Björken Cup 2011 spelad!!

Ännu en upplaga av den klassiska kompiscupen Björken Cup är spelad.....Vad som på förhand såg ut att bli den största uppslutningen av deltagare i cupens historia blev till ett " normal år " efter några återbud de sista dagarna....18 tappra samlade alla fall på fredagskvällen och gjorde upp i vad som förmodligen var den tuffaste cupen hitills......Visserligen var det ingen sån där riktig monstertackling i år som man kommer minna flera år efter, som när Loden taclade sönder Sandberg första året, eller när Stella körde över Noren ifjol, men överlag var det ändå en väldigt fysisk cup......Fysiskt, men ärligt ska tilläggas...

 
 

Lottning av lagen skedde strax innan kl 18:00 i omkl rummet och så här utföll lotten inklusive valda lagnamn...

1. Bagdad Livs : Klingen ( se ovan i Luleå tröja ), Hockey Robban, Andersell, Holm!!

2. Tadzjikistan : Puskas, Gilde, Bäck!!

3. Arklöfs : Jag, Loden, Putte, Rille!!

4. Argentina : Pelle, Tomas, Matte!!

5. Marocko : Noren, Majbritt, Wing.

Här följer en kort sammanfattning av varje lag....

1. Bagdad Livs : Ledde finalen med 5-3 med 1 minut kvar men stod för den största genomklappningen i cupens historia för när slutsignalen ljöd var ställningen 5-6.....Förundrade åskådare förstod inte riktigt vad som hände den sista minuten, det såg ut som Bagdad Livs bara slutade spela......Debutanten Andersell höll annars på och bli legendarisk genom att göra Bagdad Livs 3 första mål i finalen, bland annat ett riktigt klassavslut med en enhandsbackand från mittplan....Tillsammans med Klingen och Hockey Robban och sent anslutande Holm bildade de ett tungt fysiskt lag som påminde om det ökända och råbarkade Philadelphia Flyers från 70-talet.....Men det alla talade om efter cupen var deras totala genomklappning under finalens slutminut!


2. Tadzjikistan : Utan tvekan cupens stora flopp......Producerade ynkliga 5 mål på 5 matcher och hankade sig visserligen vidare till semi, men det var på bekostnad utan cupens på papperet klart svagaste lag Marocko.....Väl i semi var man aldrig nära final......Den största floppspelaren måste bli Puskas som inte alls lyckades axla den stjärnroll han spelat till sig efter tidigare framgångar i Björken Cups historia med 3 titlar på 4 år......2 mål av Puskas i år plus endast 1 mål förra året är direkt svaga siffror av en spelare med hans rykte....Kan det vara så att Puskas har blivit för gammal??......

En säker garanti för att inte gå långt i cupen är att få Bäck i sitt lag, det har vi sett tidigare år och vi såg det i år igen.....Bäck lyckades dock som vanligt reta upp den rabiate Pelle med en av sina patenterade ryggtacklingar in i ribbstolen, vilket fick till följd att smockan hängde i luften.....Vi var flera i hallen som hoppades på att Pelle skulle sänka Bäck.....Gilde kämpade tappert, men det bör nämnas att Tadzjikistan var 3 spelare så orken kanske inte räckte ända fram!!

 

Vinnarna Argentina vände underlägen både i semi och final och fick äran att dricka segeröl ur vår smutsiga, dammiga, gamla otvättade Myrorna pokal!!

3. Arklöfs : Mitt eget lag...Efter en knackig start hittade vi spelet alltmer och avslutade gruppspelet bra......Vi hade även 2-0 i semin mot slutgiltiga vinnarna Argentina men efter det blev vi för passiva och dem kunde vända och göra segermålet med bara 10 sekunder kvar......Loden var som väntat vår stöttepelare, han vann även Nutta Trophy på 12 mål och försvarade därmed skytteligatiteln från förra gången han var med......Putte  ( som även bestämde vårt tvivelaktiga lagnamn ) var mest intresserad av att fråga om jag tafsat på hans fru och när jag svarat nej nöjde han sig inte med det utan frågade om jag ville tafsa på hans fru.....Jävla Putte......Rille var tydligt märkt av sina knäproblem och jag var som vanligt majestätisk i min framtoning, men faktum kvarstår att jag aldrig vunnit min egen Björken Cup!!

4. Argentina : Vann cupen efter att ha visat stark moral och vänt underlägen i både semi och final.....Ett lag bestående av 3 duktiga spelare så det var knappast nån skräll att dem vann.....Pelle avgjorde  både semi och final med mål i slutsekunderna och var utan tvekan den som jobbade hårdast under cupen så han tilldelas Björken Cups MVP 2011......Pelle fick som vanligt även några karrakteristiska utbrott där man inte visste om man skulle skratta eller gråta!!

5. Marocko : Utan tvekan cupens svagaste lag, vilket 5-16 i målskillnad och 1 poäng på 5 matcher visar.....De hade dock lite otur i lottningen och jag tycker att de kämpade väl efter förutsättningarna......Majbritt var cupens Enforcer, en rollspelare som hela tiden sprang runt och försökte sänka och reta upp folk.....Noren hade som vanligt sönder en klubba, vet inte hur han lyckas!!

 
 

Kommentar : Svettig som jag är så struntade jag i att byta om till spelarbanketten!!

Efter cupen följde spelarbankett hemma hos mig.....Det blev riktigt bra uppslutning av folk faktiskt.....Några jävlar hade dock bestämmt att supa mig under bordet och tyvärr får man väl säga att de lyckades.....Jag var på gränsen att flippa ur och knackade bland annat på hos min granne iförd shorts och beväpnad med en tom kastrull och när hon öppnade tittade jag visst bara på henne och gick därifrån - Attackerade Sandberg med en tändare - Sparkade nån i ryggen i köket så han höll på att ramla ihop och fumlade bort alla mina kort, vilket fick till följd att jag missade gå med ut....Men det kanske var lika bra då de som var ute sa att det var lika kul på Hotellet som alltid!!



Kommentar : Inte nog med att fanskapet har för vana att reta Pelle till vansinne och tackla folk i ryggen, han sitter och pekar finger åt en med....Nej vi borde fan samla ihop ett gäng och sänka den här jäveln en gång för alla!!


Det ryktas......Att Loden blev ertappad på bar gärning när han stod och mixtrade med min väckarklocka!!

Det ryktas....Att Tomas jämförde Majbritt med Bob Sapp!!

Det ryktas......Att Rille pissade i köket!!

Det ryktas......Att jag väcktes mitt i natten av att Noren stod vid min säng, halvsovande började jag yra om mamma och pappa innan jag somnade om igen!!

Det ryktas.....Att redaktörens tips på hur man bäst botar en bakfylla är 1 liter filmjölk.....Om den ska intas före eller efter har jag dock glömt!!



Kommentar : Sjukt!!

Ska se klart på All Star matchen från NHL här, står 7-7 just nu, Till er som fått för sig att jag går plus ekonomiskt på att ordna Björken Cup kan jag avslöja att jag gick 70 kr minus i Fredags......Hade utgifter för 530 kr, men fick bara in 460 i startavgift, jag tror det var 4 som struntade/missade betala, har dock inte koll på vilka.....Och korten, jodå dem dök upp idag som tur är, de hade hamnat bakom dataväskan i mitt sovrum.....Tjing!!

Bloggen granskar!!

I Lördags gifte sig Jonas Sandberg med sin nuvarande fru Susanna......Efter vigseln följde en fest där vi gäster bland annat kunde läsa en presentation om oss själva som stod att finna i ett litet häfta som låg vid våra bordsplatser....Beskrivningen av Fredrik Jakobsson inleddes med orden " Konditionstark bollkonstnär "...

.....Vi tar det igen, denna gång i stor skrift " KONDITIONSTARK BOLLKONSTNÄR ".......Jag måste medge att jag reagerade kraftigt på denna beskrivning, visserligen är Jakobsson en duktig idrottare som är hyfsad på det mesta, men konditionstark bollkonstnär kändes ändå som en kraftig överdrift i beskrivningen signerad Jonas Sandberg......Varför väljer Sandberg att beskriva Jakobsson med såna här enorma superlativ?? Vad grundar sig denna Sandbergs dyrkan gentemot Jakobsson i?? Är Jakobsson en konditionstark bollkonstnär trots allt??

Dessa frågor ville vi ha svar på och därför kontaktade vi först och främst Jonas Sandberg...



Kommentar : Denna man förtjänar epitetet bollkonstnär...Frågan är om Jakobsson gör det??

Varför väljer du att beskriva Fredrik Jakobsson som en konditionstark bollkonstnär??

- Det är de framgångar han har haft i alla våra cuper vi haft genom åren, jag tycker han varit tongivande jämt!!


Ok, men bollkonstnär, hur resonerade nu när du skrev det ordet??

- Han bemästrar alla typer av bollar...tennisbollar, fotbollar, innebandybollar, pingisbollar!!


Jag personligen tycker de här superlativen som du beskriver han med är kraftigt överdrivna......Hur stor är din respekt för Jakobsson egentligen, skulle du kunna säga till han om du tyckte det behövdes??

- Ja, men det har inte behövts än, inte på samma sätt som kan vara fallet med dig!!

Efter att ha pratat med Jonas Sandberg så söker vi upp Jakobsson i egen hög person, Jakobsson befinner sig i hemmet och ska snart åka iväg för att se Örebro mot Rögle.....Han ger till början ett vänligt och lugnt intryck, men när diskussionen förs över till vad han anser om att kallas för konditionstark bollkonstnär så blir han pressad...

- He He......Det är väl så, jag har inte mycket att säga!!


Beskrivningen bollkonstnär, hur ställer du dig till den??

- Jag har inget att säga om den....Det är bättre du pratar med min sambo!!

Jakobsson går från att ge ett lugnt och samlat intryck till att låta pressad och obekväm, han ger över luren till sin sambo Victoria som är vänlig nog att ge sin syn på saken...

- Han är ju duktig i pingis, han är bra på det mesta!!

Om man jämför med dem som Fredrik umgås med, inte elitidrottare, inte tjocka soffpotatisar...Utan namn som Jens, Berg, Jag osv....Tycker du Frdrik är värd att beskrivas som en konditionstark bollkonstnär då i jämförelse??

- Jag har inte sett han spela så mycket så det är svårt att säga......Men när vi spelade brännboll i parken förra sommaren var han ju duktig!!



Kommentar : Denna man förtjänar epitetet konditionsstark, frågan är om Jakobsson gör det??


Vi tackar Victoria för hennes medverkan och tar slutligen kontakt med Jakobssons mångårige vän Jens Loden.....Han om någon borde veta vad Jakobsson egentligen går för efter att ha varit en god vän i över ett decenium....Loden är på väg till målvakträning för TV Puck laget i Lindesberg när vi når han, men han tar sig ändå tid att prata och han börjar direkt med en motfråga...

- Är det här en interjuv??

På sätt och vis, eller mer en grundlig undersökning gällande en viss fråga...

- Ja konditionstark är han ju, men bollkonstnär går att ifrågasätta....Det vill jag väl inte riktigt kalla han, tycker mer han är en allätare!!

Varför tror du Jonas Sandberg väljer att beskriva Jakobsson på det här sättet??

- Jag tror nog han är lite rädd för han!!

Vi tackar Mr Loden för hans medverkan.....Frågan vi försöker gå till botten med här är egentligen inte huruvida Jakobsson är en konditionstark bollkonstnär eller inte.....Den fråga som känns viktigast att få svar på är varför Sandberg så ofta beskriver Jakobsson i superlativ......Det är ingen tvekan om att Jakobsson är en kille med ett hyfsat bollsinne som bemästrar de flesta sporter med boll i......Men jag anser vare sig att han är konditionsstark eller framförallt inte en bollkonstnär....Nån måtta och verklighetsförankring måste vi ändå kräva....Även om Jonas Sandberg känner en nästintill gudalik dyrkan gentemot Jakobsson så måste han klara av att skilja på egna känslor och verklighet......Både för sin egen, Jakobssons och övriga läsare av bröllopshäftens skull!!

Det ryktas.....Att jag fick dåligt samvete när jag var på Skogstorp igår och skrev en liten artikel om några tjejer.....De såg så förväntansfulla och glada ut när jag tog bild på dem, men min usla telefon publicerar tydligen bara suddiga bilder så blev ingen bild i artikeln, dags och skrota den nu....Hoppas tjejerna blev nöjda med den lilla  artikeln som skrevs alla fall!!

Det ryktas....Att jag följde med på en ny budbilsrunda igår.....Han jag åkte med påminde kraftigt om speedwayåkaren Fredrik Lindgren och han hade ett ruskigt arbetstempo i kroppen.....Jag blev stressad bara av att se på han!!

Det ryktas....Att Noren uppger att han fick en kraftig knuff rakt i bröstet av en stor hockeykille i Lördags, medans Puskas beskriver samma situation som att " de touchade mot varandra lite lätt "!!

Det ryktas....Att jag inatt ska se min första match på nyinköpta sportkanalen ESPN......Detroit - New Jersey!!


Bröllop!!

Den 22/1 2011, det var igår det,  ingick den välbärgade Jonas Sandberg äktenskap med sin förtjusande sambo sen 4 år Susanna Blagus.....Bröllopet hölls i Hällefors, av alla ställen, i en pittoresk och mysig träkyrka......Hällefors är annars en stad ( by?? ) som ger mig kalla kårar, härifrån härstammade den kvinna som jag var väldigt kär i för inte så länge sen......Jag har aldrig i hela mitt liv kännt jag klickat så bra med en kvinna som hon, men tyvärr hade hon redan en sambo och idag ångrar jag att jag blev kär i henne......Men man kan ju inte styra sina känslor eller hur??

Alla fall vigseln gick bra, de utgjorde ett vackert par, alla fall den ena halvan.....Prästen som höll i alltihopa var dock aningen speciell......Hans namn var Arne Rubin och jag kände direkt igen namnet från tidningen, han har figurerat i Nerikes Allehanda åtskilliga gånger på grund av sin kärlek till fotbollslaget Degerfors IF.....Tydligen hade han inte full koll på hur många egna barn han hade för i talet han höll, så sa han " jag har själv 6-7 barn ".......Va fan!!



Kommentar : Kolla på han!!

Efter att Jack döpts så for vi iväg till en stuga för att ha bröllopsfesten......Vi åkte mot Gäddsjön och hamnade i en timmerstuga som enligt Bäck var ett typiskt ställe där man spelade in porrfilmer.....Vid våra bordsplaceringar låg ett häfte där alla gäster beskrevs med några rader.....I stort sett alla av Sandbergs vänner beskrevs med ord som " en mycket respekterad vän ", en av mina äldsta vänner, en fantastisk människa - ja ni förstår.......Sen kom vi till mig, första meningen var. " Var rankad 2:a i Sverige i pingis enligt sig själv ".......Sandberg kunde inte ens låta bli att ge sig på mig i ett sånt här respektabelt forum........Fast det där häftet var inte värt att tas på allvar ändå, inte efter att Puskas beskrivits med orden - En konditionstark bollkonstnär.....

Kondiotionstark?? Bollkonstnär??........Fanskapet påminner ju om en blind 95 åring när vi kör gris med en fotboll för i helvete!!....Men Sandberg vågade väl inte annat än att hylla Puskas, själv kände jag hur det vände sig inombords när jag läste denna horribla beskrivning!!

 
  
 

Jag höll mig lugn trots att det var fritt i baren eftersom jag skulle upp och jobba tidigt på Söndagen......Tveksamt om jag klarat av att hantera en sån situation på samma sätt för några år sen......Vuxenpoäng om jag får säga det själv.....En som inte höll sig lugn var dock Noren som klunkade i sig öl som det inte fanns nån morgondag, fanskapet hade bestämmt sig för att hålla tal och kände sig tvingad att fylla på i förrådet innan då.....Han klarade dock av sin uppgift med väl godkänt som betyg......Maten var riktigt god, jag svullade dock i mig så jag fick ont i magen, det bjöds på allt från Älgstek, Vildsvinstek, fläskfile till potatisgratäng.....

Vid halv elva åkte vi hemåt, Kling ( som för övrigt var nykter !! ), körde och hans GPS ville tydligen att vi skulle avvika från stora vägen och köra ut på nån kolsvart skogsväg....Kling litade på sin GPS, nu kom vi hem till slut men det kändes som vi lika gärna kunnat hamna i Norge.....Stort grattis till Jonas & Sanna från mig, jag önskar er all lycka!!



Kommentar : Idag när jag körde budbil hamnade jag på det här stället, Hovsta Kumla - Intressant, stället jag lämnade varan på hette Kumla Gården fast den låg i Hovsta!!

Det ryktas.....Att Nån i Kumla vunnit 4 mille på Lotto!!

Det ryktas.....Att Brorsan har blivit mer gråhårig än farsan!!

Det ryktas.....Att det blir 6 lag istället för 5 för första gången i Björken Cup!!

Det ryktas.....Att jag råkade pissa på en tidning jag skulle dela ut idag.....Naturligtvis delades tidningen ut!!

Det ryktas.....Att min brorson Jonathan fyllde 14 idag, han börjar bli stora grabben.....Av mig fick han ett papper med en inbjudan till att gå ut och käka bara han och jag när det passar han var han vill.....Hoppas han väljer en korv med bröd på Sibyllas!!

Det ryktas.....Att mannen som gjort mig mer stolt över att vara svensk än någon annan är på väg mot comeback i Colorado...Peter " Foppa " Forsberg....Finns det någon som helst rättvisa i världen så får Foppa vara frisk nu.....Men förmodligen blir det väl 3-4 matcher och sen samma gamla visa som vanligt!!

Det ryktas.....Att jag har lite samvetskval mot redaktörn på Kumlanytt, jag känner jag inte gjort tillräckligt där på slutet, men situationen är inte som när jag började där och hade hur mycket tid över som helst......Nu är jag en rätt upptagen man!!

Det ryktas....Att ÖSK ser tunnt ut, undre halvan nästa säsong som det ser ut nu!!


Dags att hitta på nåt annat nu, som att göra den där läxan som ska vara klar till imorgon och se om jag får in Espn med som jag ju beställde för några dar sen, dock inte hittat den än.....Over and out!!






Min nya kurs!!

Den här veckan har främst handlat om att få ett hum om hur min nya kurs, Retorik, på universitetet är......En snabb analys efter två lektioner är den att den här kursen förmodligen kommer bli stundom väldigt rolig, men likväl även väldigt jobbig ibland.....Men efter 2 lektioner så känns det som jag känner den här klassen bättre än jag lärde känna min gamla klass i professionellt skrivande under en hel termin......

Idag var väl första riktiga lektionen vi hade och det sparades inte på krutet utan vi skulle direkt upp och stå inför hela klassen och prata om ämnen vi var helt oförberedda inför......Jag är som två helt skilda personer när det gäller att prata inför publik......Ibland gillar jag det och vill göra det, ibland känns det hemskt....

...Idag lutade det definitivt mer åt det hemska hållet, framförallt beroende på att jag inte kände nån där och dessutom var man helt oförberedd och en tredje sak var att jag tyvärr drabbades av en klassisk " svettattack " just innan jag skulle gå upp.....Vi körde en rätt kul lek faktiskt som kan vara värd att prova på nån fest nån gång , ( Det leks alldeles för lite på fester enligt mig ) , ....... vi fick dra en lapp där berättelsens överskrift stod, på min stod det " När jag gick vilse i Konsum "......Sen fick vi dra en lapp där vilket ord som helst kunde dyka upp, jag drog ordet " Garderob "........Nu handlade det om att göra en trovärdig berättelse om när jag gick vilse på Konsum och lyckas få in ordet Garderob i berättelsen under 1 minut, utan att lyssnarna kunde avslöja vilket ord jag lagt in i berättelsen....Nämnas bör att i stort sett hela gruppen samtstämmigt sa Garderob i kör när läraren frågade vilket ord de trodde jag dragit och försökt smuggla in....



Inka riket i Peru, bara en sån sak....

Kände igen 4 ansikten från klassen med.....2 av dem kom från min gamla klass i professionellt skrivande, bland annat en som jag hyser lite agg mot....Fanskapet kommer jämt mellan 2-10 minuter sent, där kan vi prata om nån som har problem att passa tider.....Dessutom träffade jag på en gammal kompis från gymnasiet som gick i parallel klass med mig då, han heter Jonas Hermansson, men jag kallade han jämt för Haraldsson och det tänker jag fortsätta göra nu med......En trevlig typ som jag kom bra överrens med förr i tiden alla fall.....Dessutom var Lökens IF med i klassen.......Egentligen heter han Dennis, men jag kallar han för Lökens IF, alla som är med i Xperteleven vet då vem jag menar.....En klassisk skröna om Lökens IF är att han föddes med två rövhål, huruvida det är sant eller en myt är osäkert och det är väl inget jag kommer undersöka heller direkt!!

På lördag ska jag på bröllop då min gode vän Jonas Sandberg gifter sig, inte helt oväntat har Sandberg nu 2 dagar innan den stora dagen insjuknat i feber.....Vi har sett det förrut hur Sandberg viker ner sig vid stora tillfällen, men förhoppningsvis klarar han av att genomföra spektaklet alla fall.......



Ansikten det finns spänningar mellan....

Sandberg vs Noren = Sandberg anser att Noren har för höga tankar om sig själv och sticker upp för mycket med sina Ösk sympatier!!

Noren vs Sandberg = Noren anser att Sandberg har fått mycket gratis, smeknamnet den välbärgade Sandberg härstammar från Noren!!

Björk vs Noren = Björk anser att Noren alltid kommer undan, sällan behöver ta nåt ansvar om han gjort nåt, hans status som den där söta lille helyllekillen i Ananas frisyr inte är helt välförtjänt!!

Noren vs Björk : Noren anser att Björk smiter undan systemet!!

Gilde vs Puskas = Gilde anser att Puskas ofta är en slöfock som hellre ligger i sin egen soffa än att hitta på nåt!!

Dessa är spänningar som finns, säkerkligen finns det fler att rapportera om, men det får vi ta nästa gång i så fall!!


Det ryktas....Att Jag tröttnat på Pasta Buffen på universitetet!!

Det ryktas.....Att väldigt få Tv sporter slår Handboll, detta sagt efter att ha sett ett starkt Sverige besegra Polen!!

Det ryktas.....Att Magic Ehn jobbat som vikarierande vaktmästare på Trängen i 4 år och således borde kunna jobbet utan och innan, när jobbet nu vart ledigt så blev dock beslutet att söka efter nån helt ny som kunde ta över!!

Det ryktas....Att min hemtelefon har pajat, håller på och köper en ny på Tradera nu, det kan mycket väl bli en telefon från 70 talet!!

Det ryktas....Att jag skaffat ESPN, endast 29 kr extra  månaden för en NHL kanal, billigt!!

Det ryktas.....Att Bäcks pappa Leif aldrig betalar för att se en match, men alltid kommer i slutet!!


Skriv gärna lite mer i gästboken med, enligt mig är debatten bland bloggens läsare en väldigt viktig del av hela bloggen, men nu i slutet har debatten varit obefintlig.....Over and out!!

Resan till England i bilder!!

 

Kommentar : Kl 3 natten mot Fredag gick jag upp för att åka till England över helgen med Yxhult.....3:45 avgick bussen från Weidermans i Kumla.....Alla resenärer var sjävklart ganska trötta och tystlåtna på vägen upp, med ett undantag, mannen ni ser till höger Steamin Andy.....Han hade tydligen gått upp kl 1 för och kolla på hockey och då börjat festa och det fortsatte han med på bussresan dit och framförallt på flygplatsen.....Chockade barnfamiljer och respektabla utlänningar undrade nog vad som föregick när Steamin Andy på ett allt annat än tyst sätt höll hov i baren på flygplatsen 7-8 på morgonkvisten!!



Kommentar : Vi bodde på ett hotell som Royal International och det var utan tvekan det sunkigaste hotell jag bott på.....Så här såg utsikten ut från mitt rum, inte den mest bedårande direkt....Könshår i badkaret, sängar som såg ut och kändes som de kom från en rysk millitärförlängning och en frukostbuffe som var allt annat än god gör att helhetsintrycket från hotellet blir lågt, mycket lågt!!

 

Kommentar : Som om inte detta var nog så gjorde personalen där sitt bästa för att sänka nivån ytterligare....Eftersom vårt lyse på rummet inte fungerade så ringde vi och klagade till receptionen så de fick skicka upp en vaktmästare......Det första fanskapet gör är att sparka ut min sjuttis som står på golvet så att nästan allt rinner ut, han låtsades sen om som han inte sett vad han gjort.....Jag orkade inte börja tjafsa om det heller för var väl inte så smart att lämna en  öppnad flaska stående på golvet!!

 

Kommentar : Den totala motsatsen, Stillfors sittande bredvid en engelsk gentleman, till höger Andre, Pontus, Ness och Hatte!!

Jag lyckades dock spela av Steamin Andy pengar till en ny flaska, väl nere i butiken för att inhandla denna så stod Stillfors med ungefär 100 små mynt som han hävt upp på disken som han tydligen ville växla till en 5-punds sedel, ett under att dem inte slängde ut han.....Efter buffe, som kostade mer än den smakade så drog vi ut på stan en runda......Jag är en ganska trevlig person om jag får säga det själv och jag försökte behandla alla bra som jag mötte på resan......Med undantag av 2 personer som vi träffade ute denna kväll.....Dem kom fram och ställde massa konstiga frågor som " What are you doing here " och " Where are you staying "......Jag minns inte hela samtalet men blev irriterad och slängde ur mig " Your country suck " följt av ett " You suck ".......Dessa två personer som jag stod 1 meter ifrån och förolämpade ansikte mot ansikte var dock civilpoliser.....Att de hade stora snäckor i öronen och kom ut från en piketbuss 2 min innan var inte tillräckligt för att jag skulle göra den kopplingen......Steamin Andy insåg dock att jag missat de var civilpoliser och räddade mig ur situationen i sista stund, annars hade det totala fiaskot varit ett faktum.....Nämnas bör även att jag råkade låsa ute mig själv från rummet endast iförd kalsonger, när alla lagkamrater lämnat hotellet!!

 

Kommentar : Andre ( till vänster ) och Pontus ( till höger ) är två spelare som kom till Yxhult inför årets säsong så kände dem knappt alls, men jag lärde känna dem bättre på resan och de var riktigt trevliga killar som var av det rätta virket!!




På Lördag var det match, den här positionen hade jag på Upton Park.....Nästan längst upp till vänster på ena långsidan.....34000 såg Arsenal enkelt besegra hemmalaget West Ham, lite tråkigt att det inte blev en mer spännande match, men det var verkligen stor klasskillnad, det såg ut ungefär som ett allsvenskt lag mötte ett div 1 lag......Vi om tillbaka rätt sent till hotellet, tror hon var nästan halv tio, men blev ändå en väldigt kul kväll ihop med främst Andre och Pontus ......Vi spelade kort om att utföra pinsamma uppdrag, eller spelade och spelade vi drog kort så det var bara tur det handlade om.......Självklart förlorade jag då nästan hela tiden.......Uppdragen jag fick genomföra var att 1.  springa två varv i kalsonger runt hela våning 6 samtidigt som jag sjöng nationalsången ( och det var en stor våning ), knacka på en okänd dörr i kalsonger och fråga om " is this the laundry room ".....3. Knacka på 3 okända dörrar i kalsonger och fråga om jag kunde få låna toaletten......Pinsamt var bara förnamnet, men riktigt kul hade vi!!



Kommentar : Denna bild symboliserar en sak som jag har väldigt svårt för med London, trängseln......Jag har varit i London några gånger nu och all trängsel, stress och stora avstånd vart man än ska gör att det inte direkt är min favoritstad!!

Jag kan även konstatera att min engelska blir sämre och sämre......Jag hade trots allt VG i engelska i skolan och det var inte länge sen jag kände mig rätt vass på engelska och inte hade några större problem att genomföra ett normalt samtal.......Men denna resa visade att jag tappat massor, exempelvis när vi betalat dricks under lördagen då vi käkade och jag skulle påtala det så sa jag " We Laid some drinks there "........Översatt = Vi satte på några flaskor där borta...

....En stundtals kul resa med många roliga minnen, men i slutet längtade jag hem till min säng, min dusch och vardagen här hemma!!



Kumlanytts frågesportsmästare, det är jag!!

Efter att ha hört frasen " Du hänger inte med ", en gång för mycket från redaktörn så beslöt jag att anordna Kumlanytts frågesportsmästerskap.....Efter visst trixande med att hitta ett speldatum så kunde vi idag samlas för att äntligen göra upp...

..Redaktören började ruskigt starkt och kändes oslagbar när han på den första frågan namngav nån ungersk kompsitör från medeltiden, eller vad fan det var.....Efter några varv fick dock redaktören ett telefonsamtal som höll han borta i 3 minuter, när han kom tillbaka möttes han av en chock.....Jag hade gått från 0 till 5 pluppar efter 5 raka rätt...

..Efter det släppte jag aldrig greppet, visserligen hade jag problem med att svara rätt på ämnet naturvetenskap, men det löste sig det med till sist och mycket rättvist kunde jag i ett startfält på 5 deltagare ta hem segern som Kumlanytts frågesportsmästare!!



Kommentar : Uppgivna deltagare när jag tar ännu ett steg närmare segern!!

Det ryktas.....Att jag hade en bra trend här i veckan.....Först kraschade jag bilen i en snövall ( som går att läsa om i föregående inlägg ), sen fick jag p-böter på 600 vid Universitetet, för att igår följa upp med att slarva bort mina husnycklar.....Gick och letade i 30 minuter i hela lägenheten, inklusive mina fickor på byxorna......Flera timmar senare när jag gett upp hoppet om att hitta nycklarna låg dem i mina byxfickor, hur fan gick det till??

Det ryktas....Att Thomas är på väg till Bobby!!

Det ryktas....Att jag åker till England om prick 5 timmar och 13 minuter!!


Därför är det nog dags att avsluta här....Vår buss går från Weidermans kl 3:45, fan vad kul tid.....Känner jag mig själv rätt så kommer jag inte kunna sova på bussen för det kan jag aldrig, såvida jag inte är full.....Åker dit med Yxhult och vi är där till Söndag, matchen som vi ska se blir West Ham - Arsenal....Mitt tips, 1-2......Sist jag åkte till England slängde tullpersonalen alla mina hygienartiklar i en soptunna samtidigt som de stod och skrattade.....Jävla grisar....Det missödet kommer jag inte råka ut för nu, vi får väl se om det blir nåt annat istället......Oi, Oi!!

Sandbergs svensexa!!

I lördags så var det då dags för en dag jag sett fram emot länge, Jonas Sandbergs svensexa.....Det blev en grymt kul dag som man kommer minnas länge, här följer uppdateringar om Lördagen den 8/1...

Vi samlades 9:30 på torget en förväntansfull skara på 9 personer....Nu var det dags att kidnappa fanskapet, efter att ha samlat in 200 från varje person som skulle täcka kostnaderna för Sandberg under dagen gick vi i enad front iväg mot " Slottet " där den välbärgade Sandberg satt och tryckte......Vi smög upp för trappen, lika mjukt och smidigt som ett gäng katter.....Jag skickade ett kort sms till Susanna med frågan " var är han ?? "......En dryg minut senare kom svaret....." I tv-rummet ".....Nu var det slut på väntan, Sandberg skulle plockas, adrenalinet var vid kokpunkten......Jag hade förmodligen kunnat springa genom en vägg om nån bad mig....

   

Kommentar : Gänget samlat på torget, innan marschen mot Sandberg påbörjades....Till höger : Efter att vi plockat Sandberg på väg mot första aktiviteten!!

Dörren slets upp, .......Ingen Sandberg i Tv-rummet dock, vi fortsatte in mot datarummet och där stod han den jäveln......Noren och jag rusade mot han med våra rånarluvor, Sandberg såg chockad ut.....Jag var beredd på att brotta ner fanskapet, surra armar och ben och bära iväg han......Men uppslutningen bakifrån var lite dålig.....Det var bara jag, Noren och Bäck som sprang mot han....resten kom gående, det såg ut som de var på väg till en tebjudning...Alla fall Sandberg var infångad, vi klädde på han de fulaste kläder vi hittat på Myrorna veckan innan och åkte iväg!!

 

Kommentar : Tävlingen i 4-hjuling blev grymt kul!!

Första aktiviteten var tävla i 4-hjuling ute på landet hos nån bonde som Noren kände......Han hade gjort upp en bana alla fall och alla fick köra 2 varv var och den sammanlagda tiden klockades.....Bäck var först ut, det såg ungefär ut som det var från " en annan del av Köping " som körde......Bäck och Kling delade inte helt oväntat på sistaplatsen....Den största floppen var ändå bonden själv som skulle glänsa när vi andra kört och visa hur det skulle gå till, den grisskära bonden imponerade dock inte på någon.....Grymt kul var det att köra alla fall och följa alla andra!!

  

Kommentar : Så här blev ställningen.....Till höger, det grillades korv också!!

Efter det drog vi oss in mot Örebro, Sandberg var ju självklart tvungen att förtjäna att få hela dagen betald, så han fick ta och utföra lite uppdrag nämligen dessa....



...Uppdragen läses upp!!

Inte nog med att Sandberg såg ut som en estlänsk uteliggare, han luktade för jävligt med eftersom han var tvungen att ha 2 råa aborrar i fickan......Uppdragen flöt dock på i strid ström, porrförsäljningen var dock ytterst tveksam......Ett äldre par köpte den för 10 kr , 20 kr var ju gränsen och det såg mest ut som det var gubben som ville ha den, fast han gav pengarna till sin fru.....Här följer ett av de uppdrag som genomfördes...



Kommentar : Sandberg vs Stadsbuss!!

 

Efter utförda uppdrag drog vi till relaxen i Gustavsvik, det var grymt skönt att få komma in i ett tropiskt klimat med bubbelpool, bastu och varmt bad efter att ha varit ute och flängt i kylan en hel dag.....Var även fascinerande att se hur ett gäng grabbar mellan 27-33 år förvandlades till 12-13 åringar när vi hamnade bland alla vattenatrtaktioner......Var där till halv 8, sen vidare till O learys där vi bokat bord, ett ställe jag var kvar på till 11 sen åkte jag hem för skulle jobba kl 8 nästa dag.......Men en riktigt kul dag var det, det tyckte nog alla inblandade!!



Kommentar : Kl halv 8 på söndagen körde jag i diket, jag trodde det skulle bli bärgare men vid 5 tiden drog vi upp bilen med hjälp av Puskas farsas urstarka Mitsubishi!!

Kl 8  på söndagen skulle jag börja mitt nya extrajobb inne i Örebro, osäker på om jag låg under 0,2 %, dagen efter så tog jag en skogsväg till jobbet istället för den vanliga större vägen......Det var dock ett stort misstag......Det var fruktansvärt halt och jag kanade av......Ångesten, stressen och hopplösheten jag kände efteråt var fruktansvärd......Min telefon var död, det var inget hus inom 400 meter och hur fan skulle jag ta mig till jobbet nu??

Fick låna telefon av en väldigt överraskad bonde som jag väckte, det kändes som det var mitt i natten, men klockan var halv 8.....Ringde farsan som fick komma och skjutsa in mig, en halvtimme försenad blev jag.....Jobbet hade potential att kännas bra framöver, självklart var det mycket att hålla reda på, men det fanns ljusglimtar med...

...Vid halv 12 drog han jag körde med tydligen och jag fick köra ut resten av tidningarna själv......Jaha, själv första dagen, hur fan ska det här gå??........I början yrade jag runt som en vilsen höna, men efter nån timme fick jag låna en GPS och då blev det självklart mycket lättare.....En gata som förvillade var dock Ånäsgatan som jag åkte runt och letade efter ett jävla tag trots GPS, när jag äntligen hittade Ånäsgatan och skulle gå in i trappuppgången så var portjäveln låst och gick inte att få upp.......Det var nån som hette Bengt som skulle ha tidningen så jag började ropa hans namn utanför porten frusterad och bitter över att ha åkt runt och letat en massa och mötts av en låst port......Bengt svarade dock inte så jag fick lägga hans tidning utanför porten...

....Och bilen den fick vi upp trots at den var djupt nere i snön , jag får tacka Loden, Puskas, puskas farsa och min egen far för hjälpen.....Nu ska jag snart på möte med Kumlanytt och senare idag ska jag göra en läxa till imorgon....Tjing!!

Polisfiaskot + Bloggen granskar!!


Tidigare idag runt 14 var jag på väg ner mot Kumlahallen för att prata lite med en av kommunens största profiler Esso Engwall om Prästgårdskogens SK som jag ska skriva en artikel om senare ikväll eller imorgon.....Denna klubb existerade på 50-talet och ägnade sig åt fotboll, pingis och cykelspeedway.....Prästgårdskogen heter alltså det område jag bor i nu och jag tror fan att Esso har bott här hela sitt liv.....

...Alla fall, jag kom åkande med bilen vid A-jouren och skulle svänga vänster i fyrvägskorsningen mot Kumlahallen.....Drygt 30 meter innan svängen ser jag en polisbuss som står till höger i korsningen.....Jag får halvt panik eftersom jag inte har nåt bälte på mig och blir rädd att poliserna ska upptäcka det så börjar fladdra med högerarmen för att hålla för, i tron att det ska se ut som jag kliar mig, men det såg nog mest ut som jag var psyksjuk....Samtidigt trycker jag på gasen istället för bromsen inför svängen, allt för hinna därifrån så fort som möjligt......Det hela slutar i fullständig katastrof...




Kombinationen av  en flaxande höger arm, foten på gasen istället för bromsen, halt underlag  gör att jag åker rakt fram istället för att svänga och åker av vägen mitt framför piketbussen!!

Som tur är så finns det en stor snödriva som tar emot som jag dunsar in i, annars hade jag kanske brakat rätt in i det hus som stod 10 meter bort......Panikslagen sliter jag på mig bältet för jag är säker på polisen ska komma stormande bakifrån och slita upp dörren....

...Men det gör dem inte, en titt i backspegeln visar att dem står bakom mig cirka 10 meter, men ingen polis är ute eller på väg ut ur bilen.....Jag backar loss och åker därifrån, polisbussen åker efter, jag är helt säker på att de vill prata med mig så förväntar mig att de ska följa efter när jag svänger vänster in mot Kumlahallen, cirka 200 meter från olycklsplatsen.....Men det gör dem inte, istället trycker de på gasen och fortsätter rakt fram......Hela jag andas ut.....Det är ett sånt fiasko att det inte ska kunna inträffa, men lyckligtvis gick allt bra den här gången!!

 

Kommentar : I måndags åkte Sverige ur J-VM efter att som vanligt ha varit sämst när det gäller......Det är tråkigt att svenska J-VM lag skaffat sig en vana att vara det.....Jag såg matchen hemma hos Sandberg och jag anade vart det barkade redan innan match eftersom Sandberg ger otur i idrottsammanhang.......Jag tror aldrig Sverige vunnit en match i något sammanhang som vi sett ihop......Till höger ser vi biljardbordet på Kumlanytt, redaktören är enligt egen utsago fortfarande obesegrad där!!

Nu håller jag på att komma in i en sån här period när det känns som väldigt mycket att göra igen......Jag börjar en ny kurs på universitetet om en dryg vecka, redaktören vill att jag ska börja jobba mer permanent på Kumlanytt och dessutom ska jag börja jobba extra på ett budbilställe med start söndag kl 08:00......Varningsklockorna ringer redan, jag kan inte tacka ja till allt, utan jag måste välja lite....

Budbilsjobbet verkar på förhand kul, men det tyckte jag  att Poståkeriet med verkade vara innan jag började köra budbil där, det var dock ett rent helvete, det klart stressigaste jobb jag haft.....Men det här verkar mer soft så jag är förväntansfull inför hur det kommer kännas......Sen i hur stor omfattning det blir får vi se, 1 dag i veckan ungefär skulle vara lagom känner jag....Förhoppningsvis kan jag lösa det så jag kan kombinera plugg, kumlanytt och det här nya budbilsjobbet......Men det viktigaste som jag känner nu är att jag inte tar på mig så mycket att göra så jag mår dåligt av det!!

 
Bloggen granskar.

För drygt 2 veckor sedan så åkte Joakim " Kimboll " Zetterman  iväg till Thailand.....Den första dagen har några bekanta meddelat hem att de träffade Joakim " Kimboll " Zetterman på plats, men efter detta upphör alla livstecken från Zetterman....

....Under snart 2 veckor har ingen hört ett knyst från han och såväl vänner som hans egen mor har visat oro för vad som egentligen hänt.....Bloggen granskar vet att Joakim " Kimboll " Zetterman åtagit sig att utföra bilreperationer svart vid vissa tillfällen....Ett av dessa tillfällen var när han hjälpte Mikael Noren vilket fick till följd att Norens hjul höll på att lossna en dryg vecka senare...Noren hävdade dock utåt sett att allt var en slump, men ingen rök utan eld som det heter...

...Kan Zetterman ha varit inblandad i fler reparationer där hjulen nästan lossnat?? Kan det vara så att någon tagit chansen på plats i Thailand att röja Zetterman ur vägen?? Eller är det helt enkelt Zetterman som valt att försvinna självmant??.....Frågorna är många, ingen vet i nuläget vad anledningen är till att Joakim " Kimboll " inte gett ifrån sig ett enda livstecken på 2 veckor!!



Kommentar : Joakim " Kimboll " Zetterman, här ståendes till vänster i blåvitt skjorta är spårlöst försvunnen!!

Det ryktas.....Att Klingen tar 125 kilo i bänkpress!!

Det ryktas.....Att den person som är försvunnen i Örebro som det stått så mycket i tidningar om, är/var lärare på min kommande kurs....Olustigt!!

Det ryktas....Att det kommer minst 2 bussar med supprtrar till Kumla imorgon från Norrköping när Vita Hästen kommer på besök när allettan i hockey har premiär!!


Det blev ett riktigt långt inlägg det här, men nu måste jag vidare......Tjing :)

Året 2010!!

Har en lång dag bakom mig, jobbade för första gången på flera månader på gruppboendet  mellan 7-15, kändes ju självklart ganska ovant eftersom det var ett bra tag sen, men det funkade bra ändå......Det här var nog mitt sista pass där tippar jag på eftersom dem ska göra om organisationsmässigt snart, något som kommer slå hårt mot alla vikarier.....Lite synd faktiskt för har trivts bra där, personalen är hyfsad, tiden går fort och vissa dagar kunde vara riktigt mysiga, speciellt kvällar och nätter när man gick runt där ensam och klurade....Men daglig verksamhet som finns där kommer jag inte direkt sakna, fy fan vad tråkigt det var där och skulle jag ha heltid där tror jag på fullaste allvar att jag skulle bli psyksjuk!!

 Efter det drog jag in till Örebro då Yxhult bokat 3 badmintonbanor i Backhallen.....Vi var 7 st som ställde upp och alla mötte alla i matcher först till 15......Jag hade höga tankar om mig själv inför turneringen och första matchen blev också en vinst, i andra matchen mötte jag den legendariske veteranen Pelle.....Det blev en match som jag misstänker kan komma att traumatisera mig för lång tid framöver......Pelle inte bara vann, han utklassade mig fullständigt och vann med 15-0, jag tar det igen....15-0!!

  

Kommentar : Det blev 4 vinster och 2 förluster i badmintonen, men matchen mot Pelle var svår att smälta....Till höger, min bror kom hit och snodde några böcker jag fått i julklapp...För övrigt måste jag skaffa mig en hyfsad kamera, det här funkar inte!!

Nu bör det sägas att Pelle, den lille råttan, var riktigt bra på badminton och man får bara poäng som räknas i egen serve......Men några bollar borde jag ändå fått....Men han slet som ett djur för varje poäng, det var tydligt att han ville ta chansen att trycka ner mig ordentligt när han hade chansen efter alla dessa år som jag plågat han med mina hånfulla kommentarer.....Det var nästan som  det var nåt mer än själva badmintonmmatchen som stod på spel för Pelle......Bäst av alla var dock tränaren Jörgen, han var riktigt vass och vann överlägset, men han tog jag poäng mot alla fall.....

....Imorgon är det schemat ganska späckat med, men det är bara skönt.....Har mest legat som en strandad val i soffan nu i nån vecka, man blir fort förslappad om det inte finns så mycket att göra, så bara skönt att ha lite grejer inbokade!!



Kommentar : Detta bjöd Jakobssons på när vi firade nyår.......Var ett ganska lugnt firande ihop med 6 vänner, enda gången det höll på att spåra ur var när alla gick ihop emot mig när vi körde frågespelet Buzz....Så jävla fegt!!

2010 är som sagt över, här bjuder vi på....

Årets roligaste dag : När jag kommenterade Piraterna - Indianerna direkt i radio, var grymt kul och gav en enorm kick, tyvärr har det inte blivit några fler matcher efter det trots att vi siktade på det!!

Årets roligaste fest : Min 30 års fest, trevligt sällskap, glatt humör och roliga lekar....Dock var väl presenterna sådär, av Bäck exempelvis fick jag en begagnad DVD med Papphammar!!

Årets besvikelse : AIK, Indianerna, Örebro Universitet!!

Årets bästa Tv Program : Lite sällskap på kanal 5 med Filip och Fredrik!!

Årets ( årtiondets ) jobbigaste period  : Jenny.

Årets framsteg : Min relation med min syster, det kändes spänt och onaturligt under en längre period mellan oss, men de senaste åren och framförallt i år har det blivit mycket bättre, något jag gläds över!!

Årets biljakt : När jag blev påkörd i rondellen vid Carlbarks av en idiot som försökte fly......Han hade nog 250 meter som mest i försprång och jag trodde det var kört, men jag tog in och efter cirka 5 minuters jakt,  och däckskrik som jag bara hört i filmer innan, fick jag stopp på fanskapet!!,

Årets låt : September, mikrofonkåt!!

Årets preskiberade kväll : Min och Bäcks sista kväll i Västervik!!

Årets bästa skribent : Markus Birro!!

Årets smeknamn : Den välbärgade Sandberg, Odensbacken Hillbillys ( Kimboll och Noren ), Steamin Andy!!

Årets kunde gått åt helvete : När jag lät mig provoceras och började veva ensam mot ett gäng på 6-7 idioter.....Var väl inte så jävla smart, men klarade mig med tanke på omständigheterna bra!!

Årets stad : Göteborg!!

Årets tankeställare : Båtkyrkogårdsdokumentären från Bangladesh...Ibland får man sig en riktig tankeställare över hur orättvist livet är, detta var en sån stund!!

Årets nyårslöfte : Börja passa tider bättre.....Har väl blivit en förbättring sen jag gav det för nån månad sen, men det kan bli mycket bättre än!!

Årets mest skräckfyllda resa : När jag red på en Islands häst som började galoppera utan fövarning.....Frågan är om jag nånsin varit så rädd??

Årets familjebedrift : Farsan är 67 år och håller hög klass i pingis än, mamma är 62 och har ändå inga problem att hänga med i tuffa gympass.....Är stolt över mina föräldrar!!


Där har vi en summering av året som varit, skulle kunna fortsätta med 10 kategorier till men vill vara pigg till imorgon så ska lägga mig nu....Tjing!!