig, den leriga stigen blir ett träsk, träsket blir till ett stort vattenträsk.....Det finns visserligen plankor att sätta fötterna på, men de blir allt smalare o allt färre.....Till slut ligger jag i vattnet, det är mörkt, det är dimmigt o alla runt om mig har tagit sig fram på en stig till vänster som jag inte sett......Jag är ensam, jag skriker, ingen hör mig.....Jag tar mig framåt på egen hand, som en slåttermaskin i vattnet, jag kan se skimmer av ljus lite längre fram....Ljuset blir starkare o starkare, jag kravlar mig upp på land, jag är framme.....Det är inget rum jag kommit till o det är inga bowling banor i sikte.....Det är ett stort vackert landskap med gröna kullar o blå himmel......Jag springer framåt, mot nån borg......Nästa sekvens jag minns är att det kommer en stor typ emot mig, han ser ut som Ivan Drago i Roocky 4 spelad av Dolph Lundgren.....Jag får tag på en kniv o hugger huvet av han......Han verkar dock läka ihop som maskinerna i Terminator o får snart liv igen.......Jag klättrar upp i ett fönster o tittar ner, det ser väldigt långt ut ner till marken......Jag hoppar, det känns som jag hoppar på riktigt trots att det är en dröm......Jag landar oskadd......Jag springer iväg tillbaka mot där jag kom från, Ivan Drago är efter mig, men jag har ett stort försprång.....Jag slänger mig i vattnet, det är på andra sidan av träsket jag simmade dit i.....Det är ljusare här, det är nästan dag....Jag simmar, simmar, simmar.......Sen minns jag inte mer!!



Kommentar : I söndags var jag o skrev en artikel om hästhoppning strax utanför Kumla.....Det var inget jag såg fram mot innan direkt, men jag trivds bra ute i lugnet, naturen o hästarna.....O framförallt bland alla unga töser med vältränade kroppar i ridbyxor....Ha Ha Ha!!


Min jobb o plugg situation känns faktiskt inte så bra som det är....Känner mig vilsen o konfunderad....Universitetet har inte varit vad jag hoppats på än så länge....Lektionerna är hur trista som helst o än så länge känner jag att det inte gett mig nånting att gå där......Dessutom sitter jag mest som ett frågetecken o förstår ingenting när läraren babblar på om det ena svåra ordet efter det andra......Min analytiska förmåga är inte den bästa känns det som, min självbild har fått sig en liten törn.......Jag har vid fler än ett tillfälle kännt mig rent ut sagt dum....

....Mina övriga jobb känns inte tipp topp heller.....Gruppboendet där har mina schema dagar tagit slut nu, i fortsättningen blir jag bara uppringd vid sjukfrånvaro eller annat, så vet inte alls hur mycket det blir där......Kumlanytt har jag inte gjort så mycket för på slutet, har haft så mycket annat i tankarna.....Känns som jag halkat bort lite där, de vill ha med mig, men jag har inte den tid som krävs för att ställa upp.....

.....Fotbollspassen på Odenskolan har jag haft 3 av nu.....Det känns lite bättre än det gjorde i början nu när man fått ett ansikte på de flesta namn.....Men det är tveksamt om jag kommer fortsätta efter vinter uppehållet....

Det enda som känns bra är kontaktpersoneriet......Rickard ger fortfarande alla filmer en 4:a i betyg med två olika motiveringar, endera var den " spännande ", eller så var den " rolig "......Den andra jag är åt funkar med, han är lätt att umgås med......Men sammanfattningsvis så känns det som sagt ganska trögt nu.....Får hoppas det blir bättre!!


Det ryktas.....Att Kimboll fick sin sexualundervisning i Red Light District, Amsterdam.....Lärare var hans egen far!!

Det ryktas.....Att Inidianerna skämde ut sig fullständigt i Tisdags, när de fick storstryk hemma mot VMS i slutspelet, den här säsongen får betecknas som ett stort fiasko!!

Det ryktas....Att jag bytte in mig själv i senaste matchen mot Sturehov i Onsdags istället för att sätta in en spelsugen junior!!

Det ryktas.....Att min roll i klassen är den tysta musen som inte vill ha några frågor eftersom jag ändå inte fattar nåt!!

Det ryktas......Att Andy ÄNNU en gång är på utlandsemester på nåt charterställe, du kom ju fan hem för bara nån vecka sen från den senaste turen!!


