Jag vill aldrig bli någon "arbetare"..

Ofta får jag motta pikar om att jag minsann inte är någon riktig "arbetare"......Att jag inte har ett riktigt jobb, eller skulle klara av ett riktigt jobb.....Bakom många av pikarna ligger visserligen en rå men hjärtlig jargong, men samtidigt tror jag att vissa inte skojar helt heller...

....Låt mig säga såhär, jag har ett jobb och är väldigt nöjd med det, och en riktig "arbetare" det vill jag aldrig bli....För det är tydligen så att ska man räknas som en riktig "arbetare" då ska man ha ett slavjobb där man måste gå upp 05:30 varje veckodag och iklä sig samma vedervärdiga arbetarkläder varje dag.....Usch, Usch, Usch!!

Många trivs ju med den tryggheten ett sånt jobb innebär, och det accepterar jag naturligtvis....Men för egen del känner jag att jag aldrig skulle kunna ha ett riktigt "arbetarjobb", känna sig så instängd, styrd och påtvingad arbetskamrater man inte vill ha......Nej, det är verkligen inte min grej..




..Jo, jag har ju provat på att ha några såna jobb genom åren, men jag kände verkligen att jag inte passade in där, inte hörde hemma och ofta inte mådde bra....Det senaste skräckexemplet var för lite mindre än ett år sen när jag skulle jobba extra för ett bemaningsföretag som heter Adecco på lite olika lager.....Det tog 4 dagar, sen mådde jag fan illa och hade ångest över att gå till det där vedervärdiga extrajobbet......Jag var på nåt ställe som hette Zymbios och låg i Kumla och det var så otroligt tråkigt att jag inte fattar hur dem som jobbar där heltid står ut....Det måste väl finnas nåt annat värde i ett jobb än att tjäna pengar??

Sen dess har jag skaffat mig ett annat extrajobb, som gympalärare på Lekebergsskolan som jag är nån dag i veckan och det trivs jag väldigt bra med, även om vissa klasser kan vara jobbiga....Jag tror inte jag kan hitta ett så mycket bättre jobb än det jag har nu faktiskt, ett jobb där jag känner frihet, utmaning, eget ansvar, chans att påverka både arbetsuppgifter och lön.....Och det är svårt att säga hur en specifik dag på jobbet ser ut, för dagarna är så olika.....Men om jag ska dra vilka mina arbetsuppgifter och inkomstkällor är så är det främst detta..

1. Skriva artiklar på webben 2. Skriva artiklar till Kumlanytts tidning 3. Skriva frilansartiklar 4. Sälja annonser på webben 5. Sälja annonser till Kumlanytts tidning 6. Sälja annonser till radioprogram 7. Medverka i radioprogram....Det är genom dessa områden jag får in nästan all min inkomst, och nu när det ligger nya projekt i startgroparna med Sydnärkenytt lär det inte bli mindre att göra framöver om man säger så....



Visst har jag haft funderingar på att söka mig vidare inom samma yrkesområde och få nya umaningar med kanske lite större publik, men samtidigt känner jag att va fan, jag trivs ju bra med det jag har och hittar knappast ett jobb där jag känner sån frihet och chans att påverka själv, så varför byta......Mitt jobb kan säkert uppfattas som slappt då jag ofta jobbar hemifrån och kan styra arbetstider lite som jag känner för, men samtidigt kan det vara väldigt stressigt ibland och mycket att göra....Och jag erkänner, jag är ingen "arbetare" och kommer förmodligen aldrig bli det.....Men jag vill inte vara det heller, jag är jävligt nöjd med det jag har nu och om det råkar innebära att jag inte ses som en riktig "arbetare" så kan jag bara säga att det skiter jag fullständigt i :)......

Det ryktas.....Att Puskas idag fick ge sig med 7-5, 6-2 mot mig på tennisplanen.....Puskas började i ett furiöst tempo och gick upp till 5-3 i första, men han hade lite för darriga servar för att kunna hota i längden.....Men det var hyfsat spel ändå och kul att lira, inte igår man mötte Puskas!!

Det ryktas....Att Steamin Andy drabbats av en naturkatastrof!!

Det ryktas....Att Loden inte vågar möta mig på tennisbanan, han har fått flera förfrågningar men förhalar det jämt!!

Det ryktas.....Att AIK fick sämsta tänkbara motstånd i Europa League då de ställs mot CSKA Moskva, dels ett lag som är alldeles för bra för att AIK ska kunna vinna och dessutom ett tråkigt lag ur publiksynvinkel och bortamatch!!

Det ryktas....Att Basket och handboll är mina favoritsporter att kolla på i OS ( Och damernas beachvolley)!!

Det ryktas...Att bilen inte gick igenom besiktningen!!

Det ryktas...Att Patrik Sjöberg skriver jävligt bra krönikor i Expressen, han skriver på ett sätt som folk vill läsa...Eller ok då, jag vill läsa!!

....Godnatt!!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback