Matchen!!

Så var den här, matchen med stort M, matchen jag sett fram emot hela året.....Örebro-AIK!!
Till skillnad från förra året så valde Sandberg att se matchen med mig istället för med 3 kvinnor som var fallet då, så jag travade hem till han vid 5-tiden för att ta en snabb öl innan vi tog oss in till stan...

...I trappuppgången gjorde jag dock ett stort misstag, som vanligt var det helt kolsvart i deras trappuppgång, vilket känns minst sagt distraherande....Väl uppe på deras våning så slängde jag upp första bästa dörr utan att knacka....Den första syn som mötte mig var en grå hörnsoffa som stod några meter framför mig och jag hann tänka att " Fan har dem möblerat om "

Tiondelen efter så hör jag hur nån till höger om mig säger " hejsan "....Jag tittar dit och ser en förvånad pappa som står och tittar på mig ihop med sina två döttrar i 10 års åldern.....Själv står jag och vinglar med en bolagspåse, AIK -tröja och vilsen blick.....Jag ursäktar mig snabbt " Förlåt jag måste gått fel " och går ut igen!!


Vi hinner ta några öl innan avfärd till Örebro....Är inne strax innan 6 och går till Pitchers som Black Army ska ha hyrt.....Tveksamt om det stämmer, visst är det ganska många Aik:are där, men ser inte ut som de hyrt det och det går knappast att jämföra med förra årets tryck på ett överfullt Strömpis som var packat med gnagare där ölen flödade och allsångerna avlöste varann.....Här krävs det till och med att jag personligen får gå och säga till bar personalen att de ska sätta på " Åhh vi e Aik ", för att det ska bli lite tryck.....Vi går vid halv 7 mot arenan, Sandberg och jag hamnar längst fram i tåget som marscherar mot matchen.....Vi räcker inte riktigt till i den rollen känner både han och jag och har svårt att sjunga med i alla sånger....

...Väl framme så är det visitering....Jag ser en snygg kvinnlig vakt och springer fram till henne..." Visitera mig, jag har en pistol i kalsongerna ".....Hon skrattar, jag skrattar, några bakom skrattar, humöret är på topp....Nu kör vi!!

Matchen blir en rätt trist tillställning med få målchanser.....Dagens AIK är ett väldigt fantasi och kreativlöst lag, man har helt enkelt inte tillräckligt med verktyg i verktygslådan för att vara bättre, jag blir faktiskt väldigt förvånad om vi slår ut Levski Sofia ur Europa League....Trots det är matchen jämn, Gnagets defensiv håller hög klass alla fall, men med matchens sista spark så avgör Nordin Gerzic på frispark.....Jävligt snöpligt!!

  



Det ryktas.....Att medans Noren, Sandberg o jag stod o njöt i klacken, platsen där man enligt mig ska hålla till på fotboll, så satt Puskas som vanligt på familjeläktaren.....I halvtid satt han i sin bruna mocka jacka och läste Aftonbladet!!

Det ryktas....Att den 70-årige Snetugg idag i omkl.rummet efter pingisen började prata om sina sexfantasier gällande höjdhopperskan Emma Gren.....Det spelades upp vidriga bilder framför mig när Snetugg fantiserade offentligt!!

Det ryktas....Att Sandberg var en av dem som skrek med mest i ramsan " Vem fan vill bo i Örebro "!!

Det ryktas.....Att Puskas för andra matchen i rad hamnade mitt i ett upplopp, är det en tillfällighet, eller är Puskas en top boy inom Kubanerna??

Det ryktas....Att jag är så nöjd över att jag skippade att åka till Hallstavik på speedway idag, som det först var tänkt jag skulle göra, om jag gjort det hade jag nog suttit i en bil och haft minst 1 timme kvar hem!!

Det ryktas....Att Sanna för om åren hade smeknamnet Maneater!!


Imorgon är det jobb på gruppboendet som gäller....På torsdag gör jag min första lektion som fotbollstränare på Odenskolan.....Och nästa vecka börjar universitetet.....Nu är klockan 23:55 så dags att avsluta här.....Tjipp, tjipp!!

Ack du sköna värmeland!!

Det finns en låt som heter så av Sven Ingvars....Kom att tänka på den när jag tänker tillbaka på min resa mitt inne i de djupaste värmlands skogarna i Tisdags....Åkte till Hagfors för att bevaka Valsarna - Indianerna......

18 mil från Kumla ligger det, mitt i hjärtat av Värmland o man märker verkligen vilken skillnad det är mot civilisationen man är van vid från hemmaplan.....Innan vi kom fram till arenan, som naturligtvis låg mitt ute i skogen, så åkte vi 6 mil där vi var omgivna enbart av skog, skog och åter skog.....Visserligen kanske det dök upp nån litet gruvsamhälle med några hundra invånare varannan mil, men mer var det fan inte....Tänk att bo i dessa trakter.....Har du en karta framför dig, ta upp den o kolla var Hagfors ligger så ser du hur otroligt ödsligt det är.....Fascinerande....

....Väl framme så möts vi av en parkeringsvakt som lika gärna kunde pratat grekiska......" Dä bört e de inte mö " ??  Eller vad fan han sa.....Fascinerande......Hela arenan var väldigt spartansk, vem som helst kunde knalla in i depån kändes det som och när förarna körde ut till sina heat så körde dem ut bara nån meter framför publiken på en avlång sträcka.....Pressrummet, ja om man nu kan kalla det pressrum, det bestod av ett bord, några slitna trästolar, plus några gamla affischer och artiklar om Valsarna på väggarna....

Riktigt jävla kallt blev det med, min förkylning som jag dragits med i 1 vecka gjorde sig kännbar igen, men vad som värmde mer var självklart att Indianerna vann med 36-60 och nu har allt i egna händer om de vill gå till slutspel!!



Så här såg det ut runt hela Tallhult som Valsarnas hemmaplan heter!!


Igår så var jag på Odenskolan då de hade sin första skoldag......Fick presentera mig inför en 60-70 elever o sen gick vi en proemenad runt kanalen där ute som var en 4 km.......När jag i presentationen av mig försökte skämta till det lite och säga att " ni får åka in till Örebro på måndag om ni vill se hur riktig fotboll ska spelas för då kommer AIK på besök "......Så blev jag utbuad, inte bara av barnen utan även av rektorn!!

 

Kommentar : Den vedervärdige Gren på Yxhults bortamatch igår!!


Det ryktas.....Att Sandberg o Sanna ska gifta sig i Januari.....Stort stort grattis, ni passar verkligen bra ihop tycker jag så inget att tveka på!!

Det ryktas.....Att redaktör Litzen kör som en biltjuv, jag satt stundtals spänd som en fiolsträng när han forsade fram på becksvarta och våta, små värmlandsvägar i 120 knyck!!

Det ryktas.....Att Sandberg tycker vi ska storma Västra Stå o sänka Noren o Puskas på Måndag!!

Det ryktas.....Att det blev förlust för Yxhult i Div 7 så fort jag var borta en match som tränare....1-4 hemma mot Hidingsta!!

Det ryktas.....Att Lodens 30 års fest borde bli av snart......Ryktena säger att en dubbelfest med Andersell planeras!!

Det ryktas.....Att AIK nog hade behövt nåt mål upp från matchen igår, tror det blir för tufft nere i Stoichkov land i returen!!


Nu ska jag ringa o definitivt tacka ja till min plats på universitetet, sen när o spela pingis med gubb maffian.....Ha det fint!!


3 dagar i Målilla!!

Hemma efter att ha varit i Målilla i Småland Fredag till Söndag o kollat på GP speedway, som gick under lördagen.....Vädret har varit kanon, tävlingen var riktigt bra o det mesta runtom flöt på bra, så finns inte mycket att klaga på...

Jag åkte ner i Fredags runt kl 4 i bil med Stuff eftersom jag hade ett möte på Odenskolan först på fredagen och han jobbade....De övriga 4 i sällskapet åkte tidigt på förmiddagen i husbil.....Mötet gick bra o jag börjar som fotbollstränare på skolan nu på Torsdag....Vad som kändes mindre bra var att rektorn för skolan ringde upp mig dagen innan eftersom jag sökt han o han då inte svarat.....Nu hann jag inte svara utan mitt telefonsvar gick på......Ett telefonsvar som jag flera gånger försökt få bort, men det verkar helt jävla omöjligt att få bort det.......Låt oss säga att jag inte är helt allvarlig när jag pratar där o kommentarer som " vi gör stan kompis " och " låt oss ta några öl ihop " är bland annat med.....Tyckte han tittade lite konstigt på mig när vi sågs i fredags!!

Väl nere så började det krökas direkt....Vi låg på en camping som låg några hundra meter från arenan....Sedermera hamnade vi i ett litet inhägnat område alldeles utanför arenan där det var rätt rätt fullt med folk......Det var otroligt mycket gubbar där, droppen var nästan när en 55-åring gick ner på knä o började spela luftgitarr till Gyllene Tider, då jävlar kokade det inom mig!!

Under natten sov jag som en jävla polsk uteliggare på en extremt obekväm dyna......Kanske var det orsaken till att jag vaknade upp o var riktigt bakis på Lördagen.....Så bestämde mig rätt tidigt för att ta det lugnt med ölen på Lördagen, ville känna mig fräsch o koncentrerad på speedwayen.....Blev en riktigt bra GP-tävling.....Det var mitt första GP jag såg live o det syntes verkligen att det var världens bästa förare som var på plats.....Rune Holta vann, självklart hade Gilde tippat 100 spänn på han!!



Kommentar : Den bastante Gilde syntes inte helt oväntat sällan med en grogg i handen o självklart tippade han rätt vinnare med!!


Nu idag åkte vi hem rätt tidigt, så var hemma vid 2......Det var skönt att komma hem, jag har vait ute mycket o flängt nu de senaste veckorna......Förutom Gilde, Puskas o Stuff var även Henka Jonsson och Bjebbe med.....Det var kul att träffa Henka, det händer inte så ofta nu för tiden.....Även hans bror Micke var där, fast han bodde i en annan husbil......Bröderna Jonsson, förmodligen ett av mellansveriges mest arroganta brödrapar......Bjebbe o jag har känt varann sen vi var 6 år, han var även den enda som kändes något onykter på Lördagen då han blev full på 3-4 öl, en ranson som brukar räcka för att göra Bjäbbe full.....Eftersom han bjäbbade om att jag ofta klagar o gnäller o låter bitter på saker här på min blogg, så tycker jag han ska läsa detta......Jag tyckte den här resan var kul o gör gärna om den nästa år, kan även tänka mig att åka till Polen o se nåt GP!!

Har man en blogg kan man driva den på flera olika sätt......Jag är väldigt öppen o skriver vad jag tycker om saker o ting här, både på gott o ont, det är så en blogg fungerar Henrik " Bjebbe " Berg, kanske har jag varit för öppen ibland med mina tankar då jag varit för ärlig i mitt skrivande, man va fan, det är sån jag är......Tycker inte det finns nån anledning att hålla inne med nåt om man är besviken över det, likaså att hålla inne med nåt om man är nöjd över det.......Att ha en blogg är skönt på det sättet att man kan skriva av sig när man känner för det, det kan kännas som en terapi för själen i vissa sammanhang......O är man bitter för man känner att man vill flytta från Kumla till Örebro Henrik " Bjebbe " Berg??

Jag är väl knappast den första i historien som börjar känna mig trött på att bo i samma lilla kommun hela livet.....Det känns som man inte kommer längre av att bo här.....Det finns inget nytt att upptäcka!!

Det ryktas......Att Henrik " Bjebbe " Berg sitter på muggen o skiter 3 gånger per dag......En exteemt hög siffra, hur mycket skit består den människan av??

Det ryktas.....Att Gilde gav mig ännu en traumatisk " Gilde-kort-upplevelse ", då han vek upp en Straigt flush med de kort han fick på given när vi spelade Chicago!!

Det ryktas.....Att jag hoppas att Zlatan skriver på för Manchester City!!

Det ryktas....Att jag träffade Erika ute nyligen.....Det kändes skönt att prata lite med henne, jag gillar henne, men har inga o har aldrig direkt haft några kärlekskänslor för henne!!


Den kommande veckan har jag inte mycket inplanerat....På tisdag ska vi åka med Kumlanytt till Valsarna i Hagfors o se Indianernas måste match där......O på Torsdag har jag min första lektion som fotbollstränare i Odenskolan, den första lektionen kommer att handla om konsten att filma....Ha det fint!!




3 dagar i Västervik

Tillbaka på en snabb mellanlandning i hemmet här efter att ha varit 3 dagar i den gamle svärmorsdrömmen och världsettan Stefan Edbergs hemstad Västervik.....


    

Kommentar : Knappt hade vi kommit iväg innan det första mega fiaskot var ett faktum......Vi befann oss i Finspång för att Bäck skulle inhandla nåt jävla tv-spel och åkte runt o yrade där utan att hitta rätt adress.....Vi närmade oss en rondell, en tom rondell, då bilen framför trots det får för sig att tvärstanna.....Jag har tittat bort en tiondel o hinner inte bromsa helt innan det smäller......Fan va tråkigt, min stackars bil, den förtjänar en bättre ägare än mig.....Han jag körde in i var en äldre gubbe, väldigt sympatisk, han hade tydligen inte krockat i hela sitt liv.....Men det var innan han mötte mig!!

 

Kommentar : På onsdag blev det frisbee golf...Det var en bana som låg mitt ute i skogen o det kryllade av myror och mygg där......Efter frisbee golfen kände jag mig trött, bakis sjuk, utan röst, svettig o skitig samtidigt....Låter fint eller hur......Det var jämt alla fall o vi kom prick lika efter att jag tagit in ett slag på sista hålet......Till höger : Grisen Bäck äter!!




Kommentar : Ha Ha Ha......Vilket jävla namn!!

   


Jag vill tyvärr nämna 4 saker som inte var så bra med den här semestern....

1. Min krock : Självklart känns det jävligt tråkigt o jag hade svårt att få det ur tankarna resten av den dagen!!

2. Campingen o utelivet : Vilken jävla blåsning......Vi bodde på en av Nordens största Campingar, Lysingsbadet o jag och min respartner tog det för givet att det skulle vara lite drag där, men det var helt stendött.....O utelivet var inte mycket bättre, man kanske ska kolla upp det där lite nogrannare innan nästa resa!!

3. Min hälso status : Jag var halv krasslig hela resan...Hade ont i halsen o nu har jag ingen röst kvar knappt alls...Låter som en kråka när jag pratar....Något som gjorde att jag inte hade den energi som jag ville ha, stundtals orkade jag knappt prata!!

4. Klädvalet : Åter igen visade jag att det där med att välja rätt kläder inte är min bästa gren.....Jag tog med 2 t-shirts o 1 skjorta....Ingen långärmad o ingen jacka.....Däremot fick jag med mig ett par långkalsonger!!


Resans stora plus.....

1. Tapperhetsmedaljen går till mig o min respartner Bäck som trots att yttre omständigheter försökte ta knäcken på oss aldrig kastade in handuken utan vi gav 100 % för att göra resan så kul som möjligt!!


Imorgon har jag ett möte kl 10 i Odenskolan......Ska ju bli fotbollstränare där för gruppen som har fotboll som inriktning....Är dock bara 1 eller 2 lektioner i veckan.....Känns lite nervöst, men mest kul.....Sen på eftermiddagen drar vi iväg igen då är det GP speedway i Målilla, ska sova i en husbils som Puskas har fixat.....Som jag känner mig nu skulle jag gärna vara hemma o vila, men vi får skjuta upp det några dagar...Ha det fint!!


3 dagar i Göteborg!!

Nu har jag 1 veckas välförtjänt ledighet efter att ha kommit tillbaka från Göteborg där jag la ner ett hästjobb i form av att strosa runt i stan, äta buffe o dricka öl bland annat......

  

Kommentar : IFK Göteborgs supporterbutik höll hög klass med massor av tuffa pikes, tröjor, fyndiga t-shirt och sköna munkjackor.....Den här t-shirten var bara en av många jag tyckte var rätt skön.......På kvällen var det alltid buffe på hotellet, vi bodde på hotell Odin som låg cirka 200 meter till höger om centralstationen, just det som serverades här var grymt gott.....Det var nån kycklinggryta o pasta!!


  

Kommentar : Här är han, fanskapet jag är kontaktperson till, Rickard.....Detta är alltså samma person som i mer än 5 års tid gett varenda film han sett ( o vi har sett många ), en 4:a i betyg....Förutom en som fick en 3:a....Till höger : Casual!!

         
       

Kommentar : Damera håller väldigt hög klass i GBG....Jag tycker de generellt sett är trevligare o öppnare än tjejer här hemma, även om det självklart inte går att säga så om alla....Det märks exempelvis när man går ut!!

  
Kommentar : Liseberg blev det både Onsdag o Torsdag, här är alldeles innan vi går in!!
Till höger : Gick in på ett fint ställe som hette Trädgårdscentralen eller nåt o låg centralt i Gbg!!



Kommentar : Vy från fästningen!!

  

Kommentar : Efter ett kvällsligt äventyr hamnade jag i en stadsdel som hette Bellevue.....Det verkade vara en sargad förort med många igenslagna butiker, som exempelvis denna......Till höger : Inne på Universeum, här inne var man inte stöddig!!



Kommentar :   Vid Älvsborgs fästning som ligger nån halvmil utanför Göteborg.....Här utspelade sig många slag när vi krigade mot Danmark på 1700-talet, efter det blev det ett fängelse o nu är det ett turistmål!!


Resans fiasko var när vi skulle ta båten ut till fästningen.....Förra gången när jag var i Göteborg med min andra kontaktperson o skulle ta samma båt så missade vi den med kanske en halvminut....Nu slog vi det rekordet....Jag stod vid kajen o tittade på båtarna o undrade vilken av dem det var som gick ut dit vi skulle......Plötsligt åker en av dem iväg med ett tut och jag börjar vinka till de passagerare som står uppe på däck o vinkar....Sekunden efter slår det mig, va fan det var ju den båtjäveln vi skulle med!!
Nu fick vi istället ta nästa båt som gick en o en halv timme senare!!

Igår så jobbade jag ute på gruppboendet....Ska vara 2 veckor på den dagliga verksamheten o det är verkligen inget jag ser fram emot.....Det är enormt mycket sämre o tråkigare att vara där än uppe på boendet......Man sitter bara o glor in i väggen eller håller på o byter blöja varannan timme o igår var det en som hade skitit ner sig fullständigt.....Det var riktigt äckligt att byta på han faktiskt o jag mår illa än av att tänka på det......Hoppas verkligen att det blir på boendet o inte den dagliga verksamheten jag får jobba extra i höst!!

Det blir inget det ryktas det här inlägget, till stor del beroende på att jag umgåtts med väldigt lite folk de senaste veckorna o därför inte har några rykten att skriva om....Ett aktuellt rykte måste dock publiceras...

Det ryktas.....Att det brakade loss på Stortorget mellan Malmö o Örebro.....Puskas stod tydligen upp genom att fly in på Satin och sen därifrån fly ut bakvägen!!

...

...Nu ska jag till bolaget o handla på mig några öl, ikväll kan det bli Stortorget Örebro, men inget är klart....Ha det fint!!


Kul dag med Yxhult!!

Igår så hade vi en heldag med mitt fotbollslag Yxhult.....Vi träffades runt 1 inne i Örebro vid Harrys och började då vår cykeltur som blev 6 mil sammanlagt, 7 nästan för mig kanske eftersom jag cyklade vilse några gånger.....Alla fall vi cyklade Hemfjärden runt som var en väldigt fin sträcka.....O på vägen runt hade vi massa stationer som exempelvis frågesport, fotbollstraffar o kanotpadling....

Avslutningsvis så cyklade vi till Norrbyås och körde fotbollsgolf......Tränaren Jörgen vann o jag som inte är aktiv längre kom tvåa......Sen kom alla spelare.....Fy fan, det kan dem inte ha varit nöjda med!!

När vi hade stannat vid Ässundet för att fika o paddla kanot så skulle jag gå iväg från gruppen för att slå en sjua.....Vankade iväg runt hörnet då plötsligt en orm ringlade ut ur gräset bara nån meter framför mig......PAaaaNNNNIIIKKK......Jag flög upp 3 meter i luften och skrek som ett litet barn och sprang tillbaka.....Resten av tiden där på ön så tittade jag mig runt om både en och två gånger...Minst sagt!!



Kommentar : Paddlingen slutade precis som väntat med katastrof för mitt lag...Vi kom sist o det ser ju väldigt stabilt ut!!

   

Kommentar : Till vänster ser vi den skygge veteranen Pelle....Apropå cykel o Yxhult.....En gammal skröna är några år bak i tiden när vi hade nån tävling där man skulle cykla runt och stanna vid några stationer......Pelle ledde klart när vi kom till ett ställe där man skulle simma en bit o sen cykla iväg igen......Jag skojade dock lite med Pelle och låste hans cykel när han inte såg o när jag själv var i vattnet för att simma så hörde jag......Heeeeelllvetttteeee.......Ha Ha Ha....Det värsta med skrönan är dock att Pelle lät cykeln stå och sprang resten, men vann ändå!!

Till höger ser vi Yxhults försvarsklippa Westman, en spelare av hög klass!!




Kommentar : Larsson försöker träffa i prick!!

Hemvägen blev dock riktigt jobbig.....Alla åkte på samma väg vi kom ifrån " den säkra vägen "....Jag gamblade dock o svängde vänster istället för höger....Va fan Örebro låg ju åt det hållet??  Fick med mig en lagkamrat, vår väg blev dock en halvmil längre och jag kände mig helt nedbruten både psykiskt o fysiskt när vi kom fram!!

Var rätt trött när jag kom hem vid 11.....Men då ringde den brajrökande gamla skatelegenden Brikell o frågade om han skulle komma förbi......Var länge sen jag träffade han så tvekade inte....Vi tog några öl ihop innan vi gick ut på Hotellet....Var nog första gånge på  9 månader jag satte min fot där
o det var inte som att jag saknat att vara där.....Hotellet bestod som vanligt mestadels av alkolister, knarkare, socialfall o ligister.......Brikell kände likadant som mig att rådde mig att titta ner i bordet o inte åt sidan för att slippa känna ångest!!

Veckans Filmer.



Kommentar : Under cykel färden blev visst två av grabbarna bad sugna!!



Kommentar : Den brajrökande gamle skatelegenden Brikell spelar luftgitarr!!


I veckan när jag jobbade så drog jag till IKEA för att handla lite att käka.....Var en regnig dag så var massor av folk där.....När jag käkat klart skulle jag slänga mina skitiga servetter, men hittade fan inte en enda soptunna.....Men så uppenbarade den sig mitt framför mig, mitt på golvet.....En skinande vit soptunna redo att användas.....Jag gick fram lyfte på locket, tänkte för nån tiondel att det såg ut att ligga många användbara saker i soporna innan jag slängde ner mina skitiga servetter...Sekunden efter knackade nån mig på axeln och tittade lite barskt på mig....Då ringde klockan, det var ingen allmän soptunna utan det var en kund som nyss köpt en fin vit tunna och i den hade dem stoppat andra nya saker de köpt.....Jag ursäktade mig kvickt, tog upp mitt skräp o gick därifrån!!


Ska iväg o fixa lite nu, nästa vecka har jag rätt fullt upp med bland annat en resa till Göteborg i 3 dagar.....Ha det fint!!