Den här helgen känns ganska tom planeringsmässigt sett, det enda som är helt klart är jag ska åka o kolla när Yxhult spelar mot Hallsberg borta imorgon.....En grymt viktig match, båda lagen står på 28 poäng och är delad tvåa med tre omgångar kvar....Det lag som vinner den här matchen har alltså kopplat ett järngrepp om kval platsen  till div 4......Mors!!

Snart byte av bil!!

Har fått ett bud av försäkringskassan för min bil.....Eftersom jag blev påkörd av en smitare i början av sommaren, vilket följdes av en vild biljakt i 10 min, så har jag väntat hela sommaren på att försäkringskassan ska komma till ett beslut.....Bilen var redan innan den incidenten ganska illa tilltygad och än värre efter det blev det.....Som jag trodde så tycker inte försäkringskassan att det är nån ide att reparera bilen då den är en rätt unik modell o de delar som behövs till den kommer vara svåra att få tag på så jag fick ett bud på bilen.....Ett bud på 17000...

Det var betydligt mer än jag hade förväntat mig o trots att jag inte vill göra mig av med min gamla klassiska bil så var det ett erbjudande jag inte kunde tacka nej till....Imorgon ska jag ringa runt till några annonser som jag sett på Blocket o kommer förmodligen kolla upp deras bilar, några av dem alla fall, i veckan som kommer.....Det är bilar i prisklassen 10-20000, mestadels årsmodeller från mitten av 90-talet.....Det är tragiskt på ett sätt, jag gillar verkligen min bil, det är en unik modell o jag minns hur stolt jag var när jag nyss köpt den......Tråkigt att behöva lösa in den, men det är det bästa valet som det blivit!!

Måste säga att Sverige gjorde en bra match igår.....Det känns som hela laget blivit rörligare o löpvilligare med Hamren o Zlatan, eller som Mats Olsson kallar han, den långe, var ju stundtals magisk....Kul att Pontus " Hästgarvet " Wernblom fick bli matchhjälte med, har alltid gillat han, men ska jag vara ärlig så har jag aldrig trott att han skulle nå upp till den här nivån han är på nu.....Men kanske får ta o tänka om då!!




Kommentar : Enkel match att tippa på....Var helt säker på det skulle bli 1-0 eller 2-0 som den mäster tippare jag är!!


Nu har jag börjat universitetet o det är aktiviteter varje kväll om man vill....Det har varit beach volley, speed dejting, spelkväll, 80-tals disco o fan o hans moster.....Men jag har inte deltagit i nåt.....Först visste jag inte vad o när det hände, men idag till exempel var det tydligen ett 80-tals disco men då kände jag mig helt off....Lite tråkigt att man ska känna så när det finns roliga saker att ta del av.....Har ju varit ganska missnöjd med nu ett tag att jag aldrig hamnar på några roliga fester eller träffar nåt intressanta, roliga, nya människor....O så nu när chansen verkligen finns till det då är man inte sugen, eller har inte koll på vad som händer....Skärpning!!


Det ryktas.....Att Jonas Sandberg är en hycklare!!

Det ryktas.....Att Bäck tog sig in på Strömpis igår o han kom INTE in via kön!!

Det ryktas.....Att Fredriksson dök upp från ingenstans på Pitchers igår, helt plötsligt stod han bara där mitt i centrum av ljuset denna avlånga o säregna profil.....För att vara Fredriksson tyckte jag han verkade ovanligt nykter!!

Det ryktas......Att Svensson återigen för 3-4 gången i rad var upptagen för att han skulle umgås med Mias bror.....Dem verkar gilla varann!!

Det ryktas....Att TV 8 är en underskattad kanal, massor av bra dokumentärer visas där!!


Nu är jag jävligt trött o ska sova....Imorgon ska jag åka ut till nåt häst hopps ställe o skriva några rader om det o sen har mitt lag match brta mot Hovsta, vi har 2 raka torsk nu så måste vända trenden,funderar på att sätta in mig själv....Morsning!!

Första dagen på universitetet!!

Igår gjorde jag min första dag som student i kursen profesionellt skrivande på Örebro Universitet.....Vi började kl 13:15 och min plan var att kunna söndagsåka in med bilen i lugnt tempo och väl inne sätta mig o läsa tidningen och ta det lite lugnt o sen i god tid knalla iväg till lektionen......Men så blev det självklart inte, alla som känner mig vet att jag är en tidsoptimist.....Det spelar ingen roll hur mycket tid man har på sig om man är en tidsoptimist, man lyckas ändå bli stressad till varje sak man ska passa...

12:45 satte jag mig i bilen in o tvingades ösa på i 130 i ytterfilen på motorvägen hela sträckan, så mycket blev det med det söndagsåkandet......Väl inne cirka 13:05 så kom nästa problem, jag visste ju fan knappt vart jag skulle vara.......Lyckades hitta min byggnad rätt direkt alla fall, men som ny student så kändes det som att hitta en nål i en höstack att även hitta rätt rum där......Med flackande blick,  svettig panna och en panikslagen röst gav jag på första bästa person o frågade om hon visste vart rum p257 låg......Som tur var visste hon det o kunde hjälpa mig i rätt riktning, nu klarade jag tidsmarginalen med nån minut, men det är inte kul att känna sig så där stressad o man undrar om man kommer lära sig nån gång!!

Första intrycket efter dagen om min klass är tyvärr ganska negativt.....Vi var cirka 30 personer där o det var många torrbollar, försökte prata med några, men dem kändes minst sagt torra....Nu var det ju bara 3-4 personer jag pratade med så ska självklart inte dra alla över en kam o tjejen som jag hamnade bredvid verkade ganska schyst alla fall......Efter att några lärare presenterat sig så avslutade vi med nån timmes lektion o min formkurva gick då i den här riktningen...

1. Laddad, förväntansfull.
2. Rynkandes på pannan, funderandes.
3. Uppgiven, knäckt

Kort sammanfattat, jag förstod knappt ett ord av vad läraren sa.....Det var korax, syntax, kasus o fan o hans moster....Jag undrar om mina klasskamrater hängde med i matchen, jag gjorde då det sannerligen inte.....Vår första uppgift är till imorgon o då ska vi skriva en presentation av hur vår skrivprofil är, alltså hur vi skriver, vilket språk vi använder osv....Kom gärna med synpunkter hur mitt är, ni som läser här tack!!



Kommentar : Vilket fynd man gjorde i videobutiken då.....Köpte 4 filmer för sammanlagt 20 spänn, de var så billiga bara för de var VHS, men va fan det är absolut inga fel på VHS i min bok.....Den längst ner till höger som knappt syns" Jacknife " en Vietnamn-film med Robert De Niro är dessutom en riktig klassiker!!



Kommentar : Fångad på bild.....Moppe Micke!!

Kommentar : I lördags var det Kumla dagen o då anordnades det bland annat en beach fotboll turnering...Såg riktigt kul ut, synd man missade det!!


Senare på kvällen, lördage alltså så festade jag o den brajrökande gamle skatelegenden Brikell till.....Vi spelade en texas hold em om en öl, eftersom jag förmodligen är sämst i världen på det spelet så vann självklart Brikell......Fast jag inte var så sugen så hamnade vi på Hotellet, hade hellre stannat hemma faktiskt.......Det var precis som vanligt att gå dit.....Alltså vad är det för jävla ufon som är på det där stället?? Vilken stenar bor dem under?? Det måste fan vara Sveriges mest tragiska ställe o nästa gång följer jag inte med även om nån tjatar!!


Tyvärr var jobbet som fotbollstränare i Odenskolan med en besvikelse, mina tvivel har innan handlat om jag verkligen har nåt att erbjuda i rollen som fotbollstränare.....Men efter  första lektionen så är dem tvivlen borta......Vi höll till i en liten park med 5 manna mål utan nät och det var inte speciellt hög klass på de som gick där heller......Som det känns nu blir det nog en kort visit för mig på Odenskolan, det tar bara upp onödig tid för annat!!

Det ryktas....Att Micke o Anna har fått barn.....Klara ska hon heta.....Stort grattis ;)

Det ryktas....Att Bobby BK betalar Gilde en för hög lön!!

Det ryktas.....Att Sandberg springer 3 kilometer på 13:36.....Hade du en 20 kilos ryggsäck på dig eller??

Det ryktas....Att AIK är en klubb i total upplösning!!

Det ryktas......Att Indianerna fick absolut sämsta tänkbara lottning i slutspelet VMS o Lejonen.....VMS är Sveriges bästa lag o det lag som trivs klart bäst på Indianernas hemmabana o dem möter dem hemma.....Lejonen ska dem köra mot borta o där vantrivs dem verkligen, det brukar allt som oftast bli stryk med 30 poäng.....Absolut sämsta tänkbara matcher!!


Nu har jag inte tid att skriva längre, har andra saker att fixa.....Tjipp, Tjipp!!