Seriepremiären avklarad!!

Då är säsongen igång på allvar, igår hade vi nämligen seriepremiär hemma på Hällabrottets IP mot Adolfsberg.....Matchen slutade 2-2 efter att dem kvitterat med drygt 10 min kvar.....Tycker vi gör en ganska hyfsad match, Adolfsberg kommer hålla till på den övre halvan av tabellen, det är jag ganska säker på......Dem var snabba och tekniska medans vi var tyngre och starkare och sett till spel och chanser får nog oavgjort ses som rättvist.....

....Personligen ger jag mig själv godkänt....Jag började lite halvdant och slog bara iväg bollen när jag fick den, det var en kombination av premiärnerver och överdriven respekt för motståndet......Men efter ett tag kom jag in i matchen bättre och även det inte var någon av mina bättre insatser spelmässigt sett så sprang jag väldigt mycket hela matchen!!

Nu har vi Hallsberg hemma på fredag nästa match!!

I skolan den här veckan och de veckor som är kvar av terminen så handlar de flesta lektionerna om idrott, vilket jag naturligtvis inte har något emot.......I måndags hade vi pingis och orientering....I går var det löpning i skogen och idag hade vi tennis och badminton i Backahallen....

....Orienteringen i måndags var oväntat kul, jag tänkte ta det lite lugnt men min tävlingsinstikt kom fram så fort jag fick kartan i handen.....Förutom att jag sånär höll på att sjunka ner i ett gyttjeträsk i den djupaste snårskogen och springa utför ett stup så gick det ganska bra!!

Idag hade vi som sagt badminton och tennis, några ur klassen skulle hålla i lektioner men som vanligt var det många borta från klassen och ingen lärare där så dem ställde in det......Är det något jag saknar i vår klass så är det en sportig kille som kan ge mig lite motstånd när det gäller sport......Tjejerna i klassen är duktiga på mycket, men det skiljer lite för mycket mellan dem och mig när det gäller sport för att det ska vara kul!!

Imorgon är det Valborg och då ska vi som vanligt hjälpa till uppe i Yxhult.....Dem har ju brasa, fiskdamm, pilkastning och allt möjligt där.....Det ger mycket pengar till klubben Valborg, men nu är det fan dags att vi A-lags spelare får se röken av dem pengarna för vi har fan inte gjort ett skit på alla fall 2-3 säsonger.....Vet inte vart alla pengar tagit vägen som vi dragit in de senaste åren!!

Igår så fixade jag och Jenny med stadsorienteringen hemma hos henne....Det kändes sådär mellan oss för nån vecka sen, men nu känns det bättre.....Vi har verkligen kul ihop när vi umgås.....Tycker jag alla fall kanske ska tillägas, frågan är väl om hon tycker likadant Ha Ha!!

Det ryktas.....Att det var 5033 på premiären som Indianerna vann med 59-37 igår......Känns jävligt kukigt att missa en sån match och fler kommer jag missa eftersom vi spelar ofta på Tisdagar.....Än en gång 5033, såna siffror var det länge sen Indianerna var i närheten av!!

Det ryktas.....Att skattefifflaren Sandberg äntligen avslöjades då han en längre tid försökt blåsa CSN på pengar.....Nu får han betala tillbaka 8000, för en hederlig medborgare som mig så känns det skönt att se att de som försöker lura staten åker dit!!

Det ryktas.....Att alltfler anser att Kimboll mer och mer har utvecklats till en gubbe!!

Det ryktas.....Att Noren hade fick nära kontakt med en gammal död bekant på en efterfest i Lördags natt......Noren uppges ha varit skakad av händelsen resten av helgen!!

Det ryktas.....Att jag kanske ska åka till Milano, Italien i sommar då det är en Yxhultare som har gratis boende där i en hel månad!!

Det ryktas......Att Jenny nobbade speedwayfantomen Fredrik Lindgren när han för några år sen stötte på henne!!

Veckans Youtube.



Kommentar : Några djur visar lite känslor för varann!!



Kommentar : Det här är nog den värsta krasch jag sett!!

Nu ska jag ta en dusch, fixa lite mat och sen ringa några samtal om en del ouppklarade affärer....Sen får vi se om vi skiter i träningen idag och kollar Helsingborg - AIK istället....Tjing!!

Mr Björk återvänder!!

Efter en kortare periods uppehåll pga vissa personliga problem så återvänder jag nu till min blogg......Det är Söndag, klockan är 11:03 och solen skiner och fåglarna kvittrar där ute.....Idag ska jag unna mig att åka och sola i Kumlahallen....Ibland kan det gå väldigt länge mellan att jag solar, men nu är jag inne i en sån där period då jag solar ungefär en gång per vecka.....Sen halv 5 tror jag det är har vi träning med Yxhult inför seriepremiären som är på Söndag......Jag ska åka dit  mest för att se om min skinnflåda fot håller, kändes inte överdrivet bra på förra träningen faktiskt......En kort resume av veckan som varit!!

Tisdag : Känner mig nere i källaren under dagen för en sak.....Vanligtvis när vi har match så lyckas jag alltid koppla bort alla andra tankar än själva matchen, men inte här och jag känner mig okoncentrerad bara minuter innan matchstart......När domaren blåser igång så släpper dock det mesta....Vi möter Rynninge i cupen och har 2 bonustraffar för vi är 2 divisioner under dem.....Sätter en av dem och efter 5 min gör vi 2-0 efter en riktig häxpipa i krysset från 35 meter.....Resten av matchen blir en stor press från Rynninge, men vi sliter som djur över hela planen och lyckas hålla undan till vinst med 2-1.......Det är Yxhult i ett nötskal, ju bättre lag vi möter, desto bättre är vi själva......Nu möter vi Forward i nästa omgång.......Efter matchen är mina fötter helt jävla skinnflåda, de ser ut som ett babianarsle.......Den stenhårda planen och 90 minuters springande har gjort sitt!!

Onsdag : Läxor, ärenden, soffliggande!!

Torsdag : Minns ej, som så ofta lediga från skolan alla fall!!

Fredag : Bäck ringer och vill gå ut.....Har inte alls planerat det men va fan kan väl lika gärna haka på då istället för ännu en trist hemmakväll......Han kommer hit och senare kommer även Noren och Anna förbi och även Andy......Känns som en hederlig ute kväll vi ofta hade förr.....Vi går till Hotellet väl där är det något fler folk än det var i mitt kök innan vi gick därifrån......Blev en rätt kul kväll ändå, jag har roligt istället för att ligga i min ensamhet och tänka dåliga tankar som varit fallet tidigare i veckan!!

Lördag : Blir en lugn dag......Ser Man Utd vända 0-2 till 5-2 mot Tottenham.......Ser Emil Sajfudinov imponera enormt i årets första GP från Prag i speedway.....Vem kan tro att han är 19 och att det var hans första GP-tävling??

Såna här dagar när vädret är så fint så saknar jag Hobbe extra mycket......Att ta en promenad och sen bara sätta sig ner på nån bänk eller gräsplätt med han liggandes bredvid sig......Har man växt upp med en hund som man älskar som varit med från man var ungdom till nu i vuxen ålder så känns det som en del av en själv försvinner när han går bort!!

Blir inga bilder idag.....Den där jävla kamerans batteri dör ju fan på nollstund direkt, måste kolla upp det för så här kan det fan inte vara!!

Det ryktas.....Att Noren bara åker ut och fiskar med personer med bra båtar nu för tiden och därmed nobbar bland annat en bitter Sandberg!!

Det ryktas.....Att Anis och hans far försökte få upp en lampa i köket igår i 30 min, dock utan att lyckas!!

Det ryktas.....Att Bäck nu känner att " suget till fotbollen börjat komma "......Har vi hört det förrut vid den här tidpunkten på året??

Det ryktas.....Att det kostar 500 att laga den kraschade veterancykeln från förra helgen....Satans helvete!!


Innelistan.

1. Hittade min favoritskiva, Arctic Monkeys debutalbum " Whatever they say i am, im not " , som varit försvunnen i över ett år.....Tack för det!!

2. GP-speedway.....Heligt på 24:a på Lördagskvällarna!!

3. Zlatan bort från Inter - Jag gillar Inter, men det känns som han är färdig med Italien nu och även om Marcus Birro tycker annat så är väl inte den italenska ligan världens hetaste som det är nu direkt!!

Utelistan.

1. Saker som inte sker.

2. Anmälningarna till vår stadsorientering - Har bjudit in alla vänner jag pratat med och satt upp flera lappor runtom i Kumla, ändå så har det knappt kommit in en anmälning....Dåligt.....Det här blir ju en kul tävling som dessutom är helt gratis, varför anmäler sig inte folk??  En tidningsartikel som kommer i N.A i nästa vecka kanske kan ändra på det!!

3. Min klippning - Först en luggklippning hos frisör, sen klipper morsan det övriga för att jämna till det lite, sen klipper jag för att försöka få det bättre......Nej det här vart ingen höjdare, bara låta det växa ut lite och hoppas det blir bättre nästa gång!!


Veckans youtube.




Kommentar : Den där jävla bortkomna Rickard Palm!!


Kommentar : En usel skytt och det känns bara bra, här vill vi inte se några djur skjutas!!

Nu ska jag gå upp....Klockan har passerat 12......Frukost, Text TV och diska står på menyn härnäst....Tjing!!


Uppehåll!!

Bloggen tar ett uppehåll på minst 10 dagar pga en kombination av skrivkramp och livskris......Varför, när, hur??




Söndag!!

Har inte skrivit på en vecka nu, anledningen är att jag inte haft lust att göra nånting överhuvudtaget.....Har kännt mig ganska dämpad.....Jag tror jag vet varför, men det behåller jag för mig själv.......Igår så masade jag mig iväg till Puskas alla fall som hade bjudit in till grillning......Jens och Liselotte var där och det var kul att träffa dem, det sker alldeles för sällan.....Vi kollade på Robinson, NHL Hockey och spelade nåt spel där man skulle imitera ord och personer.......Lyckades faktiskt glömma att jag inte kände mig så uppåt under kvällen, tror faktiskt inte jag träffat Jens och Liselotte sen i höstas och det var trevligt som alltid att träffa dem!!

Efter det gick jag och BuffelGilde till hotellet.......Gilde fick den lysande iden att han skulle skjutsa mig på min cykel från 40-talet, trots att jag var mer än berusad så tyckte jag det var en dålig ide, men satte mig alla fall på pakethållaren.....Det höll några kurvor sen sa det smack......220 kilo hade gjort sitt, cykeln vek sig på mitten.....Helvete också, det sista  farsan sa innan jag lånade farmors cykel var att " kommer du inte hem med den eller har sönder den slår jag ihjäl dig "-.......Jag undrar hur han reagerar när han går in i garaget och upptäcker den deformerade massan av stål som en gång såg uu som en cykel??

Väl på hotellet var Eva och Jimmy där faktiskt, de hade nån avslutning för hockeyn......Jag hade för övrigt på mig en Svensk landslagströja från VM 1994, Trekvartsbyxor och röda adidas-skor.......Nog om det, nåt som är bra med att ha utvecklats till halvalkoholist alla fall är att man sällan vaknar bakfull nu för tiden, jag minns vilket helvete det kunde vara förr då man ofta var helt utslagen, så är det sällan nu.....Alltid nåt!!

Idag måste jag göra lite läxor som jag skjutit upp hela helgen.....Imorgon är det skola igen efter 2 veckors praktik, tydligen ska de här sista 6-7 veckorna handla mycket om sport och bollspel......Det tackar vi för......Känns dock tråkigt att jag och Jenny träffats så lite under praktiken, har saknat henne och har blivit ledsen över att hon inte vill träffas mer när vi är lediga!!

Igår hade vi också första träningen uppe på Yxhults gräs, fan va skönt det var att springa ut på gräs och spela fotboll istället för gruset......På tisdag har vi Rynninge i cupen och om en vecka är det seriepremiär!!

Det ryktas......Att Loden och jag funderar på att börja på innebandy till nästa säsong.....Ekeby sägs vara en lämplig adress....Ska det gamla radarparet återuppstå??

Det ryktas......Att Liselotte förstör många pars drömmar!!

Det ryktas....Att Puskas är en grillmästare med klass!!

Det ryktas......Att jag anser att det är lite respektlöst och komma hit oanmäld och ringa på halv två i natten, oavsett om man heter Noren och har med sig ett par öl!!

Det ryktas......Att det suger att det återigen är 3 engelska lag i Semifinal i Champions League.....Pengarna styr......Heja Barcelona, hata England!!

Saknar min hund Hobbe väldigt mycket, jag har inte vant mig vid att han är borta än........Jag förväntar mig än att mötas av en viftande svans när jag öppnar dörren på V. Bangatan 4........Saknar promenaderna med han, att klia han, att busa med han, att bara ha Hobbe runt sig....Det känns tomt hemma hos morsan och farsan utan han!!

    

Kommentar : Innan träningen i Lördags var vi uppe och krattade planen......till vänster ser vi den självkritiske veteranen Pelle....Till höger ser vi en kille med enorm arbetskapacitet, vare sig han har en fotboll vid fötterna eller kratta i näven!!

   

Kommentar : Jag pririterar stenhårt arbete vad det än rör sig om, till höger min lagkamrat Filip Flink defensiv innermittfältare i Yxhult!!

  

Kommentar : Även styrelsemedlemen och förre spelaren Svalle hjälpte till genom att åka runt och platta till planen.....Till höger, efter träningen bjöds vi på mat, det var vi värda efter det hästjobb vi lagt ner!!



Kommentar : Så här ser lappen ut om Jennys och min stadsorientering.......Det har ramlat in några anmälningar, bland annat ska Puskas och Loden springa ihop, men det får gärna komma ännu fler!!

Topp 3 öl at the moment.

1. Sofiero - Enkel och god!!

2. Sjukommatvåan - Stark och god!!

3. Carlsberg, grön - Klassisk och god!!

Topp 3

1. NHL slutspelet - En ren njutning för en sportfantast som mig....Lets go Rangers!!

2. Gå ut på gräs - Skön känsla!!

3. Luleå Hockey - Bröderna Abbot klara, tack för det!!

Flopp 3

1. Frågor som inte ger de svar man hoppats på!!

2. Det faktum att jag var tvungen att installera om datorn så alla låtar försvann!!

3. Saker som inte sker!!

Nu får det vara nog.......Dags att hoppa in i duschen och dessutom ta lite frukost, Tjing!!


Back in buisness!!

Datorn är fixad......Visserligen är jag 400 fattigare och alla filmer och speciellt låtar jag hade är borta nu eftersom datorn var tvungen att ominstalleras, men nu har jag en dator igen alla fall......Känns dock surt med låtarna, jag hade samlat på mig en riktig samling med stänkare som jag gillade men nu är de borta och nu får man ju inte ladda hem musik längre!!

Det ryktas......Att Puskas satt apatisk och bara stirrade med tom och glansig blick i Fredags på hotellet!!

Det ryktas......Att Andre blev utkörd från Andy i Fredags!!

Det ryktas....Att jag inte var så löpstark som jag trodde i Fredags kväll!!

Det ryktas....Att AIK vann  andra raka med 1-0, nu borta mot bondgänget och skrävlarna i Kalmar....MFF next!!

      


Kommentar : ÖIK tog på torsdagen steget upp till Allsvenskan efter 5-3 hemma ot Huddinge i sista omgången inför 3600 i slitna gala Toyotahallen......En av dem som jublade mest var Puskas som ni ser till höger!!



      

Kommentar : Jag inför avfärden ovan.......Nedan, inte lika sugen vara med på bild......Till höger.......Gick förbi min nya granne Annis på fredagkvällen......Här ligger han utfläkt som en stor jävla orm i sin soffa!!

      

Kommentar : Efter det hanade jag hos Andy, där bland annat dessa änniskor befann sig........Till höger, riktigt fint väder på påskafton, lördag och barnen leker i vårvärmen!!

  

Kommentar : Vi firade även farsan som fyllde 66......Han är stilig och i god form farsan för sin ålder måste jag säga.....Till höger, passade på att sola lite då vädret var så skönt!!



Kommentar : Tidigare idag var Jenny här, var första gången jag träffade henne på 10 dagar, för länge om du frågar mig.....Vi fixade med vårt projekt stadsorienteringen som vi ska ha den 9:e Maj och Jenny hade som vanligt inget emot att visa sina vackra ben...Ha Ha!!

Datorn utslagen!!

Min blogg ligger just nu nere eftersom min dator drabbats av nåt jävla virus.....Förhoppningsvis har jag fixat det inom envecka men nu är det alla fall omöjligt att skriva nåt så blir en extremt kort resume av slutet av veckan här....

....Har bland annat...

...Sett ÖIK ta steget upp till allsvenskan efter 5-3 hemma mot Huddinge, grattis!!

...Sett ÖSK förlora hemmapremiären mot Elfsborg med 0-1 trots stundtals stort spelövertag!!

....Spelat 0-0 mot Lillkyrka med Yxhult, i vad som nog var min bästa träningsmatch personligen än så länge....Kul känna att man kan göra bra matcher än!!

.....Blivit gripen av några grisar till poliser för en skitsak, å andra sidan var det väl lite dumt att försöka springa ifrån dem......Speciellt som en av dem kom ikapp....Ha Ha....Men kändes sådär när de körde in mig till en fyllecell i Örebro, när jag var 50 meter från min port hem till mig....En del poliser är riktiga jävla grisar!!

Nu måste jag sluta, känns som han jag är hos vill ha tillbaka datorn....Får hoppas min dator är fixad snart...Tjing!!

Påskledig!!

Ja nu blir man ledig här i 5 dagar......Behöver inte gå till praktike förrän nästa Tisdag.....Har varit där i 3 dagar nu, i Måndags var det full dag, men igår Tisdags var jag bara där en 5 timmar då höll vi på och städade och fixade i den byggnad där det nya skatestället ska ligga......Idag gick jag bara 4 timmar eftersom gården bara hade öppet så lång tid och mitt intryck står fast från hur det var förra praktiken, det vill säga att fritidsledare är ett jävligt schyst yrke!!

Annars så känns det lite sådär för tillfället.....Jag har missat så mycket i mitt liv har jag märkt nu, eller kanske har jag inte det, jag har bara klarat mig undan......Har hamnat i en period då jag känner mig rätt osocial, har umgåtts väldigt lite med kompisar de senaste veckorna......Är inte sur på nån eller så, men har inte kännt för att träffa så mycket folk bara......Dessutom verkar det som vissa känner likadant gentemot mig för det är några som knappt hör av sig alls längre....

...Nu i veckan blev jag lite sur på Jenny faktiskt.....Vi hade bestämmt att träffas på Onsdag och fixa med vårt projekt, men så plötsligt ställde hon in för att hon skulle iväg och simma med nån kompis.......Det finns hur många saker som helst med Jenny som jag gillar, men hon håller ibland inte vad hon sagt och det kan jag störa mig på!!

Igår så träffade jag på min gamle barndomskompis Brikell framme på stan......Vi satte oss och snackade lite och bestämde han skulle komma över på några öl senare, han såg sliten ut Brikell, han har haft några tuffa år bakom sig med diverse strul......Men han är ändå smart och väldigt allmänbildad märker man när man sitter och pratar med han!!

Veckans historia : Avslutning med Yxhult och klubben har bjudit på en resa med Finlands-färjan......Efter en blöt kväll kommer Rickard in på sitt rum för att lägga sig och sova.....Innan han lägger sig tar han ut sina linser och lägger dem i ett glas med vatten.......Efter det somnar han.......En stund senare kommer en något berusad Niklas Larsson in på samma rum för att också lägga sig......Larsson får dock syn på ett glas med vatten på bordet och sveper ner det i sin strupe på två röda.......Ja just det, glaset med Rickards linser i.........Bara i Yxhult mina vänner, bara i Yxhult!!

Innelistan.

1. Allsvenskan - Skönt att den är igång!!

2. Shorts-väder - Visst idag var det regn och rusk, men igår påmindes man om hur skönt det är när värmen börjar komma!!

3. Barcelona - Fan vad dem imponerar......4-0 idag mot Bayern Munchen!!

Utelistan.

1. Brutna löften

2. Klumpar i magen

3. Svar på frågor som inte blir som man hoppats


   

Kommentar : Min gamle kompis Brikell på besök.......Blev några öl och nån drink till hockeyn och fotbollen som visades!!

Veckans låt





Kommentar : Så här kan det vara ibland!!

Veckans Youtube.

http://www.youtube.com/watch?v=sPTGyc7ESvA&feature=related

Kommentar : Ha Ha så jävla bra, den där jävla Johan Glans!!

Slutskrivet för idag, imorgon är vi som sagt lediga och jag har inte en aning om vad som händer....Ska ta en löptur alla fall, det har jag lovat mig själv, men annars finns inget planerat.....Kan kanske bli hockey i Örebro, vi får se....Tjing!!

Min bäste vän borta!!

Min allra bästa vän min hund Hobbe gick bort i Torsdags, fyra dagar efter att han fyllt 14......Hobbe hade varit knackig en längre tid, han hade ingen matlust, hade svårt att gå och hade dåligt med ork så vi var tvugna att ta beslutet att åka till veterinären med han......Jag är inte typen som gråter speciellt ofta, men här kunde jag inte hålla tårarna borta, speciellt när vi var ute på den sista promenaden ihop innan vi gick in till veterinären...

...Det är tråkigt sånt här, men förhoppningsvis har han kommit till hundhimlen nu alla fall......Finare och snällare hund än Hobbe har alla fall jag aldrig träffat......Jag får trösta mig med att Hobbe fick ett bra liv och att vi har mängder med fina minnen ihop, vila i frid Hobbe, jag kommer aldrig glömma dig!!

Övrigt då, ja i Onsdags så var vi lediga från skolan men behövde ändå åka in till Örebro för att fixa lite......Det slutade med att jag och Jenny gick ut, var inte direkt planerat, men visst blev man sugen när vädret var som det var......Kunde blivit en riktigt kul kväll, men lite synd var det att en av Jennys kompisar kom dit och satte på nån film som hon hade med sig.......Det var fan den sämsta film jag sett, men var väl bara plåga sig igenom den.......När filmen var klar drog hon och då blev det mycket roligare........Jag festade på ganska bra medans Jenny tog det rätt lugnt.....Blev ganska kul kväll ändå, alltid trevligt vara med Jenny!!

Igår hade vi match i cupen borta mot Hällefors.......Det är ju 11 mil dit så man var borta större delen av dagen, vi hade samling 12:15 och var hemma vid 19........Vi vann efter straffar, efter full tid stod det 2-2......Jag gjorde båda våra mål, det första var en nick på en hörna, det andra var ett skott från nära håll efter en fin tillbakanick snett bakåt......Spelmässigt kändes det dock sådär, jag hade många bra passningar och vann nästan allt i luften, men vart fan har kondisen tagit vägen??

Det bör även nämnas att jag missade min straff, den studsade ungefär 5 gånger innan den nådde fram till målet.....Hur som haver vi vann och resan hem i bussen blev skön......Vår legendariske materialare Stisse var i högform och bjöd på ena historien värre än den andra.......Det var målvakten som fastnade med foten i nätet och fick se ett långskott från halva plan gå i mål.........Och det var pojklaget vars hela backlinje plötsligt var borta då de sprungit och satt sig i sandlådan istället.....Fy fan.....Såna som Stisse växer inte på träd!!

Blev lugnt sen igår, var så trött när jag kom hem.....Gick nog och la mig redan vid halv elva och det var faktiskt skönt......Idag har jag inte heller gjort mycket, mest kollat på tv och fixat små ärenden!!

Det ryktas.....Att Noren gick vilse i en kolsvart öken i Egypten!!

Det ryktas......Att Fru Loden var med i Singing Bee på 3:an i Fredags!!

Det ryktas.....Att AGA Pingis bestående av bland annat Puskas gick upp till Div 2 i helgen!!

Det ryktas.....Att AIK vann premiären välförtjänt och den skadedrabbade Özkan fick avgöra.....Härligt Gnaget!!

Det ryktas.....Att Noren blev lite skakad av att se att dem torkade sig med händerna när dem skitit i Egypten!!

Det ryktas.....Att jag träffade en tjej vid namn Elin för andra gången i Fredags!!

Det ryktas....Att vi möter Rynninge nu i cupen!!



Kommentar : Dags för avfärd mot Hällefors!!

  

Kommentar : Den legendariske och självkritsike 40-åringen Pelle.....Till höger : Jag och min lagkamrat Martin innan match!!



Kommentar : Så här såg det ut där vi spelade......Inte världens bästa fotograf om jag får säga mitt, nån bättre bild kunde han väl tagit!!


Imorgon ska vi ha praktik igen,  det blir praktik i 2 veckor nu,jag ska vara på Skogstorps Fritidsgård.....Den här veckan blir det kväll och nästa dag......Nu ska jag fixa några mackor och eventuellt slå på en Wallander-film....Tjing!!