Björken Cup 2011 spelad!!

Ännu en upplaga av den klassiska kompiscupen Björken Cup är spelad.....Vad som på förhand såg ut att bli den största uppslutningen av deltagare i cupens historia blev till ett " normal år " efter några återbud de sista dagarna....18 tappra samlade alla fall på fredagskvällen och gjorde upp i vad som förmodligen var den tuffaste cupen hitills......Visserligen var det ingen sån där riktig monstertackling i år som man kommer minna flera år efter, som när Loden taclade sönder Sandberg första året, eller när Stella körde över Noren ifjol, men överlag var det ändå en väldigt fysisk cup......Fysiskt, men ärligt ska tilläggas...

 
 

Lottning av lagen skedde strax innan kl 18:00 i omkl rummet och så här utföll lotten inklusive valda lagnamn...

1. Bagdad Livs : Klingen ( se ovan i Luleå tröja ), Hockey Robban, Andersell, Holm!!

2. Tadzjikistan : Puskas, Gilde, Bäck!!

3. Arklöfs : Jag, Loden, Putte, Rille!!

4. Argentina : Pelle, Tomas, Matte!!

5. Marocko : Noren, Majbritt, Wing.

Här följer en kort sammanfattning av varje lag....

1. Bagdad Livs : Ledde finalen med 5-3 med 1 minut kvar men stod för den största genomklappningen i cupens historia för när slutsignalen ljöd var ställningen 5-6.....Förundrade åskådare förstod inte riktigt vad som hände den sista minuten, det såg ut som Bagdad Livs bara slutade spela......Debutanten Andersell höll annars på och bli legendarisk genom att göra Bagdad Livs 3 första mål i finalen, bland annat ett riktigt klassavslut med en enhandsbackand från mittplan....Tillsammans med Klingen och Hockey Robban och sent anslutande Holm bildade de ett tungt fysiskt lag som påminde om det ökända och råbarkade Philadelphia Flyers från 70-talet.....Men det alla talade om efter cupen var deras totala genomklappning under finalens slutminut!


2. Tadzjikistan : Utan tvekan cupens stora flopp......Producerade ynkliga 5 mål på 5 matcher och hankade sig visserligen vidare till semi, men det var på bekostnad utan cupens på papperet klart svagaste lag Marocko.....Väl i semi var man aldrig nära final......Den största floppspelaren måste bli Puskas som inte alls lyckades axla den stjärnroll han spelat till sig efter tidigare framgångar i Björken Cups historia med 3 titlar på 4 år......2 mål av Puskas i år plus endast 1 mål förra året är direkt svaga siffror av en spelare med hans rykte....Kan det vara så att Puskas har blivit för gammal??......

En säker garanti för att inte gå långt i cupen är att få Bäck i sitt lag, det har vi sett tidigare år och vi såg det i år igen.....Bäck lyckades dock som vanligt reta upp den rabiate Pelle med en av sina patenterade ryggtacklingar in i ribbstolen, vilket fick till följd att smockan hängde i luften.....Vi var flera i hallen som hoppades på att Pelle skulle sänka Bäck.....Gilde kämpade tappert, men det bör nämnas att Tadzjikistan var 3 spelare så orken kanske inte räckte ända fram!!

 

Vinnarna Argentina vände underlägen både i semi och final och fick äran att dricka segeröl ur vår smutsiga, dammiga, gamla otvättade Myrorna pokal!!

3. Arklöfs : Mitt eget lag...Efter en knackig start hittade vi spelet alltmer och avslutade gruppspelet bra......Vi hade även 2-0 i semin mot slutgiltiga vinnarna Argentina men efter det blev vi för passiva och dem kunde vända och göra segermålet med bara 10 sekunder kvar......Loden var som väntat vår stöttepelare, han vann även Nutta Trophy på 12 mål och försvarade därmed skytteligatiteln från förra gången han var med......Putte  ( som även bestämde vårt tvivelaktiga lagnamn ) var mest intresserad av att fråga om jag tafsat på hans fru och när jag svarat nej nöjde han sig inte med det utan frågade om jag ville tafsa på hans fru.....Jävla Putte......Rille var tydligt märkt av sina knäproblem och jag var som vanligt majestätisk i min framtoning, men faktum kvarstår att jag aldrig vunnit min egen Björken Cup!!

4. Argentina : Vann cupen efter att ha visat stark moral och vänt underlägen i både semi och final.....Ett lag bestående av 3 duktiga spelare så det var knappast nån skräll att dem vann.....Pelle avgjorde  både semi och final med mål i slutsekunderna och var utan tvekan den som jobbade hårdast under cupen så han tilldelas Björken Cups MVP 2011......Pelle fick som vanligt även några karrakteristiska utbrott där man inte visste om man skulle skratta eller gråta!!

5. Marocko : Utan tvekan cupens svagaste lag, vilket 5-16 i målskillnad och 1 poäng på 5 matcher visar.....De hade dock lite otur i lottningen och jag tycker att de kämpade väl efter förutsättningarna......Majbritt var cupens Enforcer, en rollspelare som hela tiden sprang runt och försökte sänka och reta upp folk.....Noren hade som vanligt sönder en klubba, vet inte hur han lyckas!!

 
 

Kommentar : Svettig som jag är så struntade jag i att byta om till spelarbanketten!!

Efter cupen följde spelarbankett hemma hos mig.....Det blev riktigt bra uppslutning av folk faktiskt.....Några jävlar hade dock bestämmt att supa mig under bordet och tyvärr får man väl säga att de lyckades.....Jag var på gränsen att flippa ur och knackade bland annat på hos min granne iförd shorts och beväpnad med en tom kastrull och när hon öppnade tittade jag visst bara på henne och gick därifrån - Attackerade Sandberg med en tändare - Sparkade nån i ryggen i köket så han höll på att ramla ihop och fumlade bort alla mina kort, vilket fick till följd att jag missade gå med ut....Men det kanske var lika bra då de som var ute sa att det var lika kul på Hotellet som alltid!!



Kommentar : Inte nog med att fanskapet har för vana att reta Pelle till vansinne och tackla folk i ryggen, han sitter och pekar finger åt en med....Nej vi borde fan samla ihop ett gäng och sänka den här jäveln en gång för alla!!


Det ryktas......Att Loden blev ertappad på bar gärning när han stod och mixtrade med min väckarklocka!!

Det ryktas....Att Tomas jämförde Majbritt med Bob Sapp!!

Det ryktas......Att Rille pissade i köket!!

Det ryktas......Att jag väcktes mitt i natten av att Noren stod vid min säng, halvsovande började jag yra om mamma och pappa innan jag somnade om igen!!

Det ryktas.....Att redaktörens tips på hur man bäst botar en bakfylla är 1 liter filmjölk.....Om den ska intas före eller efter har jag dock glömt!!



Kommentar : Sjukt!!

Ska se klart på All Star matchen från NHL här, står 7-7 just nu, Till er som fått för sig att jag går plus ekonomiskt på att ordna Björken Cup kan jag avslöja att jag gick 70 kr minus i Fredags......Hade utgifter för 530 kr, men fick bara in 460 i startavgift, jag tror det var 4 som struntade/missade betala, har dock inte koll på vilka.....Och korten, jodå dem dök upp idag som tur är, de hade hamnat bakom dataväskan i mitt sovrum.....Tjing!!

Kommentarer
Postat av: Majbritt

Pengar är på väg. Tack Tomas för din jämförelse med Bob Sapp det tar jag som en komplimang.

2011-01-31 @ 11:19:09
Postat av: Thomas

Det var så lite så Majbritt. En avbytare i ditt lag och du blir livsfarlig nästa upplaga. Måste även citera Holm på spelar banketten "Jag är ganska bra på innebandy, men det viktigaste är att man kan knulla!!!" sanna visdomsord från en murare.

2011-01-31 @ 11:37:12
Postat av: GildePalema

Har du glömt att störningsjouren kom å knackade på kl 1:15.....du öppnade yrvaken i endast kalsonger,hahaha

2011-01-31 @ 13:19:57
Postat av: Anonym

Ja får vi en konditions stark bollkonstnär så blir vi farliga. Finns det någon som känner en sådan person. Tycker för övrigt att Puskas var blek i fredags

2011-01-31 @ 18:09:13
Postat av: Robban

Du höll även på att hugga halsen av noren med kökskniven när du skulle impa på anna i köket

2011-01-31 @ 18:35:42
Postat av: Anders

Jo men jag vet precis vem som ringde störningsjouren och så jävla högljudda var vi väl knappast.....Får väl se hur det blir nästa fest " störningsjoursringaren " har, det brukar sluta med kass musik och högljudda gräl långt efter 11, som den goda granne jag är så har jag ändå aldrig haft en tanke på att ringa nån störningsjour, men nu blir det fan ändring på det!!



Det har jag inget minne av Robban, men var det så som du säger så hade säkert Noren förtjänat de och det var inte för att imponerade på Puttes fru, det är en sak som är säker ;)

2011-01-31 @ 19:31:07
Postat av: Kumla-Ljungan

Jag tycker att många var imot Bagdad Livs redan från början när Björken Cup startades & avslutades det märktes när Loden börja ge ut mål gratis till Argentina!!!Kunde Argentina ha mutat Loden???Många som undrar tror ja allt...Annars får ja hålla med om att Puskas såg blek ut..Var han med i ens i turneringen??Vart va Björk??

& vafan gjorde Sandberg på banketten??Varför va han inte med???

Men helt klart bra genomförd turnering i mina ögon..

Tycker allt Bagdad Livs ägde från början till slut med personer som Robban en trollgubbe som smekte in mål, Andersell som, sprang & spran fick utdelning på allt han gjorde, Klingen med sin tyngd han skrämde dom flesta på planen ekar nog än i Kumlahallen & Holm som kom in i semifinalen & finalen gjorde ett bra jobb men såg han lite för lite så ja kan inte yttra mig så mycket men supa kunde han...

2011-01-31 @ 19:36:52
Postat av: Puskas

Jag tror att Björk har rätt i sin tes att jag håller på att bli gammal. Har nog sett min topp, men jag får väl se till att tjuvträna lite inför nästa år så kanske jag kan studsa tillbaka....

2011-01-31 @ 19:39:23
Postat av: Anders

Det vi alla åskådare av finalen vill ha svar på vad du Klingen ägnade dig åt den sista minuten, det såg ut som du blev paralyserad och växte fast i golvet..



...Dina viktiga avgörande mål tidigare i Björken Cups historia kombinerat med att du höjts till skyarna av din dyrkare Sandberg har gjort att du hade höga krav på dig inför den här cupen Puskas, kanske för höga??

Den skrala målproduktionen kan även bero på att du låg betydligt längre ner i banan i år jämfört med tidigare år, men helt klart så har vi sett en vassare Puskas i Björken Cup än 2011!!

2011-01-31 @ 23:45:40
Postat av: Majbritt

Tycker nog inte att vi ska börja hissa den där jetsettläraren/husbilsförsäljaren för mycket upp till skyarna. Enligt mig så var han blek under cupen. Men sen så har ju Puskas en förmåga att kunna glida förbi på en räkmacka i allt han gör

2011-02-01 @ 07:43:31
Postat av: Jägarn

"Jag var på gränsen att flippa ur", vilket jag anser vara årets understatement.

2011-02-06 @ 15:56:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback