Midsommarminnen vi minns....

Midsommarafton, en av årets hypade dagar - en dag då allt ska vara så perfekt från väder till sällskap och mycket därtill....Med viss rätta en dag då förväntningarna är höga, för visst finns det potential att göra nåt bra av midsommarafton - personligen har dock mina förväntningar på att hamna på den där perfekta festen i det perfekta vädret bleknat alltmer för att i år vara obefintligt eftersom jag insett att den förmodligen aldrig kommer inträffa, och jag säger som farsan alltid brukar säga när det var nån stor festdag - " såna där stora dagar är till för amatörer".....Vis av dessa ord så väljer jag att gå all in nån annan dag istället...

.....Så det blir ett lugnt firande hos syster ihop med familjen för min del, men midsommar har genom åren bjudit på en del minnesvärda minnen, här är några av dem vi minns...




1...Jag sitter på en camping och har slut på groggvirke, Mina "goda" vänner Loden och Jonas Greider lovar att bjuda mig på groggvirke om jag försöker hoppa höjdhopp över Gildes, Bergs, Henka Jonssons tält mfl?......Jag funderar i 2 sekunder innan jag antar utmaningen och älgar iväg mot det stackars tältet.....Mitt hopp kan beskrivas som upp som en sol och ner som en pannkaka...

...Jag är ungefär lika smidig som en elefant i en porslinsbutik och landar mitt i tältet med följd av förvridna stålpinnar och krossad tältduk.....Summa summarum är att tältet gick sönder totalt och att jag tvingades betala för att reparera det - Och nåt nytt groggvirke fick jag inte heller!

2......Bäck sitter och "viskar" att - HON VILL HA MIG, HON VILL HA MIG", - Problemet är bara att trots att hon är 20 meter bort så har hon inga problem att höra den allt annat än diskrete Bäck, dessutom hör hennes allt annat än nöjde pojkvän Bäcks " viskningar "...Kort därefter tvingas den alltför berusade Bäck lämna festen och ingen sörjer hans bortgång den kvällen!

3.....Är på fest på landet i en stor lada, uppe på en övervåning spelas nån form av Euro-Disco till för ungdomarna och barnen där, när jag kommer upp står dock en äldre man och dominerar dansgolvet bland mycket förvånade ungdomar som tittar på - denna man var ingen mindre än min far!

4.....Efter att Bäck lämnat tidigare nämnda fest förföljer jag han på behörigt avstånd och det är skräckinjagande syner som möter mig......Bäck går mitt i väggen och pekar finger åt alla han ser samtidigt som han flinar ( Vad flinade du åt Johan?? ), inklusive respektabla barnfamiljer i trädgården och oskyldiga gamlingar som kommer körande i bil!

5......Jag är på en av de roligaste fester jag varit på med partytält, bra väder, fri mat och fri dricka - då mitt härliga omdöme gör sig påmint och jag får för mig att ta bussen in till stan för att gå ut på krogen.....Problemetet är bara att ingen krog är öppen när jag kommer in till stan,och ingen buss kan ta mig tillbaka till festen.....Dunderfiasko!

6.......Kumla Ljungan ses komma gående i spöregn på gatan iklädd en grå tshirt och träskor, Kumla Ljungan är kanon - Plötsligt vänder sig Kumla Ljungan om och vi följer med hans blick drygt 50 meter bort där en fet kvinna står och pekar finger åt han, det är en fascinerande syn i regnet!

7.....Bäck hittas sovande kl halv 2 på natten utanför en korvkiosk med ansiktet i en mosbricka!




Mer än detta finns inte att tillägga för närvarande, nu ska jag hälla upp ett glas av mitt afrikanska lådvin ( att jag kunde  börja gilla vin så mycket! ), slå på Dire Straits och gå in i duschen...../ Hälsningar Mr Björk

Kommentarer
Postat av: Kimboll

Verkar som om du ändå har bra minnen av dom überhajpade midsommarfesterna som du beskriver.

Har du köpt något restparti av afrikanskt lådvin på bolaget, tycker att du skriver var och varannan dag att du dricker det.

2011-06-26 @ 09:13:45
Postat av: Anders

Har inte så överdrivet många minnen, men några händelser är väl svåra att förtränga som exempelvis ovan nämnda....Det har blivit ganska många glas av det afrikanska lådvinet de senaste veckorna och mer kommer det förmodligen bli!

2011-06-27 @ 12:00:01
Postat av: Ida

Jag tycker att du har en riktigt nice sida! Har du tid så slå även ett öga på min :D.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback